Kanizsa - 2021. április 01., Csütörtök
#Rozgonyi-iskola #református egyház #fenntartóváltás #szavazás

A tankerület marad a Rozgonyi-iskola fenntartója

A tankerület marad a Rozgonyi-iskola fenntartója

Hella Ferenc (korábbi kép, fotó: Gergely Szilárd)

A tankerület marad a Rozgonyi-iskola fenntartója. Az intézmény működtetését a református egyházközség szerette volna átvenni, arról, hogy ez megtörténhet-e, a szülők és a pedagógusok szavazással dönthettek. A véleménynyilvánítás napja március 22-e volt, ám néhányan előre jelezték, hogy karanténkötelezettségük miatt nem tudnak akkor szavazni, de mindenképpen szeretnének a döntésben részt venni. Ők ma adták le szavazatukat.

Mint Hella Ferenc esperestől megtudtuk, a jogosultak valamivel több mint a fele véleményt nyilvánított, körülbelül háromnegyedük nem támogatta a fenntartóváltást. A lelkipásztor hozzátette, mindenkinek köszöni a szavazáson való részvételt, és örül annak, hogy aki szerette volna, az elmondhatta a véleményét, s jónak tartja, hogy így a többség akarata érvényesült.

– Azon fogunk dolgozni, hogy legyen református iskola, hiszen – hála Istennek – van egy nagyszerűen működő református óvodánk,  de most azt látjuk, hogy más lesz az útja. Ahogyan már korábban is elmondtam, természetesen elfogadjuk a döntést. Ez az Isten akarata, valószínű nem érkezett még el ennek az ideje, de bízunk benne, hogy Isten mutatja az utat, és megtaláljuk a megoldást, hogy legyen iskolája a református egyháznak – fűzte hozzá az esperes.

Hella Ferenc hozzátette, köszöni a tankerület munkatársainak és a pedagógusoknak az elmúlt időszakban a szavazás kapcsán elvégzett munkáját.

Még érdekes lehet ...


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.

+