Kanizsa - 2022. március 14., Hétfő
#Cseresnyés Péter #választás #Kövér László #Nagykanizsa

Kövér László volt a nagykanizsai Pódiumsorozat vendége

Kövér László volt a nagykanizsai Pódiumsorozat vendége

(Fotó: Gergely Szilárd)

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László érkezett Nagykanizsára a Pódiumsorozat vendégeként. A választásoknak idén különösen nagy jelentősége van, hiszen nemcsak az a tét, hogy a kormány folytatni tudja-e a megkezdett munkát, hanem az orosz-ukrán háború miatt kialakult nemzetközi helyzetben is tudni kell megfelelően kiállni, szem előtt tartva, hogy Magyarország érdeke a béke és a háborúból való kimaradás – nyilatkozta Kövér László.

„Ezelőtt néhány héttel nem gondoltuk volna, hogy a kampány közepén háború tör ki a szomszédságunkban, ami még erőteljesebb kontúrokkal rajzolja körbe, hogy mi a veszítenivalója ennek az országnak április 3-án: mindaz, amit elértünk az elmúlt 10-12 esztendőben” – fogalmazott az Országgyűlés elnöke, majd úgy folytatta: „Emlékezni kell arra, hogy 2010-ben Magyarország gazdasági, szociális és erkölcsi értelemben, valamint az államszervezés működése szempontjából a csőd mélyi állapotban volt, és onnan kellett kirángatni, illetve emelkedő pályára állítani. Ez 10 millió magyar ember közös munkálkodása eredményeképpen sikerült is”.

Kövér László szerint a magyarok úgy gondolták, hogy most végre emelkedő pályán élhetnek egy nyugodt, konszolidált életet a következő néhány évben, aztán először jött a Covid-járvány, vele együtt pedig egy újabb gazdasági válság.

„Ezt szintén sikerült kezelnünk, mind az egészségügyi problémákat, mind a vele járó gazdasági problémákat, és akkor erre jön egy olyan háború, amire talán sokan számítottak, de hogy nem hidegháború, hanem valóságos ágyúdörgések közepette fog ez ránktörni, erre kevesen. Itt megmutatkozott az is, hogy

ki mire képes, ki mennyire megfontolt, ki hogyan gondolkodik az országról, ki mennyire kormányképes.

Ha lettek volna valakinek kételyei atekintetben, hogy kire kell szavazniuk, ha biztonságban szeretnék tudni az országot és a saját családjukat, akkor azok a felelőtlen mondatok, amik elhangzottak az ellenzék miniszterelnök-jelöltjétől és más tagjaitól, meg kell, hogy győzzék őket, hogy

ha békességben akarunk élni, ki akarunk maradni ebből a háborúból és nem akarjuk, hogy a közelmúlt egy évtized munkája romba dőljön, akkor egy újabb négy esztendős megbízatást kell adni Orbán Viktornak és a Fidesznek.”

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, a választók bízhatnak abban, hogy a Kormány krízishelyzetekben is képes helytállni, ahogy azt már számtalan esetben bizonyította a közelmúltban.

„Visszamehetünk akár 1998-2002-be is, abban a négy évben is volt gázkitörés, addig nem látott árvíz, orosz pénzügyi válság. Az elmúlt 12 esztendőben pedig az iszapkatasztrófától kezdve, több természeti katasztrófán – például az aszály – és politikai konfliktusok garmadáin át a Covid-járvány okozta hazai válságkezelésig megmutattuk, hogy képesek vagyunk elbánni ezekkel, és a választók továbbra is bízhatnak benne, hogy az orosz-ukrán háborús helyzetet is tudjuk kezelni.”

Az elmúlt 12 év eredményei között a gazdasági növekedés mellett szó esett a családtámogatási rendszer és a közmunkaprogram hatékony működéséről, valamint a közbiztonság javulásáról.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+