Kanizsa - 2022. november 21., Hétfő
#Nagykanizsa #logisztikai csarnok #avatás

Új logisztikai csarnokot avattak a Vár utcai iparterületen

Új logisztikai csarnokot avattak a Vár utcai iparterületen

(Fotó: Gergely Szilárd)

Logisztikai raktározással bővíti szolgáltatásainak körét a Hosszú Eurotrans Kft. és a Kanizsa Szerviz Kft. A 28 éve működő családi vállalkozás ehhez több csarnokot épít, az elsőnek pénteken volt az ünnepélyes avatása.

Hosszú László tulajdonos elmondta, az igények már most is azt mutatják, hogy a szállítmányozás mellett a jövőben egyre nagyobb szükség lesz a logisztikai és disztribúciós szolgáltatásra.

- Ez a folyamat első lépcsőfoka: a most átadásra kerülő raktár 1000, a mellette lévő kiszolgáló helyiségek pedig 400 négyzetméter alapterületűek - mondta a tulajdonos. Hozzátette: jövő év elejére elkészül a most átadotthoz hasonló méretű logisztikai csarnok is. A vállalkozásnak jelenleg 30 ezer négyzetméteres iparterülete van a Vár utcai telephelyen, így azt tervezik, hogy az igények növekedésével jóval nagyobb raktárcsarnokot is építenek majd. 202211211542_NKGAVA-42.jpg (1500×1001)(Fotó: Gergely Szilárd)

Balogh László polgármester azt emelte ki, hogy az ipari parkok és a logisztikai szolgáltatás fejlesztése kölcsönösen erősíti a város gazdasági potenciálját.

- Nagykanizsa logisztikai centrum, hiszen 6 út és 2 vasúti szárnyvonal kereszteződésében fekszik. Azt gondolom, hogy a múltból, a jelenből és a jövőből származtatva minden adottságunk megvan ahhoz, hogy érvényesítsük azt a potenciált, ami Kanizsáé. És lám, vannak pozitív jelek, köztük ez az új logisztikai raktár - mutatott rá Nagykanizsa polgármestere.          

202211211537_NKGAVA-34.jpg (1500×1001)(Fotó: Gergely Szilárd)

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő emlékeztetett, az elmúlt tíz évben kétezerrel emelkedett a Kanizsán foglalkoztatottak létszáma, s hangsúlyozta, ez nagyban köszönhető a helyi cégeknek is. 

- Az ellendrukkerek azt kérik számon a városvezetésen, hogy nem látják a kanizsai bővítéseket, a foglalkoztatottak számának emelkedését. Ez a mai átadás azonban épp azt bizonyítja, hogy Nagykanizsa fejlődik, a helyi vállalkozók a kialakult jó gazdasági környezetben folyamatosan fejlesztéseken tudnak gondolkodni - tette hozzá a város országgyűlési képviselője. 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.

+