Kanizsa - 2022. szeptember 23., Péntek
#Nagykanizsa #közgyűlés #vita #ÉVE-frakció

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

(Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében – így értékelte Balogh László polgármester a testület keddi ülését.

- Pedig újra lehetőség adódott, hogy végre felhasználjuk azt az 588 millió forintos kormányzati támogatást, amely városunk épület-, csapadékvíz-elvezetés, út- és járdaproblémáit orvosolná. Fodor Csaba frakcióvezető folyamatosan hangoztatja, hogy az állam kivérezteti az önkormányzatokat, holott épp miattuk nem tudunk felhasználni másfél éve egy ekkora támogatást, miközben az árak lassan az egekbe nőnek. Megoldás mégsem született az ÉVE miatt, a baloldalon azt viszont megszavazták, hogy Fodor Csaba Barcelonába utazzon egy pályázat okán - mondta Balogh László.

A polgármester hozzátette: a Vízmű fenntartásáról, állami kézbe adásáról, a veszteségek kezeléséről sem születt megnyugtató válasz.

- Az a baloldali érv, miszerint nincs garancia az államtól a szolgáltatás színvonaláról, valójában nem érv, hiszen nem válaszol a legfontosabbra: mi lesz a Vízmű kezelhetetlen mértékű veszteségével - vélekedett Balogh László, aki beszámolt arról is, hogy a népkonyha ügyében sem született megoldás, amit az ÉVE-frakció veszélybe sodort, szociális problémákat is előre vetítve.    

- A népkonyha naponta 100 nehéz sorsú ember étkezését biztosította egy egyesület közreműködésével, akiket a baloldal politikai bosszúból félre akar tolni. Jelenleg az ÉVE képviselőinek nincs fogalma, ki és hol fogja végezni ezt a tevékenységet október 1-től. Arról sincs fogalmuk, hogy miképpen faragjuk le azt a 620 millió forintos hiányt, melyet az energiaválság okozott a város költségvetésén - mondta a polgármester, aki szerint az ÉVE-frakció azon kívül, hogy kritizált és rágalmazott a közgyűlésen, egyetlen ötlettel sem járult hozzá a súlyos probléma megoldásához, holott minden döntés az ő kezükben van.                                  

Az ÉVE-frakció szerdán sajtótájékoztatót tartott az egyesület álláspontjáról. Ezen Fodor Csaba frakcióvezető a Vízművel kapcsolatos közgyűlési döntésről azt mondta, azért határoztak így, mert nem kaptak garanciákat a működést illető kérdéseikre. Horváth Jácint, az Éljen VárosuNk Egyesület frakcióvezető-helyettese hozzátette, létrehoztak egy munkacsoportot, amelynek az a feladata, hogy a rezsiárak miatt olyan intézkedéseket dolgozzon ki a városi intézményeknél és cégeknél, amelyek biztosítják az alapszolgáltatásokat és takarékosságot is.

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 08., Csütörtök

Sakk-matt!

Fejlesztési eszközcsomagot kaptak a Sakkpalota programhoz csatlakozott kanizsai és környékbeli iskolák.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

A kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. szeptember 01., Csütörtök

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

2 év pandémiás szünet után szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét.


2022. augusztus 25., Csütörtök

Változások a kanizsai járásbíróságon

Péntek helyett szerdára változik a Nagykanizsai Járásbíróságon a bíróság nyilvános ügyfélfogadási napja, más néven az Ügyfélsegítő. Ehhez igazodva az Ügyfélszolgálati Iroda munkarendje is átalakul.

+