Kanizsa - 2022. március 14., Hétfő
#Cseresnyés Péter #választás #Kövér László #Nagykanizsa

Kövér László volt a nagykanizsai Pódiumsorozat vendége

Kövér László volt a nagykanizsai Pódiumsorozat vendége

(Fotó: Gergely Szilárd)

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László érkezett Nagykanizsára a Pódiumsorozat vendégeként. A választásoknak idén különösen nagy jelentősége van, hiszen nemcsak az a tét, hogy a kormány folytatni tudja-e a megkezdett munkát, hanem az orosz-ukrán háború miatt kialakult nemzetközi helyzetben is tudni kell megfelelően kiállni, szem előtt tartva, hogy Magyarország érdeke a béke és a háborúból való kimaradás – nyilatkozta Kövér László.

„Ezelőtt néhány héttel nem gondoltuk volna, hogy a kampány közepén háború tör ki a szomszédságunkban, ami még erőteljesebb kontúrokkal rajzolja körbe, hogy mi a veszítenivalója ennek az országnak április 3-án: mindaz, amit elértünk az elmúlt 10-12 esztendőben” – fogalmazott az Országgyűlés elnöke, majd úgy folytatta: „Emlékezni kell arra, hogy 2010-ben Magyarország gazdasági, szociális és erkölcsi értelemben, valamint az államszervezés működése szempontjából a csőd mélyi állapotban volt, és onnan kellett kirángatni, illetve emelkedő pályára állítani. Ez 10 millió magyar ember közös munkálkodása eredményeképpen sikerült is”.

Kövér László szerint a magyarok úgy gondolták, hogy most végre emelkedő pályán élhetnek egy nyugodt, konszolidált életet a következő néhány évben, aztán először jött a Covid-járvány, vele együtt pedig egy újabb gazdasági válság.

„Ezt szintén sikerült kezelnünk, mind az egészségügyi problémákat, mind a vele járó gazdasági problémákat, és akkor erre jön egy olyan háború, amire talán sokan számítottak, de hogy nem hidegháború, hanem valóságos ágyúdörgések közepette fog ez ránktörni, erre kevesen. Itt megmutatkozott az is, hogy

ki mire képes, ki mennyire megfontolt, ki hogyan gondolkodik az országról, ki mennyire kormányképes.

Ha lettek volna valakinek kételyei atekintetben, hogy kire kell szavazniuk, ha biztonságban szeretnék tudni az országot és a saját családjukat, akkor azok a felelőtlen mondatok, amik elhangzottak az ellenzék miniszterelnök-jelöltjétől és más tagjaitól, meg kell, hogy győzzék őket, hogy

ha békességben akarunk élni, ki akarunk maradni ebből a háborúból és nem akarjuk, hogy a közelmúlt egy évtized munkája romba dőljön, akkor egy újabb négy esztendős megbízatást kell adni Orbán Viktornak és a Fidesznek.”

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, a választók bízhatnak abban, hogy a Kormány krízishelyzetekben is képes helytállni, ahogy azt már számtalan esetben bizonyította a közelmúltban.

„Visszamehetünk akár 1998-2002-be is, abban a négy évben is volt gázkitörés, addig nem látott árvíz, orosz pénzügyi válság. Az elmúlt 12 esztendőben pedig az iszapkatasztrófától kezdve, több természeti katasztrófán – például az aszály – és politikai konfliktusok garmadáin át a Covid-járvány okozta hazai válságkezelésig megmutattuk, hogy képesek vagyunk elbánni ezekkel, és a választók továbbra is bízhatnak benne, hogy az orosz-ukrán háborús helyzetet is tudjuk kezelni.”

Az elmúlt 12 év eredményei között a gazdasági növekedés mellett szó esett a családtámogatási rendszer és a közmunkaprogram hatékony működéséről, valamint a közbiztonság javulásáról.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. február 02., Csütörtök

Jubilál a fánkfesztivál

Február 17-18-án tizenötödik alkalommal rendezik meg az Országos Farsangi Fánk Fesztivált Nagykanizsán.


2023. február 01., Szerda

Zrínyisek az Arénában

Nagykanizsa legrégibb általános iskolája mutatkozott be azoknak, akik január 28-án ellátogattak a Kanizsa Arénában tartott rendezvényükre.


Fontos információk hiányoznak

Hátráltatja a költségvetés tervezését, hogy a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. nem ad információt bizonyos pályázati projektek állásáról - mondta sajtótájékoztatóján Balogh László polgármester.


2023. január 31., Kedd

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Nagykanizsa önkormányzata is csatlakozott a CYEB Energiamegoldások Kft. által meghirdetett LED-csere programhoz, melynek keretében - meghatározott feltételek mellett - ingyen juthat LED-izzókhoz a lakosság.


2023. január 30., Hétfő

Mohácsi busók az Erzsébet téren

A hagyományőrzők a Kiskanizsai Polgári Olvasókör meghívásának eleget téve érkeznek szombaton Kanizsára.


Olyan gyorsan akarták eladni, hogy még most is üresen áll

Az ÉVE-frakciót még az sem érdekelte, hogy  döntésük nyomán - ha csak időlegesen is - szünetel majd a népkonyha.


2023. január 29., Vasárnap

A belváros egyik legértékesebb területét kínálják eladásra

A közel 2500 négyzetméteres telekrész kikiáltási árát 100 millió forintban állapította meg az önkormányzat, a vételárat ÁFA is terheli.


2023. január 28., Szombat

Kutyakomédia címmel posztolt a polgármester a heti önkormányzati ülésről

Balogh László szerint a helyi balliberális frakció tétlenségét olyan hangnemmel próbálta elfedni, amit a lehiggadást célzó technikai szünettel sem lehetett féken tartani.


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.

#Nagykanizsa

Sakk-matt!

Sakk-matt!

2023. február 02. - Sport

Jubilál a fánkfesztivál

Jubilál a fánkfesztivál

2023. február 02. - Kanizsa

Zrínyisek az Arénában

Zrínyisek az Arénában

2023. február 01. - Kanizsa

Fontos információk hiányoznak

Fontos információk hiányoznak

2023. február 01. - Kanizsa

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

2023. január 31. - Kanizsa

Mohácsi busók az Erzsébet téren

Mohácsi busók az Erzsébet téren

2023. január 30. - Kanizsa

+