Murafölde - 2022. március 31., Csütörtök
#Cseresnyés Péter #Murakeresztúr #Polgár Róbert

Hármas ünnep Murakeresztúron

Hármas ünnep Murakeresztúron

(Fotó: Gergely Szilárd)

Új járda, új gépjármű a Polgárőrségnek, új kerékpárok a közösségnek. Murakeresztúr egy nap lefolyása alatt háromszor is ünnepelt.

Köszönhetően a vidékbarát kormánynak a dél-zalai települések is több millió forintos támogatásból épülhettek, szépülhettek. Murakeresztúron három sikeres pályázat átadására is sor került.

Polgár Róbert, a település polgármestere szerint az utóbbi évek egyik legértékesebb beruházása a Petőfi utca járdája, amelyhez a Belügyminisztériumtól 19 millió forintot nyertek.

„Ehhez tett hozzá az önkormányzat 10 millió forintot. Ami büszkeséggel tölt el, hogy a műszaki tartalom olyan lett, amilyennek megálmodtuk. Több mint 1050 négyzetméter tétköves járdáról van szó. Sikerült a viznyelő aknákat kitisztíttatni, az útpadkát is sikerült megerősíteni. Úgy gondolom, hogy ha nem lett volna Cseresnyés Péter képviselőnk, aki végig támogatta a kéréseinket, akkor nem állhatnánk itt ma. Ezenkívül a polgárőrség sikeresen pályázott a Magyar Falu Programon belül autócserére. 5 millió forintot nyertek ezt önkormányzati pénzzel illetve vállalkozói támogatással egészítettük ki. Amióta Kovács Zoltán lett az egyesület elnöke, fellendült az egyesület és ez nagy büszkeséggel tölt el bennünket. Még 2020-ban nyertünk pénzt bicikliút fejlesztésre, melynek keretében szemléletformáló feladatot is vállaltunk, ennek keretében 10 db kerékpárt szereztünk be, melyek a település közösségét szolgálják. Az önkormányzat feladata, hogy népszerűsítse a bringázást. A 10 kerékpárból 3 női, 3 férfi és négy gyerek bicikli.”

A Murakeresztúri Polgárőr Egyesület egy új terepjáróval lett gazdagabb. „Az új autó nagyban megkönnyíti a munkánkat, a régi autónkkal a külső területeket, a sárosabb részeket nem tudtuk annyira ellenőrizni. Az új autóval terepen is el tudunk menni, felügyelni a határmenti szakaszokat. Olyan autót próbáltunk választani, ami funkcionálisan és kényelmileg is megfelel az elvárásoknak” - mondta Kovács Zoltán, az egyesület elnöke. 

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője örömének adott hangot, hogy Magyarországnak, olyan kormánya van, mely a vidék Magyarországára, a kistelepülésen élőkre is odafigyel.

„Milliárdokban lehet mérni azt a pénzösszeget, melyet Dél-Zalában a települések fejlesztésre tudtak fordítani. Ez azt jelenzi, hogy intézmények, épületek, járdák, utak újultak meg, gépkocsikat tudtak beszerezni de jutott pénz turisztikai fejlesztésekre is. Murakeresztúron például a Mura töltésen végigvezető Őrtilostól Molnáriig elérő kerékpárút fejlesztésének egyik állomásához érkeztünk. Ma nagy ünnep van Murakeresztúron, ugyanis a település egy nagyon komoly lépést tett az itteni élet minőségjavítása érdekében."

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. június 22., Szerda

Visszatértek az elszármazottak Újudvarra

Az elszármazottak pódiumbeszélgetésére sokan voltak kíváncsiak, a programot nemcsak a résztvevők, hanem a nézők is élvezték. 


2022. június 21., Kedd

Megújult az orvosi rendelő Eszteregnyén

A beruházás a Belügyminisztérium pályázatán elnyert harminchat millió forintból, valamint az önkormányzat mintegy négymillió forintos önrészéből valósult meg. 


2022. június 08., Szerda

Ahol a hősöket nem felejtik, mindig lesznek újak

Kétnapos falunapot tartottak Semjénházán, melynek keretében felavatták a már két éve elkészült emlékművet is.


2022. június 07., Kedd

Több mint százéves boronapincét újítottak fel Pusztaszentlászlón

A boronapince felújításából kivették a részüket a község lakói is.


2022. június 04., Szombat

Javult a helyzet Zala megyében a faanyagkereskedelem terén

A faanyag-nyomonkövetési szabályok betartása egyrészt védi a fogyasztókat, hogy legálisan kitermelt, megfelelő mennyiségű és minőségű faanyagot kapjanak, másrészt védi a jogkövető termelőket és kereskedőket is a tiszta, átlátható piaci viszonyok megőrzésé


2022. június 03., Péntek

Pályázati forrásból újjáépített hegyi utat avattak Surdon

A beruházás a Magyar Falu Program támogatásával valósult meg.


2022. június 02., Csütörtök

Megfelelő Zala megye fürdőzésre kijelölt természetes fürdővizeinek vízminősége

Zalában 12 engedéllyel rendelkező természetes fürdőhely, köztük a kistolmácsi szabadstrand várja a felfrissülni vágyókat.


2022. június 01., Szerda

Horvát pikniket rendeztek Letenyén

A szervezők szerint a rendezvény segíti a horvát-magyar kapcsolatok erősödését és a horvát identitás megőrzését.


2022. május 17., Kedd

Energetikai korszerűsítés Homokkomáromban és Fűzvölgyön

Hőszigetelték az épületeket, kicserélték a nyílászárókat, napelemes rendszert építettek ki, valamint korszerűsítették a fűtést.


Keresztszentelés Molnáriban

Horvát nemzetiségi napot tartottak a határközeli községben.


2022. május 16., Hétfő

Már a megszépült templomban bérmálkoztak Becsehelyen

Befejeződött a becsehelyi templom felújítása. A munkálatok költségét 2,5 millió forint önkormányzati támogatásból, valamint 15 millió forint állami támogatásból fedezték.

#Nagykanizsa

Sikeres volt a hétvégi kerékpáros nap

Sikeres volt a hétvégi kerékpáros nap

2022. június 23. - Sport

„Életünk meccse volt”

„Életünk meccse volt”

2022. június 23. - Sport

Drón segített a férfi felkutatásában

Drón segített a férfi felkutatásában

2022. június 22. - Kék hírek

Családi nap Miklósfán

Családi nap Miklósfán

2022. június 21. - Kanizsa

Cseresnyés: Nincs új a nap alatt

Cseresnyés: Nincs új a nap alatt

2022. június 21. - Kanizsa

Nem felejtünk...

Nem felejtünk...

2022. június 19. - Kanizsa

1956 áldozataira emlékeztek

1956 áldozataira emlékeztek

2022. június 19. - Kanizsa

+