Kanizsa - 2022. január 20., Csütörtök
#rámpaügy

Szabó Szilárd: mennyi időbe és mennyi pénzbe kerül a rámpa?

Szabó Szilárd: mennyi időbe és mennyi pénzbe kerül a rámpa?

A leendő rámpa 2022. január 20-án (Fotó: Gergely Szilárd)

Mennyi időbe és legfőképpen mennyi pénzbe kerül az Alsóvárosi templomnál épülő rámpa? – kérdezi a Fidesz kanizsai képviselőcsoportjának frakcióvezetője. Szabó Szilárd emlékeztetett, a gyalogos rámpát mintegy 7 millió forintos költségvetéssel tavaly áprilisban kezdték el kialakítani, ám az első kapavágás után kiderült, hogy a rámpa nyomvonala alatt egy gázelosztó vezeték fut.

A képviselő elmondta, a hivatalos dokumentumok szerint a városfejlesztő kft. saját munkatársát bízta meg a tervezéssel. Erről a frakcióvezető úgy fogalmazott: ez még nem lett volna baj, azt leszámítva, hogy az illető nem volt jogosult tervezésre, mert nem szerepelt sem a mérnöki, sem az építész kamara nyilvántartásában. Szabó Szilárd kiemelte, a súlyos probléma az volt, hogy a tervezés során elmulasztották az egyeztetést a gázszolgáltatóval, amelynek munkatársai egy véletlen bejárás során fedezték fel az építkezést, és az ott futó vezeték miatt azonnali hatállyal le is állíttatták azt.

A frakcióvezető emlékeztetett, a gázvezeték kiváltása újabb 3,4 millió forintos költséggel járt, ráadásul jó pár hónapig húzódott a munka, mivel a szolgáltató 120 napos határidővel vállalta a vezeték áthelyezését.

Szabó Szilárd kiemelte, a rámpa lassan 10 hónapja készül, és eddig több mint 10 millió forintjába került az önkormányzatnak.

Mint a képviselő hangsúlyozta, ez az abszurditás a mai valóság, ez történik akkor, ha az önkormányzati cégek élére politikai megbízottakat ültetnek, és azok saját haveri körüknek szervezik ki a munkákat. A frakcióvezető nyomatékosította, mindez az Éljen VárosuNk! Egyesület felelőssége, amelynek tagjai előszeretettel mutogatnak a korábbi városvezetésre, de mint azt a példa is mutatja, egy rámpa megépítése is kifog rajtuk.

Szabó Szilárd tudni szeretné, hogy lesz-e következménye az elhibázott beruházásnak, s az ÉVE-frakció tagjai gondolkodnak-e személyi konzekvencia levonásában, vagy újabb fizetésemelést és jutalmat szavaznak meg az általuk kinevezett ügyvezetőknek.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+