Kanizsa - 2024. március 08., Péntek
#Nagykanizsa #Zrínyi Ilona Matematikai Verseny # vármegyei forduló #eredményhirdetés

Közel száz diákot jutalmaztak

Közel száz diákot jutalmaztak

A verseny vármegyei eredményhirdetést a Batthyány Lajos Gimnáziumban tartották (Fotó: Zalakocka)

A vármegye legjobb matekosai gyűltek össze csütörtökön a Batthyány Lajos Gimnáziumban, ahol a 35. Zrínyi Ilona Matematikai Verseny vármegyei eredményhirdetését tartották.

Mint elhangzott: az országos verseny első fordulójában közel 52 ezer diák oldotta meg a verseny feladatait. A résztvevők közül 10 812 fő volt határon túli (felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági) magyar diák. Zala vármegyében 55 iskolában 1142 tanuló vett részt a verseny első fordulóján. A vármegyei forduló 3 város 4 iskolájában zajlott 677 résztvevővel, közülük a legeredményesebb 97 diákot jutalmazták a csütörtöki eredményhirdetésen. Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de voltak köztük olyan diákok, akik az egyéni versenyben ugyan nem kerültek évfolyamukon a legjobbak közé, de két iskolatársukkal együtt csapatban nyújtott kiemelkedő eredményükkel kerültek a díjazottak közé.

A gimnáziumok csapatversenyét mind a négy évfolyamon – 9-12. évfolyam – a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium nyerte. Az általános iskolák csapatversenyében a 2. évfolyamon a keszthelyi Egry-iskola csapat nyerte, a 3. évfolyamon a kanizsai Kőrösi-iskola, a 4. évfolyamon a zalegerszegi Landorhegyi-iskola, az 5. évfolyamon a Batthány Lajos Gimnázium, a 7. évfolyamon a Zrínyi Miklós Gimnázium, míg a 8. évfolyamon szintén a Batthány Lajos Gimnázium csapata diadalmaskodott.

Az egyéni versenyt a gimnazisták között a 9. évfolyamon Göntér Jenni Lizandra (BLG) nyerte, a 10. évfolyamon Domján István (Zrínyi), a 11. évfolyamon Török András (BLG), a 12. évfolyamon Dancsák Dénes (BLG) nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A technikumban tanuló diákok egyéni versenyében a 9. évfolyamon Benkő Martin Dirián (Ganz) nyert, a 10. évfolyamon László Csongor (Ganz), a 11. évfolyamon Szőllősi Zsombor (Széchenyi), a 12. évfolyamon pedig  Belényesi Barnabás (Széchenyi) nyert.

Az általános iskolások közül a 2. évfolyamon Ponyiczky Kolos (Becsehely), a 3. évfolyamon Kerekes Márton (Zalaszentgrót), a 4. évfolyamon Kovács Kenéz (Landorhegyi), az 5. évfolyamon Tóth Botond (BLG), a 6. évfolyamon Boczkó Vencel (Liszt), a 7. évfolyamon Fu Enxiong Jonathan (Vajda), a 8. évfolyamon pedig Kutfej  Marcell (BLG) diadalmaskodott.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+