Kanizsa - 2023. március 28., Kedd
#pályaválasztás #Nagykanizsai Szakképzési Centrum #Nagykanizsa

A szakképzéssel ismerkedtek a pályaválasztás előtt álló általános iskolások osztályfőnökei

A szakképzéssel ismerkedtek a pályaválasztás előtt álló általános iskolások osztályfőnökei

Bangó-Rodek Viktória ismertette, a kamara miben tud segíteni a pályaválasztás előtt állóknak, illetve a szakmát tanulóknak  (Fotó: Gergely Szilárd)

Megismerkedtek a szakmai képzéssel a pályaválasztás előtt álló kanizsai általános iskolások osztályfőnökei. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum közös rendezvényére a 6-7. osztályos gyermekek osztályfőnökeit hívták meg, hogy majd a 8. évfolyamon aktuális információkkal segíthessék diákjaikat.

Bangó-Rodek Viktória, a kamara szakképzésért felelős vezetője elmondta, a résztvevők megismerhették az új szakképzési rendszer struktúráját, az ösztöndíjakat, betekintettek a technikumok életébe, s megnézték magukat a képzőhelyeket is.  

A kamarának és a szakképzési intézményeknek is az a célja, hogy a fiatalok és szüleik számára is értékessé váljon egy-egy kétkezi szakma, tudomást szerezzenek a mai munkakörülményekről, szakmai karrierekről, és ennek köszönhetően mindenki az adottságainak, képességeinek megfelelő szakmát válassza.  Ebben nyújthatnak segítséget a hamarosan pályaválasztás előtt álló diákok tanárai.

Bene Csaba, a kanizsai szakképzési centrum kancellárja kiemelte, ma már szinte minden szakma hiányszakmának számít, aki ilyen pályára készül, könnyen talál majd magának munkát. Kifejtette, az építőipari és faipari szakmákat egyre kevesebben választják, hozzátette, változnak a trendek is, míg néhány éve a hegesztő, most a például a villanyszerelő szakma számít slágernek.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.

+