Kanizsa - 2022. február 22., Kedd
#Cseresnyés Péter #Klebelsberg Központ #Hajnal Gabriella #Batthyány Lajos Gimnázium #Nagykanizsa #laptop

Megérkeztek a laptopok a kanizsai diákoknak

Megérkeztek a laptopok a kanizsai diákoknak

1186 település 3570 helyszínén a notebookok kiosztását a Klebelsberg Központ koordinálja (Fotó: Gergely Szilárd)

A Batthyány Lajos Gimnáziumban adták át a nagykanizsai diákokat és pedagógusokat segítő új számítógépeket. A városban összesen 490 laptopot osztananak ki a kilencedik osztályos tanulóknak és azoknak a pedagógusoknak, akik eddig még nem kaptak számítógépet.

Az eszközbeszerzés az Unió RRF, azaz Helyreállítási projektjének részeként valósult meg. A projekt a koronavírus következményeinek helyreállítását segíti. A kormány ezúttal 33,4 milliárd forintot használt fel az országban összesen 120 000 számítógép beszerzésére.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő kiemelte, a kormány megszorítások helyett támogatásokkal kezeli a Covid okozta válságot. Ennek része a közoktatás támogatása is. „Az a világ jött el, amikor számítógép nélkül egy munkában lévő ember szinte elképzelhetetlen, és a diákok így nemcsak tanáraikkal tudják jobban tartani a kapcsolatot, hanem egy újfajta ismeretszerzési módra tudják ösztönözni őket a tanárok, és eszközhiányra nem lehet így hivatkozni. Tehát fel tudunk készülni arra az időszakra, amikor már szerves része lesz a munkában eltöltött időnek egy olyan számítógép, amit nemcsak szórakozásra, hanem munkára is tudunk használni. A Helyreállítási Alap azt jelenti, hogy arra készülünk föl ebből a pénzmennyiségből, hogy hogyan lehet újra megerősíteni a gazdaságunkat és nagyon jó, hogy a Helyreállítási Alapból egy ilyen jellegű, a jövő nemzedékének fejlesztését támogató számítógépes adományokat adnak át az ország szinte minden iskolájában.”

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke hangsúlyozta: nem állunk át a digitális oktatásra, a laptopok számos más célt szolgálnak, valamint egyéb informatikai eszközök is segítik a jelenléti oktatást. „Mindig meg szokták kérdezni, hogy akkor mostantól kezdve digitális oktatás lesz mindenhol, akkor is, ha bent vannak a diákok az iskolában? – Nem! A jelenléti oktatásnál fontosabb momentuma nincs az intézményi oktatásnak, viszont egy ilyen laptop nagyon sok lehetőséget ad arra, hogy akár a mindennapokban, akár órán, órán kívül, a házi feladat tekintetében, vagy projektmunkában, mindenki valóban önállóan, vagy akár csoportban is tudjon dolgozni. Ezek vadonatúj laptopok, de nem ez az összes informatikai eszköz, ami ennek a projektnek a keretén belül beszerzésre kerül. 13500 darab interaktív panel is kerül az intézményekben, és kb. 15 000 darab robotikai eszköz. Erre van már ma precedens, hiszen az elmúlt időszakban a 3.2.4-es projekt kapcsán is több robotikai eszközt vittünk ki, legyen ez akár a humanoid robot, a drón, a 3D nyomtató, vagy a Lego robot, úgyhogy ezt szeretnénk most még inkább megerősíteni és még jobban folytatni.”

1186 település 3570 helyszínén a notebookok kiosztását a Klebelsberg Központ koordinálja. A kiosztás, a nyilvántartás és a karbantartás hatékony működése érdekében a Kréta elektronikus tanulmányi rendszer TESZEK felületén kell regisztrálni, amit kifejezetten erre a célra fejlesztettek. 2025 végéig további eszközöket vásárolnak, felmenő rendszerben 651 000 laptop kerül minden 5-12. osztályos tanulóhoz és további 55 000 pedagógushoz az alapítványi, egyházi és állami köznevelési intézményekben. 

 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. február 02., Csütörtök

Jubilál a fánkfesztivál

Február 17-18-án tizenötödik alkalommal rendezik meg az Országos Farsangi Fánk Fesztivált Nagykanizsán.


2023. február 01., Szerda

Zrínyisek az Arénában

Nagykanizsa legrégibb általános iskolája mutatkozott be azoknak, akik január 28-án ellátogattak a Kanizsa Arénában tartott rendezvényükre.


Fontos információk hiányoznak

Hátráltatja a költségvetés tervezését, hogy a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. nem ad információt bizonyos pályázati projektek állásáról - mondta sajtótájékoztatóján Balogh László polgármester.


2023. január 31., Kedd

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Nagykanizsa önkormányzata is csatlakozott a CYEB Energiamegoldások Kft. által meghirdetett LED-csere programhoz, melynek keretében - meghatározott feltételek mellett - ingyen juthat LED-izzókhoz a lakosság.


2023. január 30., Hétfő

Mohácsi busók az Erzsébet téren

A hagyományőrzők a Kiskanizsai Polgári Olvasókör meghívásának eleget téve érkeznek szombaton Kanizsára.


Olyan gyorsan akarták eladni, hogy még most is üresen áll

Az ÉVE-frakciót még az sem érdekelte, hogy  döntésük nyomán - ha csak időlegesen is - szünetel majd a népkonyha.


2023. január 29., Vasárnap

A belváros egyik legértékesebb területét kínálják eladásra

A közel 2500 négyzetméteres telekrész kikiáltási árát 100 millió forintban állapította meg az önkormányzat, a vételárat ÁFA is terheli.


2023. január 28., Szombat

Kutyakomédia címmel posztolt a polgármester a heti önkormányzati ülésről

Balogh László szerint a helyi balliberális frakció tétlenségét olyan hangnemmel próbálta elfedni, amit a lehiggadást célzó technikai szünettel sem lehetett féken tartani.


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.

#Nagykanizsa

Sakk-matt!

Sakk-matt!

2023. február 02. - Sport

Jubilál a fánkfesztivál

Jubilál a fánkfesztivál

2023. február 02. - Kanizsa

Zrínyisek az Arénában

Zrínyisek az Arénában

2023. február 01. - Kanizsa

Fontos információk hiányoznak

Fontos információk hiányoznak

2023. február 01. - Kanizsa

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

2023. január 31. - Kanizsa

Mohácsi busók az Erzsébet téren

Mohácsi busók az Erzsébet téren

2023. január 30. - Kanizsa

+