Kanizsa - 2022. május 19., Csütörtök
#Nagykanizsa #Tungsram #állásbörze

Támogatott képzések is új állásokhoz segíthetik a Tungsram dolgozóit

Támogatott képzések is új állásokhoz segíthetik a Tungsram dolgozóit

(Fotó: Gergely Szilárd)

A kormány fokozott figyelmet fordít a Tungsram csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalóinak mielőbbi elhelyezkedésére.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosítja a forrást ahhoz, hogy az elbocsátani tervezett foglalkoztatottak – ha ez szükséges – államilag finanszírozott képzéseken vegyenek részt, ezzel is segítve mielőbbi munkába állásukat. A személyre szabott, álláskeresést ösztönző támogatást a kormányhivatalok közreműködésével kaphatják meg a Tungsram-dolgozók.

A vállalat vezetőségével azt is egyeztették, hogy amennyiben az megoldható,  a képzést már a felmondási időszakban is elvégezhessék az érintett munkavállalók – jelentette be Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

– Az ITM támogatásával pénzt különítettünk el, hogy a szükséges-esetleges átképzésekre pályázati források álljanak rendelkezésre, azaz ne a munkaadónak és ne a munkavállalónak kelljen az átképzést finanszírozni. Munkavállalói oldalról igényként merült fel az is, hogy ha szükség van átképzésre, akkor azt még a felmondási idő alatt el lehessen végezni, vagyis a munkavállaló a munkavégzés alól felmentést kapjon. A háttéregyeztetések során sikerült megállapodnom a vezetőséggel abban, hogy amennyiben a felmentés nem akadályozza a termelést, akkor a munkavállalók élhetnek ezzel a lehetőséggel, a minél gördülékenyebb átállás érdekében.

A képviselő emlékeztetett: a polgármesterrel együtt az elmúlt hetekben számos kanizsai cég vezetőjével egyeztettek, hogy segítsenek az álláskeresésben. Balogh László hozzátette, ennek része az az állásbörze is, amelyből az elsőt hamarosan megtartják a gyár területén.

– Előreláthatóan június 10-11-én egy olyan állásbörze lesz a Tungsramban, amely már azonnal megoldást jelenthet az elbocsátásban érintett dolgozóknak, illetve ezzel elkezdődik egy olyan folyamat, amelynek a végére, remélem, hogy ezt a szomorú Tungsram-történetet nemcsak hogy túléljük, hanem pozitív irányba fordul sok-sok ember sorsa. Ebben bízva tesszük tovább a dolgunkat. Természetesen további foglalkoztatókat is megkeresünk, a fejleményekről pedig időben tájékoztatunk mindenkit.

Cseresnyés Péter és Balogh László is hangsúlyozta, abban bíznak, és azért dolgoznak, hogy kivétel nélkül minden érintett rövid időn belül megtalálja a számára legmegfelelőbb új munkahelyet Nagykanizsán. Mint mondták, az az alapvető törekvés, hogy a dolgozók ütemezett leépítésüket követően lehetőség szerint azonnal kenyérkeresethez jussanak.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+