Kanizsa - 2023. június 09., Péntek
#programajánló #Nagykanizsa #Nagyrécse #Semjénháza #családi nap #falunap

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

A hétvégi falunapokon és vasárnap a Mindenki sportpályáján 9 órakor kezdődő családi napon is számos gyerekprogrammal várják a családokat (Fotó: Pixabay)

Falunapok

Nagyrécsén ezen a hétvégén tartják a falunapot, amely péntek este éjszakai túrával kezdődik. Szombaton 13.30-tól a XII. Vándor Fakanál Főzőversennyel indul a program, 14 órától pedig kulturális műsorok várják az érdeklődőket. A sztárvendég Auth Csilla lesz. Semjénházán ugyancsak szombaton tartják a falunapot. A program itt 9 órakor ünnepi szentmisével kezdődik, ezt koszorúzás követi. 10.30-tól a kakasételek főzőversenye, vele párhuzamosan gyermekprogramok, 17 órától a faluház előtti téren pedig kulturális bemutatók várják az érdeklődőket. A sztárvendég Sipos F. Tamás lesz, aki 20 órakor lép fel.   

Nyárindító családi nap 

Nagykanizsán, a Mindenki sportpályáján vasárnap 9 órától nyárindító családi napot tartanak. Fellép a Swans Balett és Tánciskola, a Magic Ritmo táncegyüttes és Mutyi bohóc, a gelsei önkéntes tűzoltók pedig habparty-ra hívják az érdeklődőket. Lesz továbbá zsonglőrműsor, játszóház, interaktív kutyás játék, kézműves foglalkozás, illetve rendőr és tűzoltó bemutatók is várják a résztvevőket. 

Bábosok a Dísz téren

Zalaegerszegen június 10-én, szombaton folytatódnak a Bábművészeti világtalálkozó előadásai a Dísz téren. Délelőtt 10 órakor a Langaléta Garabonciások lépnek fel, a magyar társulat Horagus mester cirkuszával lép fel. Őket 10.50-től az olasz Irene Vecchia követi, a Pulcinella című darabot vásári kesztyűsjátékkal mutatja be.

202306090758_godollo.jpg (960×540)A Gödöllői Királyi Kastély anyagával idézik meg Sissi életét a Mindszentyneumban (Fotó: Facebook/Gödöllői Királyi Kastély)

Zoób Kati öltözékei

Zalaegerszegen június 10-11-én, szombaton és vasárnap 16 órakor tárlatvezetéssel várják a Göcseji Múzeumban Zoób Kati divattervező retrospektív kiállításának látogatóit. Szényi Krisztina rajzpedagógus, a múzeum kommunikációs munkatársának kalauzolásával tekinthetik meg a látogatók a 85 műalkotásnak is beillő öltözetet.

Sisi élete

Zalaegerszegen a Mindszentyneumban június 9-én, péntektől az év végéig látogatható a Sisitől az Erzsébet-mítoszig című kiállítás, amelyen a Gödöllői Királyi Kastély anyagával idézik meg a királyné életét, lakosztályát. Tucatnyi portréján, a királyi család, a magyar környezet személyes tárgyain, feljegyzésein keresztül ismerhető meg a bájos bajor hercegkisasszonyból, Sisiből az Erzsébet-mítosszá válásának állomásait. A hét végén hosszabbított nyitvatartással, este nyolcig tekinthető meg a kiállítás pénteken 17, szombaton 15 és 18, vasárnapon 15 órakor induló tárlatvezetéssel.

 

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+