Kanizsa - 2021. november 22., Hétfő
#jótékonysági akció #szeretdoboz #CsodaPont #karácsony #Nagykanizsa

Egy doboznyi szeretet

Egy doboznyi szeretet

Tavaly alig néhány hét alatt csaknem 1000 doboznyi ajándék gyűlt össze (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Folytatódik a hagyomány: idén is megszervezik a kanizsai református egyházközség kezdeményezésére a karácsonyi jótékonysági akciót. Hátrányos helyzetű gyermekeknek gyűjtenek ajándékokat, advent első vasárnapja után lehet bevinni a megtöltött cipősdobozokat a CsodaPontokra.

A központi gyűjtőhely a Kanizsa Centrumban lesz, de még további boltok, illetve intézmények is jelentkezhetnek CsodaPontnak. Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő kiemelte, az eddigi években nemcsak Magyarországon élő, hanem határon túli magyar gyerekeknek is tudtak örömet okozni az ajándékdobozokkal.

- A kezdet kezdetén a református egyházközség hirdette meg az akciót, aztán összefogtunk, és a város is csatlakozott a kezdeményezéshez. Példaértékű módon eljutottunk odáig, hogy egy-egy alkalommal több ezer cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze.

202111221022_NKGCIP-1.jpg (1500×1001)
A szeretetdobozokat először a közvetlen környezetünkben élő rászorultaknak juttatják el (Fotó: Gergely Szilárd)

Az akcióhoz Balogh László polgármester magánemberként csatlakozott, aki a szeretet fontosságát hangsúlyozta.

- Idén is jó szívvel csatlakozom ehhez a jótékonysági akcióhoz, aminek régi múltja van Nagykanizsán, hiszen 2017-től minden évben széles összefogás eredményeként zajlik a gyűjtés. Ország-, sőt világszerte vannak hasonló kezdeményezések, de az a fajta hatékonyság és összefogás, a CsodaPontok rendszere, ami Kanizsán van, az szerintem különlegessé teszi a mi akciónkat. Mindannyian tudjuk: aki ad, az többet kap vissza, a szeretet pedig egy mély gödör, amiből ha adunk, elveszünk, még mélyebb lesz.

Hella Ferenc esperes a gyűjtés menetéről tájékoztatott. A város különböző helyszínein összejött dobozokat először a közvetlen környezetünkben élő rászorultaknak, majd lehetőség szerint távolabbi, akár határon túli szegény sorban élő gyermekeknek is eljuttatják majd.

- Ebben az esztendőben is várjuk a CsodaPontok jelentkezését. A CsodaPontokon leadott ajándékokat pedig idén is igyekszünk szervezetten összegyűjteni.

202111221023_NKGAJA-12.jpg (1500×1001)Kérik, hogy a cipősdobozokon tüntessék fel, kinek szánják (Fotó: Gergely Szilárd)

A dobozokba játékok, könyvek, ruhák, vagy nem romlandó élelmiszerek, például édességek is kerülhetnek. Amennyiben használt tárgyat szeretne ajándékozni valaki, a szervezők azt kérik, hogy ezek jó állapotúak legyenek. Továbbá legyen feltüntetve a cipősdobozon, hogy fiúnak, vagy lánynak, illetve mely korosztálynak szánt ajándék van benne.

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 23., Péntek

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Balogh László polgármester szerint létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében.


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 08., Csütörtök

Sakk-matt!

Fejlesztési eszközcsomagot kaptak a Sakkpalota programhoz csatlakozott kanizsai és környékbeli iskolák.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

A kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. szeptember 01., Csütörtök

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

2 év pandémiás szünet után szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét.

+