Kanizsa - 2022. május 19., Csütörtök
#Nagykanizsa #Tungsram #állásbörze

Támogatott képzések is új állásokhoz segíthetik a Tungsram dolgozóit

Támogatott képzések is új állásokhoz segíthetik a Tungsram dolgozóit

(Fotó: Gergely Szilárd)

A kormány fokozott figyelmet fordít a Tungsram csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalóinak mielőbbi elhelyezkedésére.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosítja a forrást ahhoz, hogy az elbocsátani tervezett foglalkoztatottak – ha ez szükséges – államilag finanszírozott képzéseken vegyenek részt, ezzel is segítve mielőbbi munkába állásukat. A személyre szabott, álláskeresést ösztönző támogatást a kormányhivatalok közreműködésével kaphatják meg a Tungsram-dolgozók.

A vállalat vezetőségével azt is egyeztették, hogy amennyiben az megoldható,  a képzést már a felmondási időszakban is elvégezhessék az érintett munkavállalók – jelentette be Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

– Az ITM támogatásával pénzt különítettünk el, hogy a szükséges-esetleges átképzésekre pályázati források álljanak rendelkezésre, azaz ne a munkaadónak és ne a munkavállalónak kelljen az átképzést finanszírozni. Munkavállalói oldalról igényként merült fel az is, hogy ha szükség van átképzésre, akkor azt még a felmondási idő alatt el lehessen végezni, vagyis a munkavállaló a munkavégzés alól felmentést kapjon. A háttéregyeztetések során sikerült megállapodnom a vezetőséggel abban, hogy amennyiben a felmentés nem akadályozza a termelést, akkor a munkavállalók élhetnek ezzel a lehetőséggel, a minél gördülékenyebb átállás érdekében.

A képviselő emlékeztetett: a polgármesterrel együtt az elmúlt hetekben számos kanizsai cég vezetőjével egyeztettek, hogy segítsenek az álláskeresésben. Balogh László hozzátette, ennek része az az állásbörze is, amelyből az elsőt hamarosan megtartják a gyár területén.

– Előreláthatóan június 10-11-én egy olyan állásbörze lesz a Tungsramban, amely már azonnal megoldást jelenthet az elbocsátásban érintett dolgozóknak, illetve ezzel elkezdődik egy olyan folyamat, amelynek a végére, remélem, hogy ezt a szomorú Tungsram-történetet nemcsak hogy túléljük, hanem pozitív irányba fordul sok-sok ember sorsa. Ebben bízva tesszük tovább a dolgunkat. Természetesen további foglalkoztatókat is megkeresünk, a fejleményekről pedig időben tájékoztatunk mindenkit.

Cseresnyés Péter és Balogh László is hangsúlyozta, abban bíznak, és azért dolgoznak, hogy kivétel nélkül minden érintett rövid időn belül megtalálja a számára legmegfelelőbb új munkahelyet Nagykanizsán. Mint mondták, az az alapvető törekvés, hogy a dolgozók ütemezett leépítésüket követően lehetőség szerint azonnal kenyérkeresethez jussanak.

Még érdekes lehet ...


2022. november 29., Kedd

Társadalmi és gazdasági összefogással a fenntarthatóbb turizmusért

A Pannon Egyetem jövő év szeptemberében indítja a Fenntartható és körforgásos turizmus alapképzési szakot.


2022. november 24., Csütörtök

A csőtörésről: a polgármester köszöni a szakemberek munkáját, ám a Vízmű vezetőségétől gyorsabb és hatékonyabb tájékoztatást vár

Több ezer, főleg a Keleti-városrészben élő kanizsai maradt víz nélkül kedd délutántól szerda délelőttig.


Felszentelték a kiskanizsai plébánia közösségi házát

Az épületet a HACSuNK projekt részeként újították fel.


2022. november 21., Hétfő

Lezárult a népszámlálás számlálóbiztosi szakasza

Akik eddig még nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, pótösszeírás keretében november 21. és 28. között, a települési jegyzőt felkeresve tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet.


Új logisztikai csarnokot avattak a Vár utcai iparterületen

Logisztikai raktározással bővíti szolgáltatásainak körét a Hosszú Eurotrans Kft. és a Kanizsa Szerviz Kft.


2022. november 17., Csütörtök

Konzultációs fórumot tartottak Kanizsán - a vendég Hollik István volt

Az Európai Unió szankciós politikájáról, a magyar kormány álláspontjáról és a nemzeti konzultációról is beszélt a Fidesz kommunikációs igazgatója.


Visszakapta Nagykanizsa a Sberbankban ragadt pénzét

A most megérkezett pénz az idei önkormányzati feladatok és néhány már eldöntött jövő évi beruházás finanszírozását szolgálja.


2022. november 16., Szerda

Dalban mondták el

Dalos találkozót szervezett a Palini Nyugdíjas Egyesület a HSMK-ban.


2022. november 11., Péntek

100 ember munkába állását segíti a Kanizsai Foglakoztatási Paktum százmillió forintos új forrása

Az előző években már eredményesen megvalósította a paktum első ütemét Nagykanizsa.


2022. november 09., Szerda

Felszámolás indul a Tungsramnál, de folytatódik a gyártás

A hétfőn elutasított csődegyezségi ajánlat miatt felszámolási eljárás indul a Tungsramnál, a társaság azonban folytatja a gyártást, de bejelentette 750 ember csoportos létszámleépítését - tájékoztatta a cég kedden az MTI-t.


2022. november 07., Hétfő

Életmentő tűzoltónak gratulált Nagykanizsa polgármestere

Németh Attila Gábor szolgálaton kívül, saját testi épségét kockáztatva segített egy embertársán.


2022. november 04., Péntek

Pénzt kap a Kormánytól Nagykanizsa az uszoda működtetésére

A Kormány mintegy 23 millió forinttal támogatja a sportlétesítmény üzemeltetését.


2022. november 01., Kedd

Szólj bele!

Workshopot rendeztek a napokban a fiatalok közösségi szerepvállalásáért.

+