Kanizsa - 2022. május 12., Csütörtök
#állásbörze #Tungsram #Nagykanizsa

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Már májusban és a gyár területén megtarthatják az első állásbörzét azon tungsramosok számára, akiknek megszűnik majd a munkahelye – jelentette be Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

A politikus hangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy még a jelenlegi munkaviszonyuk alatt megtalálják új állásukat azok, akiket érint a leépítés.

- Miután kiderült, hogy a Tungsram jelentős számú munkavállalójától megválik a következő hónapokban azonnal egy egyébként már néhány évvel ezelőtt kitalált, megalkotott módszerhez folyamodtunk annak érdekben, hogy minél több olyan munkavállaló, aki valahol máshol munkát akar vállalni, még az elbocsátás előtt biztonságban tudja magát. Egy workshopot, állásbörzét szeretnénk szervezni, ahova el tudnak menni azok a cégek, amelyek munkavállalókat keresnek. Éppen azért, hogy kényelmes legyen a Tungsramban dolgozó emberek számára, azt szerettük volna elérni, hogy a Tungsram területén belül legyen ez a bizonyos állásbörze. Hála Isten, mind a Tungsram helyi vezetése, mind pedig azok a cégek, amelyek külön-külön több tucat embert akarnak felvenni, a kezdeményezést nagyon pozitívan fogadták. Ez azt jelenti, hogy már május hónapban találkozhatnak a tungsramos munkavállalók azoknak a cégeknek a képviselőivel, akik munkalehetőséget ajánlanak nekik. Számtalan, Kanizsán működő cégnél voltunk, és leszünk még Balogh László polgármester úrral, éppen azért, hogy személyesen egyeztessük le ezt a programot a cég vezetőivel, vagy éppen azokkal a kijelölt vezetőkkel, akik munkaerő-gazdálkodással foglalkoznak. Várhatóan több alkalommal megyünk majd a Tungsram területére, hogy minél zökkenőmentesebben tudjanak elhelyezkedni azok az emberek, akik munkát keresnek. Az előzetes felmérések alapján a munkaerőpiac Nagykanizsán annyi embert tud felvenni, amennyien körülbelül elmennek a Tungsramtól, és hát beszélni kell arról is, hogy az év végétől már dolgozni akarnak a leendő vagongyárban is. Tehát egy plusz lehetőséget jelent majd az ottani felvétel is az elhelyezkedésre. Én úgy gondolom, hogy még mielőtt bárki is megkapta volna a felmondását, sikeresen el fog kezdődni az a szervezés, ami az elhelyezkedést segíti, és ebben köszönetet kell mondani még egyszer mindenkinek, aki a Tungsram részéről a lehetőséget biztosítja, és minden olyan cégnek, amelyik ebben a programban mint leendő munkáltató részt vesz.

Cseresnyés Péter elmondta, a napokban egyeztetett már a Dynamic Technologies Hungary Kft, az Avius Kft., az E.M.E. Kft., a Resideo Kft. a Kanizsa Trend Kft. és a Ferzol Metál Kft. képviselőivel is. Hozzátette: a napokban a polgármesterrel újabb munkáltatókat keresnek meg, hogy minél szélesebb körben és mielőbb teljes körű megoldást tudjanak találni az elbocsátások miatt nehéz élethelyzetbe kerültek számára.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+