Kanizsa - 2023. augusztus 08., Kedd
#Nagykanizsa #Kanizsa Aréna #végelszámolás #ÉVE-frakció

Az ÉVE teszi tönkre a Kanizsa Arénát

Az ÉVE teszi tönkre a Kanizsa Arénát

Az ÉVE-frakció döntött a létesítményt működtető cég végelszámolásáról (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Az, hogy a Kanizsa Arénát üzemeltető céget végelszámolás alá vonták, pontosan mutatja, hogy az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) miként gondolkodik a létesítményről - fogalmazott Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője, aki legutóbbi sajtótájékoztatóján Fitos István korábbi ügyvezetővel együtt világosan rámutatott azokra a döntésekre, melyek idáig vezettek.

Mint azt Szabó Szilárd hangsúlyozta: az Aréna megépülését követően nem volt tapasztalat arra vonatkozólag, hogy mennyi pénzből lehet működtetni egy ekkora létesítményt.

- Még Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője is úgy nyilatkozott: „jó ha évente 200 millió forintból kijön az Aréna üzemeltetési költsége” - emlékeztetett Szabó Szilárd, aki rögtön hozzátette:

ennyi pénzt egyszer sem kapott a létesítményt üzemeltető cég, az ÉVE 90-100 millió forintot szavazott meg évente, ám ezt az összeget is több részletben, csöpögtetve kapta meg a Kft.

202308082032_NKGARE-171.jpg (1500×1001)Mi lesz veled, Kanizsa Aréna? (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Fitos István, a Kanizsa Arénát Üzemeltető Kft. korábbi ügyvezetője arra is rámutatott, hogy minden gazdasági döntés - beleértve a szerződéseket, az árlistákat, a helyiség bérbeadásokat - az ÉVE által vezetett Tulajdonosi Bizottság tudtával és jóváhagyásával történt. 

- Mindez azt is jelenti, ha az ÉVE szerint gazdaságtalanul működött a létesítmény, akkor az kizárólag az ő felelősségük, hiszen a korábbi ügyvezető, Fitos István csak azokat a döntéseket hajtotta végre, melyeket az ÉVE képviselőiből álló Tulajdonosi Bizottság hozott - fogalmazott Szabó Szilárd, aki megjegyezte:

nem is érti, hogy ezek után miért Fitos Istvánt váltották le, s miért nem inkább magukat.

Fitos István elmondta: tudható, hogy a Kanizsa Aréna üzemeltetésének viszonylag fix költségei vannak, tehát az önkormányzati támogatás mértékét a bevételek növelésével lehetett volna csökkenteni. Ehhez azonban közös, mindenki részéről támogató marketingre lett volna szükség, amit a Kanizsa Aréna enyhén szólva sem kapott meg az ÉVE-frakció részéről. 

- Nem tudom, van-e terve az ÉVE-nek a Kanizsa Aréna üzemeltetésével kapcsolatban, de az biztos, hogy a végelszámolás a legrosszabb ötlet - jegyezte meg Szabó Szilárd, aki szerint meg kellene nyugtatni a dolgozókat, a bérlőket és a szolgáltatókat egyaránt. Ameddig ez nem történik meg, hogyan várható el, hogy bárki is ide szervezzen egy komolyabb rendezvényt úgy, hogy közben végelszámolás alatt áll a létesítményt üzemeltető cég.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+