Kanizsa - 2022. január 20., Csütörtök
#rámpaügy

Szabó Szilárd: mennyi időbe és mennyi pénzbe kerül a rámpa?

Szabó Szilárd: mennyi időbe és mennyi pénzbe kerül a rámpa?

A leendő rámpa 2022. január 20-án (Fotó: Gergely Szilárd)

Mennyi időbe és legfőképpen mennyi pénzbe kerül az Alsóvárosi templomnál épülő rámpa? – kérdezi a Fidesz kanizsai képviselőcsoportjának frakcióvezetője. Szabó Szilárd emlékeztetett, a gyalogos rámpát mintegy 7 millió forintos költségvetéssel tavaly áprilisban kezdték el kialakítani, ám az első kapavágás után kiderült, hogy a rámpa nyomvonala alatt egy gázelosztó vezeték fut.

A képviselő elmondta, a hivatalos dokumentumok szerint a városfejlesztő kft. saját munkatársát bízta meg a tervezéssel. Erről a frakcióvezető úgy fogalmazott: ez még nem lett volna baj, azt leszámítva, hogy az illető nem volt jogosult tervezésre, mert nem szerepelt sem a mérnöki, sem az építész kamara nyilvántartásában. Szabó Szilárd kiemelte, a súlyos probléma az volt, hogy a tervezés során elmulasztották az egyeztetést a gázszolgáltatóval, amelynek munkatársai egy véletlen bejárás során fedezték fel az építkezést, és az ott futó vezeték miatt azonnali hatállyal le is állíttatták azt.

A frakcióvezető emlékeztetett, a gázvezeték kiváltása újabb 3,4 millió forintos költséggel járt, ráadásul jó pár hónapig húzódott a munka, mivel a szolgáltató 120 napos határidővel vállalta a vezeték áthelyezését.

Szabó Szilárd kiemelte, a rámpa lassan 10 hónapja készül, és eddig több mint 10 millió forintjába került az önkormányzatnak.

Mint a képviselő hangsúlyozta, ez az abszurditás a mai valóság, ez történik akkor, ha az önkormányzati cégek élére politikai megbízottakat ültetnek, és azok saját haveri körüknek szervezik ki a munkákat. A frakcióvezető nyomatékosította, mindez az Éljen VárosuNk! Egyesület felelőssége, amelynek tagjai előszeretettel mutogatnak a korábbi városvezetésre, de mint azt a példa is mutatja, egy rámpa megépítése is kifog rajtuk.

Szabó Szilárd tudni szeretné, hogy lesz-e következménye az elhibázott beruházásnak, s az ÉVE-frakció tagjai gondolkodnak-e személyi konzekvencia levonásában, vagy újabb fizetésemelést és jutalmat szavaznak meg az általuk kinevezett ügyvezetőknek.

Még érdekes lehet ...


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.


2022. április 29., Péntek

Segíteni kíván Nagykanizsa a Tungsramból elbocsátandó dolgozóknak

Információs napokkal, állásbörzékkel, a munkalehetőségek feltérképezésével próbálnak segítséget nyújtani.


2022. április 28., Csütörtök

Okos eszközökkel okosan

Szakmai napot és konferenciát tartott a Nagykanizsa Központi Óvoda.

+