Magyarországnak előre kell mennie

(Fotó: Gergely Szilárd)

Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra! Éppen ezért a Fidesz-KDNP-kormány döntései értelmében négy fontos területen is előre lép Magyarország – mondta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Kifejtette: az idősek, az aktív korosztály, a családok és a fiatalok számára is kedvező intézkedések jól jelzik a kormány célkitűzését.

– Az a jó hírünk van, hogy a 13. havi nyugdíjnak a teljes összegét meg fogják kapni 2022 februárjában a nyugdíjasok. Tehát nem fokozatosan, lépésről lépésre, évenként egy-egy negyedévvel megtoldva a nyugdíjnak az arányos összegét, hanem egyszerre visszaadjuk azt a 13. havi nyugdíjat, amit a Gyurcsány-Bajnai kormány elvett 2008-2009-ben.

Az aktív korúak kapcsán Cseresnyés Péter emlékeztetett arra, hogy jelentős mértékben emelkedett a minimálbér és a garantált bérminimum: az előbbi 200 ezer, az utóbbi 260 ezer forintra. Az átlagkeresetek várhatóan tovább emelkednek a jövőben. 2010 és 2021 között körülbelül a duplájára nőttek a bérek Magyarországon.

– Nemcsak a minimálbér és a garantált bérminimum, hanem az átlagbér is több lett, közel 200 ezer forint helyett 400 ezer forint fölé nőtt - mutatott rá. – Ez is azt bizonyítja, hogy a magyar gazdaság jól teljesített, ahogy az is, hogy egyre többen, csaknem 1 millióval többen dolgoznak a munkaerőpiacon, mint 2010 előtti időszakban.

A politikus beszélt a családi adókedvezményről is, amely csaknem 2 millió szülőt érint, és összességében mintegy 600 milliárd forintot hagy a gyermekes családok zsebében, szemben a baloldallal, amely a 2010 előtti időszakban jelentős terheket rótt a családokra, és kedvezményeket vett el.

A 25 év alatti fiatalok kapcsán elmondta: munkába állásuk és önálló életük megkezdéséhez ők is jelentős segítségre számíthatnak az szja-mentesség révén. Mint mondta, ez az intézkedés is szöges ellentétben áll azzal a mentalitással, amit Gyurcsány Ferenc képviselt, amikor megüzente például a munkáltatóknak, hogy „ha nem tetszik itt, el lehet menni Magyarországról”.

Abban az esetben, ha jövő áprilisban nem jó döntünk, Magyarország hátra fog menni, és nem előre, szögezte le Cseresnyés Péter.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+