Kanizsa - 2022. január 24., Hétfő
#Nagykanizsa #felvételi #gimnázium #pótfelvételi

Mintegy 500 diák felvételizett gimnáziumba Nagykanizsán

Mintegy 500 diák felvételizett gimnáziumba Nagykanizsán

(Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

Megírták a központi írásbeli felvételit szombaton a gimnáziumba jelentkező diákok. Nagykanizsán három intézményben, a Batthyány Lajos Gimnáziumban, a Mező Ferenc Gimnáziumban és a Piarista Gimnáziumban írtak felvételit.

A városban összesen mintegy 500 tanuló jelentkezett négy-, hat-, valamint nyolcosztályos gimnáziumba. Akik betegség miatt nem tudtak részt venni, nekik január 27-én és február 4-én van lehetőségük pótfelvételizni. Nagy Adorján, a Zrínyi Miklós Általános Iskola Diákönkormányzatának képviselője pozitív tapasztalatokról számolt be.

- A felvételi vizsgára 20 perccel 10 előtt kellett érkeznünk, az ott tanuló diákok segítettek nekünk megtalálni a kijelölt osztálytermeket, ahol a felvételit írtuk. A felügyelő tanárok is kedvesek voltak. A Covid-helyzetre való tekintettel egy teremben egyszerre 10 diák lehetett bent a felvételi során. Az elején kicsit izgultam, de aztán ahogy elkezdtem írni, feloldódtam, és utána már csak a feladatokra koncentráltam. Körülbelül olyan erősségűek voltak a feladatsorok, mint amire számítottunk. A matek feladatsor az lényegében ugyanolyan volt, mint a régebbiek, magyarban verselemzés nem volt, csak a fogalmakat kérdezték, inkább a nyelvtani részen volt a hangsúly.

Nagy Adorján szerint az előző évek feladatsorai nagy segítséget nyújtottak a felkészülésben. Bizakodó az eredményt illetően, reméli, hogy jól sikerült a felvételije.

 

Még érdekes lehet ...


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.

+