Kanizsa - 2022. május 12., Csütörtök
#állásbörze #Tungsram #Nagykanizsa

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Már májusban és a gyár területén megtarthatják az első állásbörzét azon tungsramosok számára, akiknek megszűnik majd a munkahelye – jelentette be Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

A politikus hangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy még a jelenlegi munkaviszonyuk alatt megtalálják új állásukat azok, akiket érint a leépítés.

- Miután kiderült, hogy a Tungsram jelentős számú munkavállalójától megválik a következő hónapokban azonnal egy egyébként már néhány évvel ezelőtt kitalált, megalkotott módszerhez folyamodtunk annak érdekben, hogy minél több olyan munkavállaló, aki valahol máshol munkát akar vállalni, még az elbocsátás előtt biztonságban tudja magát. Egy workshopot, állásbörzét szeretnénk szervezni, ahova el tudnak menni azok a cégek, amelyek munkavállalókat keresnek. Éppen azért, hogy kényelmes legyen a Tungsramban dolgozó emberek számára, azt szerettük volna elérni, hogy a Tungsram területén belül legyen ez a bizonyos állásbörze. Hála Isten, mind a Tungsram helyi vezetése, mind pedig azok a cégek, amelyek külön-külön több tucat embert akarnak felvenni, a kezdeményezést nagyon pozitívan fogadták. Ez azt jelenti, hogy már május hónapban találkozhatnak a tungsramos munkavállalók azoknak a cégeknek a képviselőivel, akik munkalehetőséget ajánlanak nekik. Számtalan, Kanizsán működő cégnél voltunk, és leszünk még Balogh László polgármester úrral, éppen azért, hogy személyesen egyeztessük le ezt a programot a cég vezetőivel, vagy éppen azokkal a kijelölt vezetőkkel, akik munkaerő-gazdálkodással foglalkoznak. Várhatóan több alkalommal megyünk majd a Tungsram területére, hogy minél zökkenőmentesebben tudjanak elhelyezkedni azok az emberek, akik munkát keresnek. Az előzetes felmérések alapján a munkaerőpiac Nagykanizsán annyi embert tud felvenni, amennyien körülbelül elmennek a Tungsramtól, és hát beszélni kell arról is, hogy az év végétől már dolgozni akarnak a leendő vagongyárban is. Tehát egy plusz lehetőséget jelent majd az ottani felvétel is az elhelyezkedésre. Én úgy gondolom, hogy még mielőtt bárki is megkapta volna a felmondását, sikeresen el fog kezdődni az a szervezés, ami az elhelyezkedést segíti, és ebben köszönetet kell mondani még egyszer mindenkinek, aki a Tungsram részéről a lehetőséget biztosítja, és minden olyan cégnek, amelyik ebben a programban mint leendő munkáltató részt vesz.

Cseresnyés Péter elmondta, a napokban egyeztetett már a Dynamic Technologies Hungary Kft, az Avius Kft., az E.M.E. Kft., a Resideo Kft. a Kanizsa Trend Kft. és a Ferzol Metál Kft. képviselőivel is. Hozzátette: a napokban a polgármesterrel újabb munkáltatókat keresnek meg, hogy minél szélesebb körben és mielőbb teljes körű megoldást tudjanak találni az elbocsátások miatt nehéz élethelyzetbe kerültek számára.

Még érdekes lehet ...


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.


2022. április 29., Péntek

Segíteni kíván Nagykanizsa a Tungsramból elbocsátandó dolgozóknak

Információs napokkal, állásbörzékkel, a munkalehetőségek feltérképezésével próbálnak segítséget nyújtani.


2022. április 28., Csütörtök

Okos eszközökkel okosan

Szakmai napot és konferenciát tartott a Nagykanizsa Központi Óvoda.

+