Kanizsa - 2021. február 12., Péntek
#Országos Farsangi Fánkfesztivál #farsang #fánk #fesztivál #Nagykanizsa #VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház

Elkezdődött a fánkfesztivál!

Elkezdődött a fánkfesztivál!

(Fotó: Kovács Krisztián, a kép forrása: Facebook/Balogh László)

Elkezdődött a 13. Országos Farsangi Fánkfesztivál. A programokat idén, a járványveszély miatt online, a farsangifankvesztival.hu honlapon, valamint a facebook.comorszagosfankfesztival oldalon lehet nyomon követni. A szervezők azonban nem csak a virtuális térben számítanak az érdeklődőkre: jótékony fánkvásárlásra és véradásra is várják őket.

A fánkfesztivál honlapjára és Facebook-oldalára folyamatosan kerülnek fel a videós tartalmak, ilyen formán hangzott el a Kollonay Zoltán zongoraművész, zeneszerző komponálta Fánkszimfónia, valamint Kámánné Szép Terézia fesztiváligazgató köszöntője is.

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház vezetője azt mondta: szervezőcsapatával sokat gondolkodott azon, hogy a jelenlegi körülmények között megtartsák-e a fánkfesztivált, s ha igen, milyen módon. Mint fogalmazott, végül azért döntöttek mellette, mert folytatni szerették volna ezt a farsangi hagyományt.

Az online térbe költöztetett programok összeállításakor fő szempont volt, hogy minőségi tartalommal szórakoztassák a közönséget, ugyanakkor a szervezők számára fontos volt, hogy a fesztivál jótékony célokat is szolgáljon. Éppen ezért pénteken 13 és 16 óra között véradást tartanak a Sugár úton.

Fánkvásárlásra is lesz lehetőség a város hét pontján, az ebből befolyt összeget két kisgyerek, Béres Julcsi és Gondi Zétény támogatására fordítják, mutatott rá Kámánné Szép Terézia.

Az Országos Farsangi Fánkfesztivál tagja a Magyar Fesztiválszövetségnek. A szervezet elnöke, Márta István köszöntőjében az ország és Nagykanizsa emblematikus fesztiváljának nevezte a minősített gasztrokulturális eseményt, s gratulált a szervezőknek, akik kitartásukkal, tenni akarásukkal és megoldáskeresésükkel példát állítanak egy kihívásokkal teli időszakban.

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere a közösségi oldalán fejezte dicsére a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház munkatársainak leleményét, amelynek köszönhetően idén sem kell lemondani a fánkfesztiválról.

A részletes programtervet ezen a linken, a köszöntőkről és a további előadásokról, programokról készült felvételeket pedig a videógalériában találják, ide kattintva pedig megtudhatják, hol vásárolhatnak fánkot a következő két napban. A történéseket a Facebookon is nyomon követhetik, ehhez ide kell klikkelni.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+