Murafölde - 2023. június 06., Kedd
#Dél-Zala #e-bringa túra #kerékpár

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ e-bringa túrákat hirdet Dél-Zalában

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ e-bringa túrákat hirdet Dél-Zalában

A terepkerékpározás, az erdők bejárása a kihívást, az egészséges izgalmat is magával hozza (Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

Dél-Zala dombjai és erdőségei ideálisak a kerékpározásra és különösen jól kihasználhatók az e-bike nyújtotta lehetőségek. A vezetett túrák a dombvidék kerékpárútjain, kis forgalmú közútjain és erdei utakon kanyarognak, egyaránt ajánlottak családoknak, természetbúvároknak, baráti társaságoknak és szépkorúaknak is.

A terepkerékpározás, az erdők bejárása a kihívást, az egészséges izgalmat is magával hozza. A kerékpározás az egyik legjobb stresszoldó, különösen ilyen környezetben, ilyen élményekkel. A túraprogramokat evezéssel, kisvasutazással, gasztronómiai élvezetekkel, kellemes pihenőkkel színesítik. Az érdeklődők több útvonal közül is választhatnak az érdeklődők.

A Lispeszentadorján - Vétyem - Szécsisziget - Páka - Lispeszentadorján túravonal hossza 40 kilométer, könnyű aszfaltos szakaszon indul Kiscsehin át a budafai elágazásig, onnan a Vétyemi Ősbükkösig. Séta és pihenő után Tormaföldére, onnan könnyű szakaszon Szécsiszigetre kérkeznek. Itt látogatható a római katolikus templom, a vízimalom, a Szapáry-kastély és a bivalyrezervátum. A kultúrprogram után a következő etapban kapaszkodó következik a Szécsi-hegyre, ahol a Kerka-völgy csodás panorámájában és a Mároki-kápolna áldott csendjében gyönyörködhetnek. Onnan pedig a magyar Maginot-vonal bunkereihez vezet tovább az út Pákára, ahol Öveges professzor emlékháza is található.

Rövidebb ennél a Lispeszentadorján - Lasztonya - Szentpéterfölde - Várfölde - Bázakerettye - Lispeszentadorján útvonal, itt 31 kilométeren élvezhetik a dél-zalai tájat a bringások. A Rejtekből - először közúton - indulva egy kisebb gerinc után az erdőháti és torhai erdő közt érik el a pördeföldei elágazást. Törösznektől földúton folytatják az utat, majd aszfaltos erdei úton eljutnak Szentpéterföldére. Pihenő a faluszéli horgásztónál, majd egy kis terepezés után érik el a Szilvágyi-halastavakat és érkeznek Várföldére. Továbbhaladva a falu és az aszfalt elmaradozik, földúttá válik az erdő mellett, aztán végigvezet egy mezőn, egészen Bázakerettyéig.

A Letenye - Kistolmács - Páka - Lenti túra a letenyei főtérről észak felé indul Bázakerettye irányába. Letenyén betérnek a résztvevők a kastélyparkba, jó időben Kistolmácson is érdemes megállni és fürdeni. Innen Bázakerettyét érintve folytatódik az út Lispeszentadorján felé, ahol a Rejtek kerékpáros pihenőnél feltöltődhetnek az út második felére. Az erdőt maguk mögött hagyva Kányavár, Dömefölde érintésével Páka, onnan Csömödér és Iklódbördőce következik közúton, Lentiszombathelynél a Kerka ártéri erdőin vágnak át és elérik az új Lenti-Kerkateskánd kerékpárutat. Közben Lentiben a termálfürdőben is érdemes megállni.

Természetesen ezen útvonalak nem csak e-bringásoknak szólnak, a sport- és hobbikerékpárosok önállóan is bejárhatják a túrákat.

(Forrás: ebringatura.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. június 12., Szerda

Elhunyt Tüske József esperes

Utoljára Tornyiszentmiklóson szolgált.


2024. június 11., Kedd

Vida László nyert Letenyén

A Fidesz-KNDP polgármesterjelöltje kapta a több voksot.


2024. június 04., Kedd

Újabb beruházások Lovásziban

A fejlesztések több száz millió forint értékben valósultak meg. 


2024. május 30., Csütörtök

Indul a strandszezon a kistolmácsi tavon

Csökken a horgászatra szánt tér.


2024. május 29., Szerda

Családi napot tartottak Letenyén

Nagy érdeklődés kísérte az összefogás rendezvényét.


2024. május 27., Hétfő

Megújult Pákán a plébániához vezető út

Felavatták az útszakaszt, melyet nemrég aszfaltoztak le.


2024. május 23., Csütörtök

Forrástúra Bakónakon

Több mint 300-an túráztak.


2024. május 20., Hétfő

Új, modern utcatáblák Pusztaszentlászlón

Tartós és jól látható jelzéseket helyeztek ki a településen.


2024. május 17., Péntek

Országjárás Letenyén

Készülnek a választásokra.


Elkészült Kisrécse hivatala

Százéves épületből modern közösségi teret alakítottak ki.


Ki lesz az év erdésze?

Obornakon rendezték az idei verseny helyi elődöntőjét.


2024. május 15., Szerda

Madarak és fák napja Gutorföldén

Természetjáró akadályversenyt rendeztek a zöld ünnepen.

+