Kanizsa - 2024. május 10., Péntek
#Nagykanizsa #Miklósfa #Radics Bálint

Hazugságokkal hergel az ÉVE

Hazugságokkal hergel az ÉVE

Radics Bálint: megdöbbentett az a fajta szélhámosság, amit az ÉVE megenged magának (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Hazug állításokkal kampányol az Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) a miklósfai városrészben. Legutóbb azzal borzolták a kedélyeket, hogy az elmúlt ciklusban egy fillér támogatást sem jártam ki a Közművelődési és Városszépítő Egyesület számára - kezdte sajtótájékoztatóját Radics Bálint, a Fidesz helyi képviselőjelöltje, aki tételesen kigyűjtötte mikor és mennyi támogatáshoz jutott a Mindenki Házát is működtető civil szervezet.

Mint azt Radics Bálint elmondta: megdöbbentette az a fajta szélhámosság, amit az ÉVE megenged magának. Egy komplett városrészt próbált meg felhergelni a Horváth Jácint vezette baloldali tömörülés.

- A közösségi médiában azzal kampányolt az ÉVE, hogy a körzet képviselőjeként semmit sem tettem Miklósfáért az elmúlt ciklusban - kezdte Radics Bálint. - Az igazság ezzel szemben viszont az, hogy 2019 őszétől több, mint 21 millió forint támogatást nyert az egyesület a Magyar Kormány által meghirdetett országos civil alapokból, ami kiemelkedő a térségben. Előtte nem pályázott országosan kiírt civil lehetőségekre az egyesület, csupán az önkormányzati támogatásból finanszírozta a működését.

Radics Bálint emlékeztetett: 2020-ban, a COVID idején, amikor Balogh László polgármester egy személyben döntött a költségvetésről, az egyesület támogatására 4 millió forintot különítettek el a költségvetésben.

- Az is tény, hogy az Éljen VárosuNk! Egyesület 2022-ben, illetve 2023-ban is a jobboldal által tervezett 4 millió forintos működési támogatást mindkét évben 2 millió forintra csökkentette. Most pedig a közelgő választásra való tekintettel 8,5 millió forintra emelték a támogatást - tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Radics Bálint szerint a miklósfai városrésznek és benne a Közművelődési és Városszépítő Egyesületnek nem az egyszeri megemelt támogatás az érdeke, sokkal inkább a kiszámítható és következetes együttműködés az önkormányzattal.

- Arra kérem az ÉVE-frakciót, hogy ne csak kampányévben támogassák az egyesületet és ne nézzék hülyének a miklósfai embereket - zárta sajtótájékoztatóját Radics Bálint.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+