Kanizsa - 2023. január 14., Szombat
#Nagykanizsa #kormányzati támogatás #liberális baloldal

Az alpolgármester hangsúlyozza, nem a helyi balliberális frakciónak köszönhető az újabb, több mint fél milliárdos kormányzati támogatás

Az alpolgármester hangsúlyozza, nem a helyi balliberális frakciónak köszönhető az újabb, több mint fél milliárdos kormányzati támogatás

(Fotó: Gergely Szilárd)

Ismét jelentős, ezúttal 576 millió forintos kormányzati támogatást kapott Nagykanizsa. Ez az összeg azonban nem a helyi balliberális frakciónak köszönhető. A pénz pedig hatalmas segítséget nyújt abban, hogy a város 2023-as költségvetését a megemelkedett energiaárak ellenére is egyensúlyban lehessen tartani – mondta Bizzer András alpolgármester.  

Emlékeztetett, a hasonló támogatásoknak köszönhetően a jelenlegi kormányzat már több mint 2,5 milliárd forinttal támogatta a város költségvetését az elmúlt években. Az alpolgármester rámutatott, a több mint 2500 millió forint pedig több mint az az összeg, ami bizonyos adóbevételek központi költségvetésbe történő átcsoportosítása vagy a helyi vállalkozásoknak adott adókedvezmények miatt kiesett a város költségvetéséből. Bizzer András hangsúlyozta,

ez azt jelenti, hogy a kormányzat nem elvon, ahogy hazug módon a helyi baloldal állítja, hanem éppen azt, hogy jelentős segítséget és támogatásokat ad Nagykanizsának.

Bizzer András arról is beszélt, hogy a mostani támogatás odaítélésében is jelentős szerepet vállalt Cseresnyés Péter, a város és a térség országgyűlési képviselője és Balogh László polgármester. Mint mondta, a helyi balliberális frakció félremagyarázásával ellentétben ezt a pénzt komoly tárgyalások után kapta meg a város.

Az alpolgármester nyomatékosította, a megítélt támogatás nem a helyi baloldal által megszavazott és elfogadott látszatintézkedési terv eredménye; amelyről szólva kifejtette,

az nem tartalmaz önmagában különösebb és még az is lehet, hogy a cél eléréséhez elegendő erőfeszítéseket sem.

Mint Bizzer András rámutatott, a balliberális oldal terve lehet, hogy nem is teljesíti a polgármester által képviselt és lefektetett általános célt, miszerint minden önkormányzati cégnek és intézménynek 25%-os energiamegtakarítást kell elérnie. Az alpolgármester kifejtette, a többségi koalíció intézkedési tervében nincsenek konkrét számok és az eredmények sem látszódnak még.  

Bizzer András szerint a kanizsai baloldal ténykedése látszatintézkedésekben és bizonyos nagy szavak hangoztatásában merül ki,

így egyáltalán nem hatékonyak és senki se gondolhatja komolyan, hogy az ő általuk megszavazott intézkedési terv eredményezte az 576 millió forintos kormányzati támogatást. Az alpolgármester rámutatott, ez még akkor is így van, ha a helyi balliberális oldal képviselői minden fűszálba belekapaszkodva, most épp Gulyás Gergely miniszter általános, országos, de részletekbe nem bocsátkozó rövid döntési indoklását forgatják ki és értik tudatosan félre, csak azért, hogy így sajátítsanak ki maguknak egy olyan sikert, amit igazából a kanizsai Fidesz politikusai értek el.  

Még érdekes lehet ...


2023. február 02., Csütörtök

Jubilál a fánkfesztivál

Február 17-18-án tizenötödik alkalommal rendezik meg az Országos Farsangi Fánk Fesztivált Nagykanizsán.


2023. február 01., Szerda

Zrínyisek az Arénában

Nagykanizsa legrégibb általános iskolája mutatkozott be azoknak, akik január 28-án ellátogattak a Kanizsa Arénában tartott rendezvényükre.


Fontos információk hiányoznak

Hátráltatja a költségvetés tervezését, hogy a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. nem ad információt bizonyos pályázati projektek állásáról - mondta sajtótájékoztatóján Balogh László polgármester.


2023. január 31., Kedd

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Nagykanizsa önkormányzata is csatlakozott a CYEB Energiamegoldások Kft. által meghirdetett LED-csere programhoz, melynek keretében - meghatározott feltételek mellett - ingyen juthat LED-izzókhoz a lakosság.


2023. január 30., Hétfő

Mohácsi busók az Erzsébet téren

A hagyományőrzők a Kiskanizsai Polgári Olvasókör meghívásának eleget téve érkeznek szombaton Kanizsára.


Olyan gyorsan akarták eladni, hogy még most is üresen áll

Az ÉVE-frakciót még az sem érdekelte, hogy  döntésük nyomán - ha csak időlegesen is - szünetel majd a népkonyha.


2023. január 29., Vasárnap

A belváros egyik legértékesebb területét kínálják eladásra

A közel 2500 négyzetméteres telekrész kikiáltási árát 100 millió forintban állapította meg az önkormányzat, a vételárat ÁFA is terheli.


2023. január 28., Szombat

Kutyakomédia címmel posztolt a polgármester a heti önkormányzati ülésről

Balogh László szerint a helyi balliberális frakció tétlenségét olyan hangnemmel próbálta elfedni, amit a lehiggadást célzó technikai szünettel sem lehetett féken tartani.


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.

#Nagykanizsa

Sakk-matt!

Sakk-matt!

2023. február 02. - Sport

Jubilál a fánkfesztivál

Jubilál a fánkfesztivál

2023. február 02. - Kanizsa

Zrínyisek az Arénában

Zrínyisek az Arénában

2023. február 01. - Kanizsa

Fontos információk hiányoznak

Fontos információk hiányoznak

2023. február 01. - Kanizsa

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

2023. január 31. - Kanizsa

Mohácsi busók az Erzsébet téren

Mohácsi busók az Erzsébet téren

2023. január 30. - Kanizsa

+