Kanizsa - 2023. május 24., Szerda
#Nagykanizsa #kistérségi társulás

Szakítópróba

Szakítópróba

A kistelepülések polgármesterei nem akarják átadni a Bajza utcai székhelyet Nagykanizsának (Fotó: Zalakocka)

Ahogy arra számítani lehetett, patthelyzet alakult ki a kanizsai kistérségi társulás keddi ülésén az ingyenes ingatlanvagyon átadásával kapcsolatban. Mint arról korábban írtunk, a kanizsai önkormányzat szerette volna megszerezni a Bajza utca 2. szám alatti ingatlan használatát, ami jelenleg a kistérségi társulás székhelye.

A környező települések polgármesterei nem támogatták az ingatlan ingyenes használatba adását, de elutasítani sem tudták a javaslatot, miután Nagykanizsa a maga 75 százalékos szavazatarányával ezt megvétózta.

Az ügynek egyébként több szála is van, korábban ugyanis Nagykanizsa küldötte, dr. Schauta Marcell megzsarolta a társulást, miszerint csak akkor fogadja el a szervezet költségvetését, ha napirendre veszik a vagyonátadás ügyét. Akkor ezt nem tette meg a társulás, Schauta pedig beváltotta fenyegetését és nemmel szavazott a költségvetés elfogadásakor.

Miután Nagykanizsa szavazata nélkül nem lehetett elfogadni a büdzsét, ezért a társulás kicsúszott a március 15-i határidőből, aminek az lett a következménye, hogy a Magyar Államkincstár 100 ezer forintos bírságot szabott ki a kanizsai önkormányzatra.

A keddi ülésen egyébként Schauta képviselő is elfogadta a társulás költségvetését, ám az ingyenes vagyonátadás ügyében megmerevedtek az álláspontok, a társulás kistelepülési polgármesterei ugyanis továbbra sem akarják átadni a Bajza utcai székhelyet, amit szavazataikkal is egyértelművé tettek.

Az ügynek vélhetően lesz még folytatása, nem kizárt ugyanis, hogy Nagykanizsa kilép a társulásból. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a legutóbbi önkormányzati közgyűlésen olyan javaslatot fogadott el a kanizsai képviselő-testület, miszerint vizsgálják meg a kilépés jogi és pénzügyi lehetőségeit.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+