Kanizsa - 2023. szeptember 29., Péntek
#Nagykanizsa #NagyON Kanizsa Egyesület #Cseresnyés Péter #Varga Judit

Európának konzervatív fordulatra van szüksége

Európának konzervatív fordulatra van szüksége

Cseresnyés Péter ezúttal Varga Judittal beszélgetett, leginkább az Európai Unió és Magyarország viszonya volt a téma (Fotó: Gergely Szilárd)

Kis túlzással még a csilláron is lógtak az emberek, annyian voltak kíváncsiak csütörtök este Varga Juditra, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnökére, volt igazságügyi miniszterre, aki a NagyON Kanizsa Egyesület meghívására érkezett a dél-zalai városba. Az Egylet Pincében ezúttal is Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő beszélgetett a vendéggel, akit alig akart elengedni a kanizsai közönség. 

Varga Judit először részletesen mesélt életének azok időszakáról, amikor 2009-től kilenc évig dolgozott az Európai Parlamentben politikai tanácsadóként, ahol három évig tagja volt Áder János EP-képviselő, későbbi köztársasági elnök csapatának. Majd 2018-ban európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárrá nevezték ki. Államtitkárként Magyarország nemzeti szuverenitásra épülő migrációs álláspontját képviselte, miszerint minden országnak joga van eldönteni, hogy kiket enged be a területére. Részt vett a Sargentini-jelentés állításainak megcáfolására törekvő kormányzati jogi érvrendszer kidolgozásában, majd később képviselte a magyar kormányt a 7-es cikk szerinti eljárás vitáiban.

Álláspontja szerint Magyarország ellen politikai és nem jogi alapon indított eljárást az Európai Parlament. 

- Rengeteg megbeszélésen, egyeztetésen és tárgyaláson vettem részt Brüsszelben, ahol számtalan alkalommal bebizonyosodott, hogy Magyarországot azért támadják, mert kiáll saját szuverenitása mellett, nem ért egyet az uniós migránspolitikával és a gender-elmélet helyett a hagyományos családmodellt támogatja - mondta Varga Judit, aki emlékeztetett arra:

Magyarország ellen úgy indult el a 7-es cikk szerinti eljárás, hogy az EU a saját szabályait is megszegte, hiszen annak idején a tartózkodó szavazatokat nem számolták bele a végeredménybe.

202309291027_NKGVJN-19.jpg (1500×1001)Varga Judit az uniós pénzek érkezésével kapcsolatban az optimisták táborát erősíti (Fotó: Gergely Szilárd)

- Számtalan történetet tudnék mesélni, melyek során világosan kiderült, hogy nem a jogállamisággal, a rezsicsökkentéssel vagy a családpolitikával van problémája Brüsszelnek, hanem azzal, hogy mi magyarok mást gondolunk bizonyos kérdésekben. És persze azt is nehezen emészti meg a balliberális túlsúlyban lévő Európai Parlament, hogy erős felhatalmazást kaptunk a választópolgároktól és nem kényszerülünk piszkos alkukra, s nem ijedünk meg, ha nyomást gyakorolnak ránk. Egyébként számos európai országban vannak olyanok, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak, s remélhetőleg a jövő évi uniós választásokon az ő szavazataik segítségével elkezdődhet a konzervatív fordulat Brüsszelben is.

Varga Judit az uniós pénzek érkezésével kapcsolatban az optimisták táborát erősíti. Mint mondta:

vannak olyan ügyek, mint például az uniós költségvetés módosítása, ahol szükség lesz Magyarország támogató szavazatára is,

éppen ezért azt gondolja, hogy a előbb-utóbb megkapja az ország a neki jogosan járó forrásokat. Ursula von der Leyennel kapcsolatban pedig úgy vélekedett: ha újra akarja magát választatni az Európai Bizottság elnöke, akkor bizony a konzervatív erők szavazataira is szüksége lesz.

A beszélgetés során Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy mekkora tétje lesz a jövő évi önkormányzati és európai uniós választásoknak, hiszen csak akkor következhet be fordulat az unió politikájában, ha sikerül megtörni a balliberálisok hegemóniáját és egy józan, konzervatív értékeket képviselő többség irányítja majd Európát. 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+