Kanizsa - 2022. február 22., Kedd
#Cseresnyés Péter #Klebelsberg Központ #Hajnal Gabriella #Batthyány Lajos Gimnázium #Nagykanizsa #laptop

Megérkeztek a laptopok a kanizsai diákoknak

Megérkeztek a laptopok a kanizsai diákoknak

1186 település 3570 helyszínén a notebookok kiosztását a Klebelsberg Központ koordinálja (Fotó: Gergely Szilárd)

A Batthyány Lajos Gimnáziumban adták át a nagykanizsai diákokat és pedagógusokat segítő új számítógépeket. A városban összesen 490 laptopot osztananak ki a kilencedik osztályos tanulóknak és azoknak a pedagógusoknak, akik eddig még nem kaptak számítógépet.

Az eszközbeszerzés az Unió RRF, azaz Helyreállítási projektjének részeként valósult meg. A projekt a koronavírus következményeinek helyreállítását segíti. A kormány ezúttal 33,4 milliárd forintot használt fel az országban összesen 120 000 számítógép beszerzésére.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő kiemelte, a kormány megszorítások helyett támogatásokkal kezeli a Covid okozta válságot. Ennek része a közoktatás támogatása is. „Az a világ jött el, amikor számítógép nélkül egy munkában lévő ember szinte elképzelhetetlen, és a diákok így nemcsak tanáraikkal tudják jobban tartani a kapcsolatot, hanem egy újfajta ismeretszerzési módra tudják ösztönözni őket a tanárok, és eszközhiányra nem lehet így hivatkozni. Tehát fel tudunk készülni arra az időszakra, amikor már szerves része lesz a munkában eltöltött időnek egy olyan számítógép, amit nemcsak szórakozásra, hanem munkára is tudunk használni. A Helyreállítási Alap azt jelenti, hogy arra készülünk föl ebből a pénzmennyiségből, hogy hogyan lehet újra megerősíteni a gazdaságunkat és nagyon jó, hogy a Helyreállítási Alapból egy ilyen jellegű, a jövő nemzedékének fejlesztését támogató számítógépes adományokat adnak át az ország szinte minden iskolájában.”

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke hangsúlyozta: nem állunk át a digitális oktatásra, a laptopok számos más célt szolgálnak, valamint egyéb informatikai eszközök is segítik a jelenléti oktatást. „Mindig meg szokták kérdezni, hogy akkor mostantól kezdve digitális oktatás lesz mindenhol, akkor is, ha bent vannak a diákok az iskolában? – Nem! A jelenléti oktatásnál fontosabb momentuma nincs az intézményi oktatásnak, viszont egy ilyen laptop nagyon sok lehetőséget ad arra, hogy akár a mindennapokban, akár órán, órán kívül, a házi feladat tekintetében, vagy projektmunkában, mindenki valóban önállóan, vagy akár csoportban is tudjon dolgozni. Ezek vadonatúj laptopok, de nem ez az összes informatikai eszköz, ami ennek a projektnek a keretén belül beszerzésre kerül. 13500 darab interaktív panel is kerül az intézményekben, és kb. 15 000 darab robotikai eszköz. Erre van már ma precedens, hiszen az elmúlt időszakban a 3.2.4-es projekt kapcsán is több robotikai eszközt vittünk ki, legyen ez akár a humanoid robot, a drón, a 3D nyomtató, vagy a Lego robot, úgyhogy ezt szeretnénk most még inkább megerősíteni és még jobban folytatni.”

1186 település 3570 helyszínén a notebookok kiosztását a Klebelsberg Központ koordinálja. A kiosztás, a nyilvántartás és a karbantartás hatékony működése érdekében a Kréta elektronikus tanulmányi rendszer TESZEK felületén kell regisztrálni, amit kifejezetten erre a célra fejlesztettek. 2025 végéig további eszközöket vásárolnak, felmenő rendszerben 651 000 laptop kerül minden 5-12. osztályos tanulóhoz és további 55 000 pedagógushoz az alapítványi, egyházi és állami köznevelési intézményekben. 

 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.

+