Kanizsa - 2020. december 03., Csütörtök
#rendőrség #bűnmegelőzés #tanácsok #advent

Legyünk óvatosak a karácsonyi vásárlás közben, a bűnözők, zsebesek a járvány ellenére is igyekezhetnek értékeinket megszerezni

Legyünk óvatosak a karácsonyi vásárlás közben, a bűnözők, zsebesek a járvány ellenére is igyekezhetnek értékeinket megszerezni

Illusztráció (Fotó: Gergely Szilárd)

A bűnözők, zsebtolvajok a járvány ellenére is igyekezhetnek megszerezni értékeinket az adventi készülődés idején. Érdemes elolvasni és megfogadni a rendőrség karácsonyi időszakra vonatkozó bűnmegelőzési tanácsait. 

A rendőrség hagyományosan kiemelt figyelmet fordít a lakosság biztonságára ebben az időszakban, azonban az emberek maguk is sokat tehetnek azért, hogy ne adjanak lehetőséget a zsebtolvajoknak, akik pillanatok alatt ki tudják használni az alkalmat – hangsúlyozta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője. Tóth László őrnagy kiemelte, a készpénzes vásárlásokkal szemben a bankkártyás fizetést részesítsük előnyben, ami most nemcsak az értékeink védelme, hanem a járvány miatt is fontos.

– Lehetőség  szerint a pénztárcánkat, értékeinket egy belső zsebben, kabátok, zakók belső zsebében tartsuk. A hölgyek, akik a táskájukban hordják, egy jól zárható cipzárral védett táskába tegyék, lehetőleg úgy, hogy a tárca a táskában minél mélyebben legyen. A bankkártyára soha ne írjuk rá a PIN-kódot, és mellette se tartsuk – hívta fel a figyelmet az alosztályvezető.

Tóth László rámutatott, az autókban semmi ne maradjon elől, még egy üres bevásárlótáska se, mert a rossz szándékú elkövetők számára az is vonzó lehet, gyakran az autófeltöréssel okozott rongálási kár magasabb, mint az eltulajdonított érték. Hozzátette, a járművekkel forgalmas helyeken javasolt parkolni, sötétedés után pedig fontos, hogy jól látható, kivilágított részen álljon az autó.

Tóth László r. őrnagy, alosztályvezető, Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály

A rendőr őrnagy azt tanácsolja, ha valaki elutazik, gondoskodjon arról, hogy egy megbízható szomszéd ránézzen a lakásra, a postaládát ürítse, családi házaknál pedig a kukát is kihúzza a szállítás napján, mert ez is azt a látszatot kelti, mintha a tulajdonos otthon lenne.

– Ne dicsekedjünk az interneten azokkal az értékekkel, ajándékokkal, amelyeket megkapunk! Nem biztos, hogy meg kell osztani a nagyobb értékű műszaki cikkek, vagyontárgyak, ékszerek fényképét. A lakásbelsőről sem szabad olyan fényképeket feltölteni, amelyek információval szolgálhatnak a bűnözőknek, de azt sem javasolt posztolni, ha valaki napokra elutazik az ünnepek alatt – mutatott rá az alosztályvezető.  

– Az ünnepi időszakban különösen figyeljünk arra, hogy az egyedül élő rokonainkkal tartsunk napi kapcsolatot akár telefonon, akár interneten, és általában is figyeljünk oda másokra, embertársainkra, hogy mindenkinek békés, boldog legyen a karácsonya – zárta Tóth László, aki a Zalakocka olvasóinak is áldott ünnepet kívánt.  

Még érdekes lehet ...


2023. február 02., Csütörtök

Jubilál a fánkfesztivál

Február 17-18-án tizenötödik alkalommal rendezik meg az Országos Farsangi Fánk Fesztivált Nagykanizsán.


2023. február 01., Szerda

Zrínyisek az Arénában

Nagykanizsa legrégibb általános iskolája mutatkozott be azoknak, akik január 28-án ellátogattak a Kanizsa Arénában tartott rendezvényükre.


Fontos információk hiányoznak

Hátráltatja a költségvetés tervezését, hogy a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. nem ad információt bizonyos pályázati projektek állásáról - mondta sajtótájékoztatóján Balogh László polgármester.


2023. január 31., Kedd

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Nagykanizsa önkormányzata is csatlakozott a CYEB Energiamegoldások Kft. által meghirdetett LED-csere programhoz, melynek keretében - meghatározott feltételek mellett - ingyen juthat LED-izzókhoz a lakosság.


2023. január 30., Hétfő

Mohácsi busók az Erzsébet téren

A hagyományőrzők a Kiskanizsai Polgári Olvasókör meghívásának eleget téve érkeznek szombaton Kanizsára.


Olyan gyorsan akarták eladni, hogy még most is üresen áll

Az ÉVE-frakciót még az sem érdekelte, hogy  döntésük nyomán - ha csak időlegesen is - szünetel majd a népkonyha.


2023. január 29., Vasárnap

A belváros egyik legértékesebb területét kínálják eladásra

A közel 2500 négyzetméteres telekrész kikiáltási árát 100 millió forintban állapította meg az önkormányzat, a vételárat ÁFA is terheli.


2023. január 28., Szombat

Kutyakomédia címmel posztolt a polgármester a heti önkormányzati ülésről

Balogh László szerint a helyi balliberális frakció tétlenségét olyan hangnemmel próbálta elfedni, amit a lehiggadást célzó technikai szünettel sem lehetett féken tartani.


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.

#Nagykanizsa

Sakk-matt!

Sakk-matt!

2023. február 02. - Sport

Jubilál a fánkfesztivál

Jubilál a fánkfesztivál

2023. február 02. - Kanizsa

Zrínyisek az Arénában

Zrínyisek az Arénában

2023. február 01. - Kanizsa

Fontos információk hiányoznak

Fontos információk hiányoznak

2023. február 01. - Kanizsa

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

2023. január 31. - Kanizsa

Mohácsi busók az Erzsébet téren

Mohácsi busók az Erzsébet téren

2023. január 30. - Kanizsa

+