Kanizsa - 2022. november 24., Csütörtök
#Nagykanizsa #közösségi ház #HACSuNK

Felszentelték a kiskanizsai plébánia közösségi házát

Felszentelték a kiskanizsai plébánia közösségi házát

(Fotó: Gergely Szilárd)

Felszentelték a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony templom plébániájának felújított közösségi házát. Az épület tetejét már korábban kicserélték, a mostani munkákra 132 millió forintot nyertek a HACSuNK, vagyis a Helyi Akció Csoport Nagykanizsa pályázatán.

Ebből teljes körű hőszigetelés készült, napelemeket telepítettek, átalakították a tereket, padlófűtést szereltek be és modern vizesblokkot építettek – mondta el Nagy Vendel plébános.  

- Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő keresett meg az ötlettel, hogy itt, Kiskanizsán alakítsunk ki egy ifjúsági centrumot. Igent mondtam, majd a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően 2022 áprilisában megkezdtük az épület felújítását - tette hozzá Nagy Vendel.  

Az épület több egyházi közösségnek, köztük ifjúságiaknak is, továbbá külsős programoknak is otthont biztosít, illetve az energiaválság miatt a télre bezárt kiskanizsai művelődési ház csoportjai is itt tartják foglalkozásaikat a következő néhány hónapban. 

(Fotó: Gergely Szilárd)

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy az eredeti elképzelések szerint ez a projekt a belvárosban valósult volna meg.

- Az eredeti tervek szerint az ifjúsági központ a Zrínyi utca és a Fő utca közötti tömbben helyezkedett volna el, azonban a mostani, kanizsai baloldali többség megakadályozta a beruházást. Döntésükkel veszélybe sodortak mintegy 400 millió forintot. Helyi civilek nem akarták, hogy elvesszen ez az összeg, megkerestek, én pedig Vendel atyához fordultam, hiszen tudtam, hogy jó ideje fel akarják újítani ezt a közösségi teret. Vendel atya partner volt, így megvalósulhatott ez a jelentős beruházás - mondta Cseresnyés Péter.          

(Fotó: Gergely Szilárd)

Balogh László polgármester a közösségfejlesztés fontosságát emelte ki. 

- Minden olyan tett, cselekedet fontos, amely a közösségfejlesztés irányába hat. Bízom abban, hogy az amúgy is erős kiskanizsai közösséget még minőségibb szintre tudja emelni a HACSuNK projekt részeként megújult közösségi tér - hangsúlyozta Nagykanizsa polgármestere.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.

+