Kanizsa - 2022. május 12., Csütörtök
#állásbörze #Tungsram #Nagykanizsa

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Már májusban és a gyár területén megtarthatják az első állásbörzét azon tungsramosok számára, akiknek megszűnik majd a munkahelye – jelentette be Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

A politikus hangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy még a jelenlegi munkaviszonyuk alatt megtalálják új állásukat azok, akiket érint a leépítés.

- Miután kiderült, hogy a Tungsram jelentős számú munkavállalójától megválik a következő hónapokban azonnal egy egyébként már néhány évvel ezelőtt kitalált, megalkotott módszerhez folyamodtunk annak érdekben, hogy minél több olyan munkavállaló, aki valahol máshol munkát akar vállalni, még az elbocsátás előtt biztonságban tudja magát. Egy workshopot, állásbörzét szeretnénk szervezni, ahova el tudnak menni azok a cégek, amelyek munkavállalókat keresnek. Éppen azért, hogy kényelmes legyen a Tungsramban dolgozó emberek számára, azt szerettük volna elérni, hogy a Tungsram területén belül legyen ez a bizonyos állásbörze. Hála Isten, mind a Tungsram helyi vezetése, mind pedig azok a cégek, amelyek külön-külön több tucat embert akarnak felvenni, a kezdeményezést nagyon pozitívan fogadták. Ez azt jelenti, hogy már május hónapban találkozhatnak a tungsramos munkavállalók azoknak a cégeknek a képviselőivel, akik munkalehetőséget ajánlanak nekik. Számtalan, Kanizsán működő cégnél voltunk, és leszünk még Balogh László polgármester úrral, éppen azért, hogy személyesen egyeztessük le ezt a programot a cég vezetőivel, vagy éppen azokkal a kijelölt vezetőkkel, akik munkaerő-gazdálkodással foglalkoznak. Várhatóan több alkalommal megyünk majd a Tungsram területére, hogy minél zökkenőmentesebben tudjanak elhelyezkedni azok az emberek, akik munkát keresnek. Az előzetes felmérések alapján a munkaerőpiac Nagykanizsán annyi embert tud felvenni, amennyien körülbelül elmennek a Tungsramtól, és hát beszélni kell arról is, hogy az év végétől már dolgozni akarnak a leendő vagongyárban is. Tehát egy plusz lehetőséget jelent majd az ottani felvétel is az elhelyezkedésre. Én úgy gondolom, hogy még mielőtt bárki is megkapta volna a felmondását, sikeresen el fog kezdődni az a szervezés, ami az elhelyezkedést segíti, és ebben köszönetet kell mondani még egyszer mindenkinek, aki a Tungsram részéről a lehetőséget biztosítja, és minden olyan cégnek, amelyik ebben a programban mint leendő munkáltató részt vesz.

Cseresnyés Péter elmondta, a napokban egyeztetett már a Dynamic Technologies Hungary Kft, az Avius Kft., az E.M.E. Kft., a Resideo Kft. a Kanizsa Trend Kft. és a Ferzol Metál Kft. képviselőivel is. Hozzátette: a napokban a polgármesterrel újabb munkáltatókat keresnek meg, hogy minél szélesebb körben és mielőbb teljes körű megoldást tudjanak találni az elbocsátások miatt nehéz élethelyzetbe kerültek számára.

Még érdekes lehet ...


2023. március 21., Kedd

35 éves a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

A vármegyei szervezet Kanizsán is kerekasztal-beszélgetést tartott.


2023. március 20., Hétfő

Bevonulás Kaposváron, Nagykanizsán és Pécsett

Az újoncok a katonai szervezetekkel megkötött szerződések aláírását követően megkapták egyenruháikat, s megkezdődtek számukra a foglalkozások.


Költözik a nagykanizsai foglalkoztatási osztály

A szervezeti egység költöztetésére 2023. március 21- 23. között kerül sor.


2023. március 18., Szombat

Karbantartás miatt szünetel az ügyfélfogadás

Az Eötvös téri Kormányablakban március 28-án (kedd) nem lesz ügyfélfogadás.


2023. március 17., Péntek

A média munkatársait köszöntötte Cseresnyés Péter

A sajtóreggelire március 15-e, a sajtószabadság napja  alkalmából várta a politikus az újságírókat, fotósokat.


2023. március 16., Csütörtök

286 millió forinttal javul a költségvetés mérlege

Nagykanizsa nemrég ismét jelentős mértékű kormányzati támogatásban részesült.


2023. március 13., Hétfő

Kanizsai esték - előtérben a konzervatív értékrend

A NagyON Kanizsa Egyesület által szervezett Polgári esték sorozat nyitó eseményét múlt pénteken tartották.


2023. március 11., Szombat

Fodorék jóvoltából idén nem jut majd forrás út- és járdafelújításra

Beszédes a pályázati önerőre elkülönített 10 millió forintos keretösszeg is, ami azt jelzi, hogy nincs igazán a várost érintő fejlesztési elképzelése az ÉVE-frakciónak.


2023. március 10., Péntek

70 éves a Bolyai-iskola

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az intézmény ünnepi gáláját.


2023. március 09., Csütörtök

Vita a közvilágítás rekonstrukciójáról

A szakértők szerint sem lenne előnyös.


2023. március 08., Szerda

Matek az utcán

Vasárnap hét helyszínen, köztük Nagykanizsán rendeznek programokat a Matematika Világnapján.

+