Kanizsa - 2023. szeptember 29., Péntek
#Nagykanizsa #NagyON Kanizsa Egyesület #Cseresnyés Péter #Varga Judit

Európának konzervatív fordulatra van szüksége

Európának konzervatív fordulatra van szüksége

Cseresnyés Péter ezúttal Varga Judittal beszélgetett, leginkább az Európai Unió és Magyarország viszonya volt a téma (Fotó: Gergely Szilárd)

Kis túlzással még a csilláron is lógtak az emberek, annyian voltak kíváncsiak csütörtök este Varga Juditra, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnökére, volt igazságügyi miniszterre, aki a NagyON Kanizsa Egyesület meghívására érkezett a dél-zalai városba. Az Egylet Pincében ezúttal is Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő beszélgetett a vendéggel, akit alig akart elengedni a kanizsai közönség. 

Varga Judit először részletesen mesélt életének azok időszakáról, amikor 2009-től kilenc évig dolgozott az Európai Parlamentben politikai tanácsadóként, ahol három évig tagja volt Áder János EP-képviselő, későbbi köztársasági elnök csapatának. Majd 2018-ban európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárrá nevezték ki. Államtitkárként Magyarország nemzeti szuverenitásra épülő migrációs álláspontját képviselte, miszerint minden országnak joga van eldönteni, hogy kiket enged be a területére. Részt vett a Sargentini-jelentés állításainak megcáfolására törekvő kormányzati jogi érvrendszer kidolgozásában, majd később képviselte a magyar kormányt a 7-es cikk szerinti eljárás vitáiban.

Álláspontja szerint Magyarország ellen politikai és nem jogi alapon indított eljárást az Európai Parlament. 

- Rengeteg megbeszélésen, egyeztetésen és tárgyaláson vettem részt Brüsszelben, ahol számtalan alkalommal bebizonyosodott, hogy Magyarországot azért támadják, mert kiáll saját szuverenitása mellett, nem ért egyet az uniós migránspolitikával és a gender-elmélet helyett a hagyományos családmodellt támogatja - mondta Varga Judit, aki emlékeztetett arra:

Magyarország ellen úgy indult el a 7-es cikk szerinti eljárás, hogy az EU a saját szabályait is megszegte, hiszen annak idején a tartózkodó szavazatokat nem számolták bele a végeredménybe.

202309291027_NKGVJN-19.jpg (1500×1001)Varga Judit az uniós pénzek érkezésével kapcsolatban az optimisták táborát erősíti (Fotó: Gergely Szilárd)

- Számtalan történetet tudnék mesélni, melyek során világosan kiderült, hogy nem a jogállamisággal, a rezsicsökkentéssel vagy a családpolitikával van problémája Brüsszelnek, hanem azzal, hogy mi magyarok mást gondolunk bizonyos kérdésekben. És persze azt is nehezen emészti meg a balliberális túlsúlyban lévő Európai Parlament, hogy erős felhatalmazást kaptunk a választópolgároktól és nem kényszerülünk piszkos alkukra, s nem ijedünk meg, ha nyomást gyakorolnak ránk. Egyébként számos európai országban vannak olyanok, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak, s remélhetőleg a jövő évi uniós választásokon az ő szavazataik segítségével elkezdődhet a konzervatív fordulat Brüsszelben is.

Varga Judit az uniós pénzek érkezésével kapcsolatban az optimisták táborát erősíti. Mint mondta:

vannak olyan ügyek, mint például az uniós költségvetés módosítása, ahol szükség lesz Magyarország támogató szavazatára is,

éppen ezért azt gondolja, hogy a előbb-utóbb megkapja az ország a neki jogosan járó forrásokat. Ursula von der Leyennel kapcsolatban pedig úgy vélekedett: ha újra akarja magát választatni az Európai Bizottság elnöke, akkor bizony a konzervatív erők szavazataira is szüksége lesz.

A beszélgetés során Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy mekkora tétje lesz a jövő évi önkormányzati és európai uniós választásoknak, hiszen csak akkor következhet be fordulat az unió politikájában, ha sikerül megtörni a balliberálisok hegemóniáját és egy józan, konzervatív értékeket képviselő többség irányítja majd Európát. 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. május 11., Szombat

Megemlékezés a nagykanizsai katonahősről

Vitéz Szabadi Béla példa lehet a mai generáció előtt.


2024. május 10., Péntek

Hazugságokkal hergel az ÉVE

Radics Bálintot megdöbbentette az a fajta szélhámosság, amit az ÉVE megenged magának.


2024. május 09., Csütörtök

Deutsch Tamás lesz a vendég Kanizsán

Május 15-én folytatódik a NagyON Kanizsa Polgári Est sorozata.


Emléktáblát avatnak Nagykanizsán

A vitézek leszármazottai találkoznak.


2024. május 03., Péntek

Indul a Sörgyár utca aszfaltozása

Az útszakasz felújítása közel 11,5 millió forintba kerül.


Eltűnnek végre a kátyúk

Teljes hosszában megújul a Napsugár utca burkolata.


2024. április 30., Kedd

Hitelprogram a hazai kkv-szektor tagjainak

Radics Bálint, a Széchenyi Programiroda vezető tanácsadója ismertette az aktuális EU-s pályázati felhívásokat a kanizsai kamara rendezvényén.


Párbeszéd, közös felelősségvállalás

Lakossági fórumot tartottak Ligetvárosban.


NagyON MÁJUS!

Majális a Csótónál a NagyON Kanizsa jóvoltából.


2024. április 28., Vasárnap

Városnapi kavalkád Nagykanizsán

A szervezők igyekeztek minden korosztályt megszólítani.


2024. április 27., Szombat

A Fidesz szembesítette ígéreteivel az ÉVE-frakciót

A kanizsai Fidesz összegyűjtötte azokat a meg nem valósult ígéreteket, melyeket az ÉVE többségi frakciója tett az elmúlt 4 évben.


Városnap Nagykanizsán

Kétnapos program Kanizsa szívében.


2024. április 25., Csütörtök

Felbolydul Nagykanizsa

Lezárások várják a közlekedőket a város napján.


Katonai eskü az Erzsébet téren

Arra kérik a lakosságot, hogy a katonákban a béke őrzőit lássák.


2024. április 23., Kedd

Az ÉVE lemondott a városáról?

Soha nem volt még ilyen koszos Nagykanizsa.


2024. április 22., Hétfő

Pár óra alatt összegyűjtötték az ajánlásokat

Balogh László: „nem állunk le, mert szeretnénk minden választópolgárral személyesen is találkozni”.


A bölcsődék napja

Balogh László polgármester szerint sokat kell gondozni a gyermeki lelket.

+