Kanizsa - 2022. május 12., Csütörtök
#állásbörze #Tungsram #Nagykanizsa

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Már májusban és a gyár területén megtarthatják az első állásbörzét azon tungsramosok számára, akiknek megszűnik majd a munkahelye – jelentette be Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

A politikus hangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy még a jelenlegi munkaviszonyuk alatt megtalálják új állásukat azok, akiket érint a leépítés.

- Miután kiderült, hogy a Tungsram jelentős számú munkavállalójától megválik a következő hónapokban azonnal egy egyébként már néhány évvel ezelőtt kitalált, megalkotott módszerhez folyamodtunk annak érdekben, hogy minél több olyan munkavállaló, aki valahol máshol munkát akar vállalni, még az elbocsátás előtt biztonságban tudja magát. Egy workshopot, állásbörzét szeretnénk szervezni, ahova el tudnak menni azok a cégek, amelyek munkavállalókat keresnek. Éppen azért, hogy kényelmes legyen a Tungsramban dolgozó emberek számára, azt szerettük volna elérni, hogy a Tungsram területén belül legyen ez a bizonyos állásbörze. Hála Isten, mind a Tungsram helyi vezetése, mind pedig azok a cégek, amelyek külön-külön több tucat embert akarnak felvenni, a kezdeményezést nagyon pozitívan fogadták. Ez azt jelenti, hogy már május hónapban találkozhatnak a tungsramos munkavállalók azoknak a cégeknek a képviselőivel, akik munkalehetőséget ajánlanak nekik. Számtalan, Kanizsán működő cégnél voltunk, és leszünk még Balogh László polgármester úrral, éppen azért, hogy személyesen egyeztessük le ezt a programot a cég vezetőivel, vagy éppen azokkal a kijelölt vezetőkkel, akik munkaerő-gazdálkodással foglalkoznak. Várhatóan több alkalommal megyünk majd a Tungsram területére, hogy minél zökkenőmentesebben tudjanak elhelyezkedni azok az emberek, akik munkát keresnek. Az előzetes felmérések alapján a munkaerőpiac Nagykanizsán annyi embert tud felvenni, amennyien körülbelül elmennek a Tungsramtól, és hát beszélni kell arról is, hogy az év végétől már dolgozni akarnak a leendő vagongyárban is. Tehát egy plusz lehetőséget jelent majd az ottani felvétel is az elhelyezkedésre. Én úgy gondolom, hogy még mielőtt bárki is megkapta volna a felmondását, sikeresen el fog kezdődni az a szervezés, ami az elhelyezkedést segíti, és ebben köszönetet kell mondani még egyszer mindenkinek, aki a Tungsram részéről a lehetőséget biztosítja, és minden olyan cégnek, amelyik ebben a programban mint leendő munkáltató részt vesz.

Cseresnyés Péter elmondta, a napokban egyeztetett már a Dynamic Technologies Hungary Kft, az Avius Kft., az E.M.E. Kft., a Resideo Kft. a Kanizsa Trend Kft. és a Ferzol Metál Kft. képviselőivel is. Hozzátette: a napokban a polgármesterrel újabb munkáltatókat keresnek meg, hogy minél szélesebb körben és mielőbb teljes körű megoldást tudjanak találni az elbocsátások miatt nehéz élethelyzetbe kerültek számára.

Még érdekes lehet ...


2022. november 30., Szerda

20 éves a Pántlika

Az évfordulót nagyszabású gálaműsorral ünnepelte a néptáncegyüttes.


2022. november 29., Kedd

A Zrínyi mézédes oldala

A Zrínyi Miklós Általános Iskola is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli kampányhoz.


Társadalmi és gazdasági összefogással a fenntarthatóbb turizmusért

A Pannon Egyetem jövő év szeptemberében indítja a Fenntartható és körforgásos turizmus alapképzési szakot.


2022. november 24., Csütörtök

A csőtörésről: a polgármester köszöni a szakemberek munkáját, ám a Vízmű vezetőségétől gyorsabb és hatékonyabb tájékoztatást vár

Több ezer, főleg a Keleti-városrészben élő kanizsai maradt víz nélkül kedd délutántól szerda délelőttig.


Felszentelték a kiskanizsai plébánia közösségi házát

Az épületet a HACSuNK projekt részeként újították fel.


2022. november 21., Hétfő

Lezárult a népszámlálás számlálóbiztosi szakasza

Akik eddig még nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, pótösszeírás keretében november 21. és 28. között, a települési jegyzőt felkeresve tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet.


Új logisztikai csarnokot avattak a Vár utcai iparterületen

Logisztikai raktározással bővíti szolgáltatásainak körét a Hosszú Eurotrans Kft. és a Kanizsa Szerviz Kft.


2022. november 17., Csütörtök

Konzultációs fórumot tartottak Kanizsán - a vendég Hollik István volt

Az Európai Unió szankciós politikájáról, a magyar kormány álláspontjáról és a nemzeti konzultációról is beszélt a Fidesz kommunikációs igazgatója.


Visszakapta Nagykanizsa a Sberbankban ragadt pénzét

A most megérkezett pénz az idei önkormányzati feladatok és néhány már eldöntött jövő évi beruházás finanszírozását szolgálja.


2022. november 16., Szerda

Dalban mondták el

Dalos találkozót szervezett a Palini Nyugdíjas Egyesület a HSMK-ban.


2022. november 11., Péntek

100 ember munkába állását segíti a Kanizsai Foglakoztatási Paktum százmillió forintos új forrása

Az előző években már eredményesen megvalósította a paktum első ütemét Nagykanizsa.


2022. november 09., Szerda

Felszámolás indul a Tungsramnál, de folytatódik a gyártás

A hétfőn elutasított csődegyezségi ajánlat miatt felszámolási eljárás indul a Tungsramnál, a társaság azonban folytatja a gyártást, de bejelentette 750 ember csoportos létszámleépítését - tájékoztatta a cég kedden az MTI-t.


2022. november 07., Hétfő

Életmentő tűzoltónak gratulált Nagykanizsa polgármestere

Németh Attila Gábor szolgálaton kívül, saját testi épségét kockáztatva segített egy embertársán.


2022. november 04., Péntek

Pénzt kap a Kormánytól Nagykanizsa az uszoda működtetésére

A Kormány mintegy 23 millió forinttal támogatja a sportlétesítmény üzemeltetését.

+