Kanizsa - 2022. március 09., Szerda
#drve #Tejfel József #Cseresnyés Péter

Ismét interaktív programokkal teli napot szervezett ukrajnai magyar menekült gyerekeknek a DRVE

Ismét interaktív programokkal teli napot szervezett ukrajnai magyar menekült gyerekeknek a DRVE

(fotó: Gergely Szilárd)

Zenés-éneklős műsoron, kézműves-foglalkozáson és játszótéren is járt kedden az ukrajnai magyar menekült gyerekek egy csoportja.

A Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete már a hétvégén is szervezett interaktív programokat a Kanizsára érkezett menekült gyerekeknek – mondta Tejfel József elnök.

"Tizennyolc kisgyerek van, a 3 hónapostól a 15 évesig. Ők háborús területről jöttek, felkaroltuk őket, használhatják a tanodánkat is. Vannak kézműves-foglalkozások, nyílt nálunk egy konditerem, amit hátrányos helyzetű gyerekek vagy felnőttek ingyen használhatnak. A fiúknak délután lesz sportfoglalkozás, a lányoknak kézművesfoglalkozás, interaktív játékok, zenés foglalkozások lesznek."

Az elnök hozzátette, a tervek szerint a hétvégén eljön hozzájuk Gáspár Zsolti is. Aki pedig helyben szeretne segíteni, gyerekruha, játékok és élelmiszer adományozásával teheti ezt meg. Zrínyi utcai irodájuk minden hétköznap nyitva van.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő megköszönte a DRVE és valamennyi segítő szervezet, továbbá azok dolgozóinak és önkénteseinek a munkáját, illetve az adományozók felajánlásait is. Mint fogalmazott, a magyarok azonnal segítettek a menekülteknek. 

"Adományokkal, szálláslehetőség biztosításával, tartósélelmiszer biztosításával, napi szükségleti cikkek adásával. És bár az ország túlsó végén vagyunk, ide is eljutottak Ukrajnából, főként Kárpátaljáról menekült emberek, s mivel többségük roma volt, ezért a DRVE rögtön felkarolta őket, legfőképpen a gyermekeket. Nekik tapasztalatuk van abban, hogy hogyan kell foglalkozni a gyerekekkel, ráadásul vannak köztük olyan szakemberek, akik ezt tapasztalatból tudják. Szinte minden nap tartanak foglalkozásokat, hogy a gyerekek a napi törődést érezvén, tudjanak fejlődni, ne éljék át egymás között azokat az élményeket, melyek érték őket a háború kapcsán. Köszöntet mondok mindenkinek, akik a különböző gyűjtőhelyeken, gyűjtőszervezetek segítségével, adományt gyűjtöttek a menekülteknek. És azoknak az embereknek is, akik szabadidejüket feláldozva gyűjtötték, különböző civilszervezetek tagjaiként, az adományokat."

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. január 31., Kedd

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Nagykanizsa önkormányzata is csatlakozott a CYEB Energiamegoldások Kft. által meghirdetett LED-csere programhoz, melynek keretében - meghatározott feltételek mellett - ingyen juthat LED-izzókhoz a lakosság.


2023. január 30., Hétfő

Mohácsi busók az Erzsébet téren

A hagyományőrzők a Kiskanizsai Polgári Olvasókör meghívásának eleget téve érkeznek szombaton Kanizsára.


Olyan gyorsan akarták eladni, hogy még most is üresen áll

Az ÉVE-frakciót még az sem érdekelte, hogy  döntésük nyomán - ha csak időlegesen is - szünetel majd a népkonyha.


2023. január 29., Vasárnap

A belváros egyik legértékesebb területét kínálják eladásra

A közel 2500 négyzetméteres telekrész kikiáltási árát 100 millió forintban állapította meg az önkormányzat, a vételárat ÁFA is terheli.


2023. január 28., Szombat

Kutyakomédia címmel posztolt a polgármester a heti önkormányzati ülésről

Balogh László szerint a helyi balliberális frakció tétlenségét olyan hangnemmel próbálta elfedni, amit a lehiggadást célzó technikai szünettel sem lehetett féken tartani.


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.


2023. január 17., Kedd

Újabb kormányzati támogatást kap a város az uszoda működtetésére

Több mint 31 millió forint vissza nem fizetendő újabb támogatásban részesíti a kanizsai uszodát a Kormány.


2023. január 14., Szombat

Az alpolgármester hangsúlyozza, nem a helyi balliberális frakciónak köszönhető az újabb, több mint fél milliárdos kormányzati támogatás

Bizzer András szerint a kanizsai baloldal ténykedése látszatintézkedésekben és bizonyos nagy szavak hangoztatásában merül ki.

+