Kanizsa - 2022. május 12., Csütörtök
#állásbörze #Tungsram #Nagykanizsa

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Már májusban és a gyár területén megtarthatják az első állásbörzét azon tungsramosok számára, akiknek megszűnik majd a munkahelye – jelentette be Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

A politikus hangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy még a jelenlegi munkaviszonyuk alatt megtalálják új állásukat azok, akiket érint a leépítés.

- Miután kiderült, hogy a Tungsram jelentős számú munkavállalójától megválik a következő hónapokban azonnal egy egyébként már néhány évvel ezelőtt kitalált, megalkotott módszerhez folyamodtunk annak érdekben, hogy minél több olyan munkavállaló, aki valahol máshol munkát akar vállalni, még az elbocsátás előtt biztonságban tudja magát. Egy workshopot, állásbörzét szeretnénk szervezni, ahova el tudnak menni azok a cégek, amelyek munkavállalókat keresnek. Éppen azért, hogy kényelmes legyen a Tungsramban dolgozó emberek számára, azt szerettük volna elérni, hogy a Tungsram területén belül legyen ez a bizonyos állásbörze. Hála Isten, mind a Tungsram helyi vezetése, mind pedig azok a cégek, amelyek külön-külön több tucat embert akarnak felvenni, a kezdeményezést nagyon pozitívan fogadták. Ez azt jelenti, hogy már május hónapban találkozhatnak a tungsramos munkavállalók azoknak a cégeknek a képviselőivel, akik munkalehetőséget ajánlanak nekik. Számtalan, Kanizsán működő cégnél voltunk, és leszünk még Balogh László polgármester úrral, éppen azért, hogy személyesen egyeztessük le ezt a programot a cég vezetőivel, vagy éppen azokkal a kijelölt vezetőkkel, akik munkaerő-gazdálkodással foglalkoznak. Várhatóan több alkalommal megyünk majd a Tungsram területére, hogy minél zökkenőmentesebben tudjanak elhelyezkedni azok az emberek, akik munkát keresnek. Az előzetes felmérések alapján a munkaerőpiac Nagykanizsán annyi embert tud felvenni, amennyien körülbelül elmennek a Tungsramtól, és hát beszélni kell arról is, hogy az év végétől már dolgozni akarnak a leendő vagongyárban is. Tehát egy plusz lehetőséget jelent majd az ottani felvétel is az elhelyezkedésre. Én úgy gondolom, hogy még mielőtt bárki is megkapta volna a felmondását, sikeresen el fog kezdődni az a szervezés, ami az elhelyezkedést segíti, és ebben köszönetet kell mondani még egyszer mindenkinek, aki a Tungsram részéről a lehetőséget biztosítja, és minden olyan cégnek, amelyik ebben a programban mint leendő munkáltató részt vesz.

Cseresnyés Péter elmondta, a napokban egyeztetett már a Dynamic Technologies Hungary Kft, az Avius Kft., az E.M.E. Kft., a Resideo Kft. a Kanizsa Trend Kft. és a Ferzol Metál Kft. képviselőivel is. Hozzátette: a napokban a polgármesterrel újabb munkáltatókat keresnek meg, hogy minél szélesebb körben és mielőbb teljes körű megoldást tudjanak találni az elbocsátások miatt nehéz élethelyzetbe kerültek számára.

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 04., Csütörtök

Számlálóbiztosok jelentkezését várják az őszi népszámláláshoz

A jelentkezési határidőt augusztus 15-ig meghosszabbították.


2022. július 31., Vasárnap

Ételosztást indít a DRVE

Augusztus közepétől két helyen osztják majd az ételt, az egyesület Zrínyi utcai telephelyén és a Csengery utcai Ligetkuckóban.


2022. július 30., Szombat

Kedden szünetel az ügyfélfogadás a nagykanizsai kormányablakban

Augusztus 2-án, kedden, ütemezett karbantartási munkálatokat végeznek azz Eötvös téri kormányablakban.


Megkoszorúzták a II. világháborús katonai hősök sírjait

A sírokat német és magyar katonák újították fel az elmúlt napokban.


2022. július 28., Csütörtök

TábORFF

Július utolsó hetében tartja táborát a nagykanizsai ORFF ütőegyüttes a zenesiskolában.


2022. július 27., Szerda

Kanizsai is nyert az OTP társasházi pályázatán

A hitelintézet a csaknem 650 beérkezett projektből húszat támogat, összesen 15 millió forinttal.


2022. július 26., Kedd

Mintegy 70 hallgató már biztosan felvételt nyert a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszára

2022-ben az általános felvételi eljáráson a mérnökinformatika szak minősült a legnépszerűbbnek.


Kertjük díszévé varázsolták a csupasz betonfalat

Kiszáradt egy nagykanizsai kertes ház tujasora, ami egy zöld betonfalat is eltakart, de családi és baráti összefogással csodás installációt építettek rá.


2022. július 25., Hétfő

A biztonságos utazásért

Szent Kristóf, az utazók védőszentjének napjához kapcsolódva tartottak járműszentelést vasárnap a Felsőtemplomnál.


2022. július 23., Szombat

Közös munka az elesettek tiszteletére

Német és magyar katonák gondozzák a kanizsai temetőben a német-magyar katonai parcella sírjait.


2022. július 22., Péntek

Járműszentelés lesz vasárnap

A kanizsai hívek a Kórházkápolnánál és a Felsőtemplomnál kérhetik az áldást.


2022. július 17., Vasárnap

Elkészült a pumpapálya a Csó-tónál

A beruházás a Turisztikai attrakciófejlesztés a Csónakázó-tónál című, határon átnyúló projekt utolsó eleme volt.

+