Kanizsa - 2024. május 25., Szombat
#Nagykanizsa #nyomásgyakorlás #Kanizsa Rehab #ÉVE-frakció

Van még lejjebb?!

Van még lejjebb?!

Az ÉVE képviselőiben még annyi bátorság sem volt, hogy Balogh László polgármesterhez hasonlóan maguk tegyenek feljelentést (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Elég volt a fideszes aljasságból: ma köteleztük a Kanizsa Rehab ügyvezetőjét, hogy a cég jó hírnevét érintő nemtelen támadások, magatartások miatt a büntető feljelentést haladéktalanul tegye meg!

Ezt a szöveget osztotta meg a minap az Éljen VárosuNk Egyesület (ÉVE) saját közösségi oldalára. A szűkszavú poszt tökéletesen példázza a közgyűlési többséget birtokló és a várost az elmúlt ciklusban irányító ÉVE valódi működési mechanizmusát, a demokrácia látszata mögé bújó, mindig másokat pajzsként maguk elé toló frakció mibenlétét.

Kezdjük azzal, hogy az ÉVE az egyfős többségével visszaélve ismét ráerőltette akaratát a közgyűlésre, a Kanizsa Rehab jó hírnevének megsértésével kapcsolatos kierőszakolt feljelentés ráadásul megint nem a valós probléma megoldásáról szól, sokkal inkább annak elfedéséről.

Egy ilyen döntés - ha jogilag nem is - a szó legegyszerűbb értelmében nyomásgyakorlásnak minősíthető.

A Kanizsa Rehab Nonprofit Kft.-nél pár hete kirobbant botrányt ráadásul barokkos túlzás „fideszes aljasságnak” beállítani, hiszen a visszaélések és szabálytalanságok gyanúját a cég felügyelőbizottságába éppen az ÉVE által delegált Fenyves Tamás hozta nyilvánosságra. Őt pedig a legnagyobb jóindulattal sem lehet fideszesnek titulálni, már csak azon egyszerű oknál fogva sem, hogy hónapokkal ezelőtt még a Momentum tagja volt. Mindebből az is következik, hogy bárki, aki az ÉVE döntéseit vagy éppen döntésképtelenségét kritizálja, hovatovább tenni akar ellene, az egy „aljas fideszes”. Tetszenek érteni a logikát?!

Végezetül szerényen megjegyeznénk azt is, hogy az ÉVE képviselőiben még annyi bátorság sem volt, hogy Balogh László polgármesterhez hasonlóan maguk tegyenek feljelentést. Előrángatták szerencsétlen ügyvezetőt és kötelezték arra, amit magától nem akart megtenni.

Azt persze már csak költői kérdésként tesszük fel, hogy ha ilyesmire kötelez az ÉVE egy önkormányzati cég ügyvezetőjét, akkor milyen egyéb utasításokat szoktak még adni?! Bele sem merünk gondolni...

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+