Kanizsa - 2024. május 30., Csütörtök
#Nagykanizsa #Navracsics Tibor #Cseresnyés Péter #Balogh László #M9-es autópálya #74-es főút #fejlesztés

Az M9-es autópálya építésénél Nagykanizsa térségi oszlop lehet

Az M9-es autópálya építésénél Nagykanizsa térségi oszlop lehet

Az egyeztetésen Balogh László polgármester röviden tájékoztatta Navracsics Tibort Nagykanizsa jelenlegi helyzetéről (Fotó: Jancsi László)

A polgármesteri hivatalban szerdán Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter tett látogatást. Balogh László polgármester mellett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Bizzer András alpolgármester fogadta a minisztert.

- Bízunk benne, hogy június 9-e után immár többséggel vezethetem a várost és akkor a kormányzat támogatásával akár több területen is előreléphetünk, például az Integrált Városfejlesztési Stratégia terén - mondta Balogh László. - A 74-es főút fejlesztése ugyancsak előtérbe került, így Nagykanizsa és Zalaegerszeg ikervárosként jelenne meg.

Cseresnyés Péter egyetértett a polgármesterrel, szerinte az M9-es autópálya, valamint a 74-es főút fejlesztése kapcsán további tárgyalásokra lesz szükség, hogy a lehető legjobb nyomvonalat jelöljék ki a jövőben.

- A 2014 és 2020 közötti időszakban Nagykanizsa jó eredményeket ért el, hiszen 20 milliárd forint érkezett Európai Uniós forrásokból - fogalmazott Navracsics Tibor. - Ha egyébként a városvezetés és a képviselőtestület együtt tud működni, akkor Nagykanizsa hatékony és fejlődhet. A városvezetésnek vannak világos elképzelései. A problémát ma az jelenti, hogy a képviselőtestület abszolút képtelen bármiféle együttműködésre. A június 9-ei önkormányzati választás célja az, hogy legyen egy olyan városvezetése Nagykanizsának, ahol már a képviselőtestület és a polgármester együttműködhetnek Cseresnyés Péter országgyűlési képviselővel a város fejlesztése érdekében. Most véglegesítjük a Dél-Dunántúl nagy térségi fejlesztési programját, amitől Nagykanizsát csak néhány kilométer választja el. Kanizsa az érintett térséget is meghatározó város, s tárgyalni kell arról, hogy miként kapcsolódhat be ebbe a vérkeringésbe.

Navracsics Tibor szerint Nagykanizsa több szempontból is értékes és fontos a kormányzatnak, s így a kormány elképzelései között kiemelt szerep jut neki.

- Zala vármegye elkezdett megindulni, felfelé kapaszkodni. Keszthelyen és Hévízen is remélhetőleg lesz egy olyan városvezetés, akik dinamikus növekedési pályára állíthatják a térségüket és akkor még itt van a két nagyváros, Zalaegerszeg és Nagykanizsa - folytatta. - Minden mutatónk, amit készítettünk akár a Dunántúlról, akár az egész országról pontosan azt mutatja, hogy van Magyarországon egy olyan félkör alakú belső periféria, amely pont az M9-es hagyományos nyomvonala környékén helyezkedik el. Ebből adódóan az M9-es megépítése az nemcsak közlekedési szempontból, hanem nemzetgazdasági szempontból is fontos. Ebben is egy nagyon fontos oszlop Nagykanizsa. Térségi oszlop, ami megtartja ezt az egész útvonalat. Úgyhogy támogatni kell Balogh László polgármestert Nagykanizsán június 9-én!

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. július 22., Hétfő

Családi nap Bajcsán

Minden korosztály megtalálta a számára kikapcsolódást nyújtó programot.


2024. július 15., Hétfő

Elismerő oklevelet vehetett át a nagykanizsai Büki József

A Nagykanizsai Erdészet nyugalmazott kerületvezető erdésze az egri vándorgyűlésen vehette át az elismerést.


2024. június 28., Péntek

A geotermikus energiáról

Háromoldalú együttműködést kötött az önkormányzat annak érdekében, hogy a város és környéke alatt található geotermikus energiát kibányásszák és hasznosítsák.


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.

#Nagykanizsa

Családi nap Bajcsán

Családi nap Bajcsán

2024. július 22. - Kanizsa

Szerelmi bánatában garázdálkodott

Szerelmi bánatában garázdálkodott

2024. július 17. - Kék hírek

Rablót fogtak

Rablót fogtak

2024. július 16. - Kék hírek

Hétvégi programkavalkád

Hétvégi programkavalkád

2024. július 12. - Érdekes

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

2024. július 12. - Kék hírek

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2024. július 05. - Érdekes

A geotermikus energiáról

A geotermikus energiáról

2024. június 28. - Kanizsa

Fizetés nélkül távozott

Fizetés nélkül távozott

2024. június 26. - Kék hírek

+