Kanizsa - 2023. szeptember 20., Szerda
#Nagykanizsa #Radics Bálint #Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. #közfeladatot ellátó tevékenység

72 milliót költöttek el a semmire

72 milliót költöttek el a semmire

Radics Bálint szerint túlzó a 72 millió forint a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. közfeladatokat ellátó tevékenységére, hiszen nincs kézzel fogható eredmény (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Pontosan tetten érhető, miként folyik el a pénz a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.-nél - jelentette ki Radics Bálint, a Fidesz önkormányzati képviselője, aki az önkormányzati cég közfeladatot ellátó tevékenységét vette górcső alá.

Mint azt Radics Bálint elmondta: Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. vezetője a legutóbbi közgyűlésen számolt be a cég közfeladatot ellátó tevékenységéről, ami immár összesen 72 millió forintjába kerül a városnak. Ennek a tevékenységnek a keretében a cég elvileg, a különböző pályázati lehetőségeket kell, hogy felkutassa, amelyeket esetleg a jövőben, sikeresen meg tud pályázni a város.

- Czirákiné beszámolójából nem derült ki, hogy mire költötte és költi el azt a 72 millió forintot, amit azért kap a várostól, hogy különböző pályázati lehetőségeket készítsen elő - mutatott rá a képviselő. - Amiről említést tett, az csupán két projekt volt, melynek keretében úgynevezett soft tevékenységek valósultak meg, azaz beruházás nem történt ezen projektek keretében, de például Spanyolországba el tudott utazni az ügyvezető és Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője, hogy részt vegyenek egy konferencián. 

Radics Bálint ugyanakkor emlékeztetett: a márciusi közgyűlésen kérte az ügyvezetőt, hogy a Szlovénia-Magyarország Interreg Program pályázati felhívás kapcsán vizsgálja meg, hogy Nagykanizsa tud-e pályázni? 

- Czirákiné azt ígérte, hogy megvizsgálják a pályázati részvétel lehetőségét, de konkrét választ azóta sem kaptam. Valószínűleg nem történt semmi az ügyben, hiszen ellenkező esetben az szerepelt volna a beszámolóban is.

Radics Bálint szerint éppen ezért túlzó a 72 millió forintos költség a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. közfeladatokat ellátó tevékenységére, hiszen nincs kézzel fogható eredmény.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+