Kanizsa - 2022. szeptember 01., Csütörtök
#Nagykanizsa #anyatejes táplálás #család #Egészségügyi Alapellátási Intézmény

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

(Fotó: Gergely Szilárd)

Állj ki a szoptatásért, oktass és támogass! 2 év pandémiás szünet után ezzel a mottóval szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét a Medgyaszay Házban.

Az anyatejes táplálás fontosságát hangsúlyozva dr. Zsoldos Amanda házi gyermekorvos a rövid és hosszú távú előnyökről és a pótló, illetve támogató módszerekről beszélt.

- Évek óta tudjuk, hogy az újszülöttek és a csecsemők számára a legideálisabb táplálék az anyatej, egyre több kutatás mutatja ki rövid- és hosszú távú kedvező hatásait is. Sok betegség esetén védőpajzsot nyújt, ezért is mindenképpen javasolt az anyatejes táplálás - mondta a gyermekorvos.    

202209011419_NKGSZO-8.jpg (1500×1001)(Fotó: Gergely Szilárd)

Balogh László polgármester köszöntőjében kiemelte, Magyarország családcentrikus hagyományát, a családban gondolkodás természetességét jól mutatja az a tény, hogy hazánk az anyatejes táplálásban a világelsők között van.

- „Az anyákban van valami, ami alatta marad és fölébe emelkedik a józan észnek. Az anyának ösztöne van! A teremtés végtelen és kiszámíthatatlan akarata él benne, az vezérli tetteit” - Victor Hugot idézte a polgármester, aki szimbolikusan fejet hajtott az anyák, az anyaság előtt, majd Isten áldását kérte a kismamákra, csecsemőkre.       

A polgármester köszönetet mondott a város polgárai, családjai nevében a Magyar Védőnők Egyesülete Nagykanizsai Szakosztályának és az Egészségügyi Alapellátási Intézménynek, hogy az idén is megszervezték a világnaphoz kapcsolódó fontos rendezvényt.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 23., Péntek

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Balogh László polgármester szerint létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében.


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 08., Csütörtök

Sakk-matt!

Fejlesztési eszközcsomagot kaptak a Sakkpalota programhoz csatlakozott kanizsai és környékbeli iskolák.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

A kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. augusztus 25., Csütörtök

Változások a kanizsai járásbíróságon

Péntek helyett szerdára változik a Nagykanizsai Járásbíróságon a bíróság nyilvános ügyfélfogadási napja, más néven az Ügyfélsegítő. Ehhez igazodva az Ügyfélszolgálati Iroda munkarendje is átalakul.

+