Kanizsa - 2022. február 11., Péntek
#Rákay Philip #Cseresnyés Péter #Nagykanizsa #pódiumbeszélgetés

Rákay Philip: sok múlik a voksoláson

Rákay Philip: sok múlik a voksoláson

(Fotók: Gergely Szilárd)

Rákay Philip volt a vendég – csütörtökön folytatódott a NagyON Kanizsa Egyesület és a Polgári Kanizsáért Alapítvány által szervezett pódiumbeszélgetés-sorozat.

Cseresnyés  Péter államtitkár, országgyűlési képviselő történelemről, történelmi filmekről, a készülő Petőfi-filmről és napjaink közéleti, politikai aktualitásairól is beszélgetett a vendéggel.

– Ezen a rendezvénysorozaton közéleti szereplőkkel, ismertebb emberekkel beszélgetünk olyan aktuális problémákról, amelyekkel mindannyiunknak meg kell küzdenünk. De természetesen az is szóba kerül, hogy az elmúlt 12 év folytatása hogyan alakulhat, miért kellene a mi pártszövetségünknek folytatnia azt az időszakot, amelyikről talán elmondható, hogy nemcsak anyagi viszonylatban, hanem önérzet és büszkeség tekintetében is folyamatosan, lépésről lépésre egyre többet adott, ad minden polgárnak – fogalmazott a politikus.

A beszélgetésen a választás tétje is szóba került, erről Rákay Philip azt mondta: most olyan dolgokról is dönt a szavazás, amelyeket nem lehet visszacsinálni.

– Az, hogy április 3-án hová tesszük az ikszet, nem másról szól, mint arról, hogy 20-30-40 év múlva is meglesz-e még az a Magyarország, amelyet rajongásig szeretünk? Megmarad-e magyar kultúra, az elképesztően gazdag történelmünk, a világ egyik legkülönlegesebb és legcsodálatosabb nyelve – a magyar –, valamint a vallási örökségünk és európai értékeink? Vagy engedünk a külső nyomásnak, és hagyjuk, hogy átláthatatlan globalista hálózatok által dróton rángatott ügynök-politikusok mondják meg, hogy Magyarországon legyen-e családtámogatási rendszer vagy rezsicsökkentés; hogy mekkora legyen az adó, mennyit fizessünk a gázért; és hogy megvédhetjük-e a gyermekeinket a gender- és LMBTQ-propagandától, amely mára már a fél világot letarolta?

A média- és kommunikációs szakember hozzátette: a választásokon az is el fog dőlni, együtt kell-e élnünk az ellenőrizetlen körülmények közt érkező migrációs tömegekkel, amelyek egy, az európaitól és a magyartól teljesen eltérő kultúrát, szokásjogot, törvényrendszert és vallást képviselnek. 

Rákay Philip szerint éppen a választások óriási tétje miatt április 3. olyan történelmi pillanat lesz, amely a rendszerváltoztatáshoz lesz fogható. 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.

+