Kanizsa - 2022. augusztus 18., Csütörtök
#Nagykanizsa #Virágos Magyarországért #környezetszépítő mozgalom #zsűri

A Virágos Magyarországért zsűrije járt Kanizsán

A Virágos Magyarországért zsűrije járt Kanizsán

(A kép forrása: Facebook/Balogh László)

A Virágos Magyarországért környezetszépítő mozgalom zsűrije is segíti Kanizsa felkészülését a jövő évi európai versenyre.

Jövőre Nagykanizsa képviselheti Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyen, miután tavaly Kanizsa lett a legvirágosabb 30 ezer főnél népesebb település Magyarországon. A Virágos Magyarországért környezetszépítő mozgalom zsűrije kedden azért érkezett Nagykanizsára, hogy segítse a jövő évi kontinentális megmérettetésre való felkészülést. A tapasztalatokról a szakmai zsűri elnöke, Szabó József okleveles kertészmérnök beszélt a Rádió 1-nek.

- Azt gondolom, hogy Nagykanizsa már korábban is bizonyított. Azt tapasztaltuk most is, hogy a korábban megkezdett magas színvonalú szakmai munka nem szakadt félbe, s az aszály sújtotta körülmények között is jó minőségben tudják tartani a város zöldterületeit. Pár apró észrevételünk volt, de összességében azt kell, hogy mondjam: Nagykanizsa méltó arra, hogy képviselje Magyarországot a nemzetközi versenyben - mondta a zsűri elnöke.

Szabó József hozzátette: a nemzetközi zsűri a hazainál komplexebb szempontrendszer szerint értékel majd, nemcsak a virágágyásokat, hanem például a fák, zöldfelületeket, burkolatokat állapotát is pontozzák. Fontos szempont a fenntarthatóság is, azaz, hogy minél kevesebb pénzből, minél kevesebb munkaidő-igényű kiültetések legyenek; a növények minél kevesebb vizet igényeljenek, s a biodiverzitás, biológiai sokféleség is egyre hangsúlyosabb. 

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 23., Péntek

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Balogh László polgármester szerint létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében.


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 08., Csütörtök

Sakk-matt!

Fejlesztési eszközcsomagot kaptak a Sakkpalota programhoz csatlakozott kanizsai és környékbeli iskolák.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

A kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. szeptember 01., Csütörtök

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

2 év pandémiás szünet után szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét.

+