Kanizsa - 2023. június 25., Vasárnap
#Nagykanizsa #Semmelweis-nap #Kanizsai Dorottya Kórház #köszönet #Cseresnyés Péter #Balogh László #Dr. Brünner Szilveszter

Semmelweis-nap: a kanizsai kórház is ünnepelt

Semmelweis-nap: a kanizsai kórház is ünnepelt

Idén dr. Ruszwurm Andrea főorvos, a belgyógyászati szakrendelés vezetője vehette át a Semmelweis-emlékérmet (Fotó: Gergely Szilárd)

A Csónakázó-tó önkormányzati vendégházánál tartotta pénteken Semmelweis-napi ünnepségét a Kanizsai Dorottya Kórház, melyen a Semmelweis-emlékérmet dr. Ruszwurm Andrea főorvos, a belgyógyászati szakrendelés vezetője vehette át.

A főorvosnő elmondta: 1946. május 12-én született, 1964-ben érettségizett az egykori Landler-gimnáziumban (ma Batthyány). Ezt követően felvételt nyert Szegeden az általános orvosi egyetemre, ahol 1970-ben szerzett diplomát. Még abban az évben október 1-jétől dolgozik a nagykanizsai kórházban. Először a belgyógyászati osztályon kezdett Csermely főorvos mellett, a szakvizsgáig részt vett minden továbbképzésen. Ezt követően átkerült a krónikus belgyógyászati osztályra. Szakvizsgát tett először belgyógyászatból, aztán geriátriából és 2000. december 31-én vonult nyugdíjba.

202306250730_NKGSEM-10.jpg (1500×1001)A hagyományos családi nap a köszönet napja is volt (Fotó: Gergely Szilárd)

- Mindössze három hónapot töltöttem otthon - folytatta a kitüntetett főorvos. - Dr. Matoltsy András főorvos visszahívott, hogy a belgyógyász szakrendelésen nincsen orvos és azóta ezt a szakrendelést vezetem. Öt órában dolgozom, minden reggel 7 órától, amíg az egészségem engedi.

A kórház dolgozói, illetve hozzátartozói részére Semmelweis Ignác születésének évfordulója alkalmából hagyományőrző ünnepséget szerveztek, mely keretében dolgozóik áldozatos és kitartó munkáját köszönték meg és ismerték el. Átadták a főorvosi és adjunktusi kinevezéseket, a főigazgatói dicséreteket, a kiváló kórházi dolgozói címeket és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő okleveleit is.

202306250725_NKGSEM-12.jpg (1500×1001)Cseresnyés Péter is megköszönte a kanizsai kórház munkatársainak egész éves, áldozatos munkáját (Fotó: Gergely Szilárd)

Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője beszédében emlékeztetett: a kanizsai kórház a vezetés és a főorvosok segítségével jó munkát végeztek, öregbítették a kórház jó hírnevét. Egy teljesen új struktúrában kezdett el dolgozni az egészségügy, a kórházak, a beilleszkedés, a munka komoly erőfeszítést igényelt mindenkitől. A kanizsai kórház ezen a téren is kiemelkedően teljesített, a kollektíva jól dolgozik, az intézmény jó eredményeket ér el a megelőzésben és a betegek gyógyításában egyaránt.

- Van egy közösség Nagykanizsán, akik emberfeletti küzdelemmel, szakmai és emberi elhivatottsággal egy egész város, térség egészségének őrzői - ezt már Balogh László polgármester mondta. - A kanizsai kórház a meglévő rendszerszintű nehézségek ellenére a legjobbak egyike. Mert az ott dolgozók azzá teszik.

Dr. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató főorvosa büszke arra, hogy az egészségügyi intézmény megyei kórházi szintű besorolást kapott, s megőrizte önállóságát. A folyamat még tart, egyelőre nem látják biztosan hol lesz a kórház helye és egyes gyógyító osztályok szerepe az új struktúrában.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. szeptember 07., Szombat

Jövő pénteken nyílik a kerékpármúzeum

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai által létrehozott kiállítás szeptember 13-án, a dödöllefesztivál első napján nyitja ki kapuit.


2024. szeptember 06., Péntek

Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület közleménye

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményt változtatás nélkül közöljük.


2024. szeptember 05., Csütörtök

Helyreállt a rend a Nagykanizsai Javítóintézetben

A szabályok betartása mellett a hagyományok és új kezdeményezések is fontos szerepet kapnak a jövőben.


2024. augusztus 30., Péntek

A Csónakázó-tó infrastruktúrájának fejlesztését szorgalmazza Szabó Szilárd képviselő

A beruházás már középtávon is megtérülne, hiszen egy-egy alkalomra több milliós költsége van az ideiglenes áramhálózat kiépítésének.


Anomáliák az állatmenhely körül?

A Fidesz nem engedi szőnyeg alá söpörni az ügyet.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Óvatosságra intett Radics Bálint a Tripammer utca felújítása kapcsán

Ha önkormányzati forrásból lenne finanszírozva a Tripammer utca felújítása, már elkezdődhettek volna a munkálatok.


2024. augusztus 27., Kedd

A régi piac területén nem lehetne fizetős a parkolás

A nagykanizsai Fidesz-frakció ingyenessé tenné a várakozást.


2024. augusztus 21., Szerda

Az államalapítás és az új kenyér ünnepén

A Szent István-napi megemlékezés a Deák-téren ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött.


2024. augusztus 08., Csütörtök

„Víziszörnyek” a tavon, bulibárók a parton

Ismét a Csónakázó-tavon rendezik meg a Jet-Ski Országos Bajnokság utolsó fordulóját.


2024. augusztus 01., Csütörtök

Tanácskozó testület alakul

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő az új grémium első összejövetelét szeptemberre tervezi.


2024. július 22., Hétfő

Családi nap Bajcsán

Minden korosztály megtalálta a számára kikapcsolódást nyújtó programot.

+