Kanizsa - 2021. november 08., Hétfő
#szépségverseny #Tótpeti Lili #Miss World Hungary #Nagykanizsa

Tündérszépéből Miss World Hungary

Tündérszépéből Miss World Hungary

(Fotók: Gergely Szilárd)

A Városházán köszöntötték Tótpeti Lilit. A 20 éves nagykanizsai lány egy hete nyerte meg a Miss World Hungaryt, így ő képviselheti hazánkat a világversenyen.

Balogh László polgármester, Bizzer András alpolgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő is gratulált a szépségkirálynőnek. Tótpeti Lili egyebek mellett elárulta, mit jelent számára az első helyezés.

– Kis érdekesség, hogy míg most a 12-es volt a számom, az előző szépségversenyen a 21-es volt. Most már talán kijelenthetjük, hogy ez a kettő az én szerencseszámom – mesélte nevetve. – Elsőre egyébként fel sem fogtam, mit jelent a győzelem, csak arra tudtam gondolni, hogy végre valóra vált a gyerekkori álmom. Nagyon örültem, ugyanakkor meg is ijedtem, hogy mi lesz a következő, amiben tudok debütálni, hiszen olyan régóta készültem már erre a pillanatra.

A szépségkirálynő elmesélte azt is, édesapja volt az első, akivel megosztotta a jó hírt. Mint fogalmazott: „megérezte, hogy a lánya győzni fog, ezért előre fel is bontott egy üveg pezsgőt”.

Tótpeti Lili rövid pihenőt követően újra munkához lát, hiszen a világverseny előtt még rengeteg felkészülés vár rá.

– Még két hétig leszek itthon, utána utazom Puerto Rico-ba. Addig is összeszedjük a formát, a ruhákat, de vár rám egy egészen hosszú lista arról, amiket még be kell szereznem, és vinnem kell magammal, például zászlót. Fel kell frissítenem az idegennyelv-tudásomat is, szóval összességében hosszú lesz és megterhelő a következő időszak. A COVID miatt sajnos nem vihetünk magunkkal olyan személyzetet, amelyik segíteni tudna nekünk, most mindenért magunk felelünk, tulajdonképpen egyszemélyes stábként. A sminkelés közel áll hozzám, a hajformázás viszont nagy mumus, ahogy a manikűr is. A nyelv könnyű lesz és a nemzeti tánc is, attól nem tartok.

Lili a Tündérszépek versenyén is sikerrel szerepelt 2020-ban. A civil életben egyetemen tanul.

– A Mező-gimnáziumban érettségiztem, ami után egy évet kihagytam. Végül a BGE-re jelentkeztem, közösségszervezésre, azon belül is a turizmus és vendéglátás szakra. Sajnos, most az egyéb elfoglaltságaim miatt nem tudok eleget tenni az iskolai kötelezettségeimnek, így két félévet passzíválok.

Balogh László polgármester úgy fogalmazott: Lili nemcsak Magyarországot, hanem Nagykanizsát is képviseli a világversenyen.

– Mindig is sejtettem, hogy Nagykanizsa sokszínűsége megmutatkozik abban is, hogy lányaink, asszonyaink szépségesek. Jó pár szépségkirálynőt tudunk említeni, aki kanizsai kötődésű, most pedig itt van Tótpeti Lili személyében egy 20 éves, kanizsai lány, aki nemcsak szép, hanem okos is. 50 ezer ember nevében merem mondani, hogy Nagykanizsát képviseli ő most a világban, úgyhogy sok sikert kívánunk neki, és bárhogy is alakul a verseny, mi már most nagyon büszkék vagyunk rá, és várjuk vissza Kanizsára.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.


2023. január 17., Kedd

Újabb kormányzati támogatást kap a város az uszoda működtetésére

Több mint 31 millió forint vissza nem fizetendő újabb támogatásban részesíti a kanizsai uszodát a Kormány.


2023. január 14., Szombat

Az alpolgármester hangsúlyozza, nem a helyi balliberális frakciónak köszönhető az újabb, több mint fél milliárdos kormányzati támogatás

Bizzer András szerint a kanizsai baloldal ténykedése látszatintézkedésekben és bizonyos nagy szavak hangoztatásában merül ki.


2023. január 13., Péntek

A Kanizsa Aréna bebizonyította, hogy érdemes volt megálmodni és megépíteni– mondja a polgármester

Balogh László szerint van létjogosultsága a létesítménynek, a balliberális többség mégis alig biztosítja a működéshez szükséges költségeket.


2023. január 11., Szerda

Cseresnyés Péter: a vidék Magyarországa a nehézségek ellenére is fejlődött, mert fontos a Kormánynak

Nagykanizsa és Dél-Zala további 81 kistelepülése is fejlődött a Kormány kiszámítható gazdaságpolitikájának, valamint a vidék Magyarországának  fontossága miatt - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.


2023. január 07., Szombat

Lesben a csalók

Az utóbbi időszakban ismeretlen személyek a Zalaerdő nevében hamis tűzifavásárlási ajánlatokkal keresték meg a lakosságot.


Isten hozott, Judit!

Nagy Judit az idei első kanizsai baba – ő és anyukája is jól van.


2023. január 05., Csütörtök

Virágzik a téli jázmin Nagykanizsa belvárosában

A Berzsenyi utcában kapta lencsevégre a virágzó növényt Varga György, az MTI fotósa.

+