Kanizsa - 2021. augusztus 29., Vasárnap
#közgyűlés #Nagykanizsa #Város Napja #jutalom #ÉVE-frakció

Jó lenne, ha többször megvilágosodnának!

Jó lenne, ha többször megvilágosodnának!

Az ÉVE-frakció többször minősíthetetlen hangnemben nyilvánított véleményt a csütörtöki közgyűlésen (Fotó: Gergely Szilárd)

Balogh László polgármester szerint a csütörtöki közgyűlésen az ÉVE-frakció több elhibázott, elfogadhatatlan döntést hozott. A város első embere úgy érzi, a baloldali tömörülés méltatlan módon mára szinte végrehajtóvá degradálta a polgármesteri szerepkört. Számos új bizottságok működik kizárólag ÉVE-tagokból, a demokrácia nagyobb dicsőségére.

Tar Mihály, az ÉVE-frakció által megbízott Kanizsa Médiaház ügyvezetője augusztus 20-án közleményt adott ki, melyben nemes egyszerűséggel lemondta az idei Város Napja szabadtéri programjait. Kilenc nap telt azóta, a kanizsaiak harci kedve azonban semmit sem csillapodott, ádáz szócsaták folynak a virtuális térben. Sokan nem értik, hogy amit „bezzeg Zalaegerszegen, bezzeg Becsehelyen, bezzeg Zalaszentgróton” lehet, azt Kanizsán miért nem?! Több kommentben Tar Mihály hozzá nem értését, valamint az ÉVE-frakció alkalmatlanságát firtatják.

- Sajnos, mint azt az elmúlt időszakban egyre többször tapasztalhattuk, a Város Napja esetén is az ÉVE-frakció egyoldalú akarata érvényesült – mondta Balogh László polgármester. – A baloldali tömörülés véleményem szerint elhibázott döntést hozott, mivel létezik olyan hivatalos megoldás, melynek révén egy kulturált, kicsit talán visszafogottabb, de közösségi élményt nyújtó rendezvény valósulhatott volna meg szeptember közepén városunkban. A kétnapos fesztivál sorsa egyébként már augusztus 3-án eldőlt, amikor Tar Mihály a közgyűlési határozattal ellenszegülve, önhatalmú döntéssel felfüggesztette a rendezvény előkészítését.

202108291713_NKGKOG-36.jpg (1500×1024)Fodor Csaba: „megvilágosodtunk” (Fotó: Gergely Szilárd)

Balogh László polgármester szerint méltatlan az a döntés is, mely szerint Fodor Csaba és frakciótársai mintegy 34 millió forintot felemésztő fizetésemeléseket és jutalmakat osztottak ki az általuk kinevezett cégvezetőknek. Úgy tűnik, a haverok zsebének kitömése prioritást élvezett számos út- és járdafelújítás vagy például a Platán sor csatornafelújításával szemben.

A város első embere úgy látja, az ÉVE-frakció tagjai sokszor mintha nem hallanák meg a kanizsaiak kéréseit. Ezért söpörhették le korábban a miklósfai csapadékvíz-elvezetés problémáját is, melyre végül a csütörtöki közgyűlésen megnyugtató megoldás született. A baloldali tömörülés vezetője, Fodor Csaba szavaival élve: „megvilágosodtak”. 

Balogh László örömét fejezte ki, hogy az ÉVE olykor hallgat a józan ész tanácsára, illetve a Fidesz-frakció javaslatára, és a közgyűlésen születnek jó megoldások is.

 

 

Még érdekes lehet ...


2021. október 19., Kedd

Megalakult az idősügyi tanács Nagykanizsán

Az ülésen elfogadták az idei munkatervet, valamint szó volt arról is, hogy Nagykanizsa újra elnyerte az Idősbarát Önkormányzat Díjat.


Hírhamisítás miatt feljelentést tett Cseresnyés Péter és Balogh László

Mint azt Cseresnyés Péter elmondta: a közelmúltban egy olyan rádiós híranyag került fel az Éljen VárosuNK! Egyesület hivatalos weboldalára, amelyet úgy vágott össze valaki, hogy az szöges ellentéte lett az eredeti interjúnak és közlésnek.


2021. október 18., Hétfő

Négy autóbusz indul Nagykanizsáról a Békemenetre

Korlátozott számban még van férőhely.


2021. október 17., Vasárnap

A kanizsai mozi is műsorára tűzte az Elk*rtuk című filmet

Egy film, amit még senki sem látott, de mindenkinek van róla véleménye.


Amerikai kertvárost építettek a 40-es években Nagykanizsán

A MAORT-telep az olajipari dolgozóknak készült.


2021. október 16., Szombat

Sonkás, magyaros, négysajtos – ezek a kanizsaiak kedvenc pizzái

2018 után itt van újfent Magyarország pizzatérképe.


A baloldalon paktumot kötöttek

Ezt mondta Szijjártó Péter Nagykanizsán.


2021. október 12., Kedd

Gazdik, figyelem! Péntektől ebösszeírás Nagykanizsán!

Azoknak a gazdiknak, akik eddig még nem tették meg, hivatalosan is jelezniük kell az önkormányzat felé, hogy kutyát tartanak.


2021. október 06., Szerda

Tisztelet a Bátraknak! Tisztelet Aradnak!

Nagykanizsán is megemlékeztek az aradi vértanúkról.


Koronavírus - 629 új fertőzött

A koronavírus delta variánsa miatt több országban és hazánkban is újra emelkedik a fertőzöttek száma.


Nagykanizsa a Virágos Magyarország győztesei között!

Kihirdették a Virágos Magyarország verseny győzteseit: Nagykanizsa, Veresegyház, Etyek és Buzsák nyerte el az idén a legvirágosabb hazai településnek járó elismerést.


2021. október 05., Kedd

Indul a Kanizsai Polgári Szalon!

Az új programsorozat első előadása az online bántalmazás témáját járja körül.


2021. október 02., Szombat

Vérbe fojtott szabadság

Kanizsán is látható volt a Civil Összefogás Fórum vándorkiállítása, mely azokat a 2006 őszi eseményeket mutatja be, amelyeket Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök kiszivárgott beszéde váltott ki Magyarországon.


2021. szeptember 28., Kedd

Szijjártó: magasabb fokozatba kapcsol a magyar-horvát infrastruktúra-fejlesztés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nagykanizsán fogadta a horvát kormány két tagját.


2021. szeptember 26., Vasárnap

„Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!”

A Civil Összefogás Fórum „Vérbe fojtott szabadság” című tárlatára invitál közösségi oldalán Balogh László polgármester.

+