Kanizsa - 2022. június 21., Kedd
#Nagykanizsa #Cseresnyés Péter #Fidesz #Éljen VárosuNk! Egyesület #politika

Cseresnyés: Nincs új a nap alatt

Cseresnyés: Nincs új a nap alatt

(Fotó: Gergely Szilárd)

Válaszolt a tulajdonosi bizottság levelére Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. A politikus elmondta, csütörtökön kapott a kanizsai baloldal képviselőitől egy levelet, melyből az derült ki számára, hogy a látszat ellenére továbbra sem a valós együttműködést keresi az ÉVE-frakció.

Cseresnyés Péter emlékeztetett, a választás éjszakáján azt kérte az ÉVE képviselőitől, hogy változtassanak az eddigieken, és kezdjék meg az együttműködést a polgármesterrel és a helyi fidesz frakcióval. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, reméli, hogy ez a város érdekében végre megtörténik, és a kérésnek álcázott lejáratókampány helyett hozzá is valós munkával kapcsolatos kérésekkel fordul a baloldal. 

– A Fodor Csaba vezette baloldal Nagykanizsán tehetetlen. A frakció tagjai nem akarnak dolgozni, és a város fejlesztésének, fejlődésének rájuk háruló felelősségét mindig másra próbálják hárítani. Tehát a cirkusz folytatódik. Én azt látom, hogy vagy nem tudják, mi a feladatuk, vagy nem akarják tudomásul venni, hogy bár ők vannak többségben, ez - a többség - nem lehet pusztán a bosszúállás vagy az egyéni érdekek érvényesítésének eszköze, hanem Nagykanizsa lakóiért kellene dolgozniuk.

A politikus hozzátette: a baloldal képviselőitől múlt csütörtökön kapott egy levelet, amelyben meghívták a hétfőn délután 13 órakor kezdődő tulajdonosi bizottsági ülésre.

– Számomra ez azért különös, mert már több évet eltöltöttek a politikában, sőt, ebben a bizottságban szerintem senki sincs, aki az első ciklusát tölti a helyi önkormányzatban. Tudniuk kellene, hogy minden hétfőn és kedden ülésezik a parlament, tehát az időpont, amire engem meghívták, éppen egybeesik a plenáris ülés kezdetével. Két eshetőség van: a hosszú évek tapasztalata ellenére is ennyire tájékozatlanok, vagy pedig direkt azért ezt a lehetetlen időpontot választották, hogy utána cikruszolhassanak, és számonkérhessenek egy amúgy olyan feladat kapcsán, amely valójában az önkormányzat és azon belül is mindig a többséget adó frakció, ebben az esetben a Fodor Csaba vezette baloldal dolga lenne. 

Cseresnyés Péter elmondta: az ÉVE olyasmit akar számonkérni rajta, ami nem az ő feladata.

– Ha egy utcában 30 métert le kell aszfaltozni vagy egy intézményt fel kell újtani, azt nem a központi, hanem a városi költségvetésbe kell betervezni. Szeretném felhívni a figyelmüket arra, és ezt a válaszlevelemben is leírtam, hogy 588 millió forintot kaptak az államtól több mint egy évvel ezelőtt, éppen olyan fejlesztések megvalósítására, amelyeket a levelükben felsoroltak, mégsem tudtak azóta sem dönteni az összeg sorsáról, ami alapján végre elkezdődhetett volna a munka – mutatott rá az országgyűlési képviselő.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+