Murafölde - 2023. szeptember 19., Kedd
#Iklódbördőce #útfejlesztés #Borsfa - Lenti összekötő út #Cseresnyés Péter

Újabb jelentős útfejlesztés Dél-Zalában

Újabb jelentős útfejlesztés Dél-Zalában

A beruházás mintegy 570 millió forintból valósult meg (Fotó: Zalakocka)

Iklódbördőce belterületén újult meg a 7537-es jelű Borsfa - Lenti összekötő út 1,35 kilométeres szakasza. A beruházásról kedden tartottak sajtótájékoztatót.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Zala vármegyében a TOP - Közlekedésfejlesztés Zala megyében III. című projektet, melynek részeként megújult a 7537-es jelű Borsfa - Lenti összekötő út 1,35 kilométeres szakasza. Ezt a fejlesztést a kivitelező mintegy bruttó 570 millió forintból valósította meg.

A felújítás részeként sor került a meglévő burkolat profilmarására, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjére, ezt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Megtörtént a KRESZ-táblák cseréje és az új, tartós burkolati jelek festése is. A szakaszon átépült 23+675 km szelvényben lévő leromlott és balesetveszélyes híd is.

Megtekintette az elkészült fejlesztést Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki az eseményen hangsúlyozta, hogy az elmúlt években egy nagyon komoly kormányzati szándéknak megfelelően az alsóbbrendű, 4-5 számjegyű útvonalak felújítására is biztosítottak anyagi forrást a TOP keretében, a Magyar Falu Programban, illetve a Magyar Közút Zrt. forrásaiból.

202309191527_DSC_4886_-2-.JPG (1500×1002)Cseresnyés Péter: a komoly kormányzati szándéknak megfelelően az alsóbbrendű, 4-5 számjegyű útvonalak felújítására az elmúlt években jelentős anyagi forrás állt rendelkezésre (Fotó: Zalakocka)

Jelezte, hogy a választókörzetében jelentős hosszban újultak meg utak, ezek közül az egyik legfontosabb a Borsfa - Lenti gyűjtővonal, mely egyre jobb minőségben biztosítja a közlekedést autósoknak, motorosoknak, kerékpárosoknak. Arról is beszélt, hogy ha befejeződik az ukrán háború, az Európai Unió vezető politikusai is józan észre térnek és fontosabb lesz nekik az európai emberek életminőségének javítása a különböző érdekek kiszolgálásánál, tehát újra lesz pénz az unióból, illetve a hazai költségvetés is lehetővé teszi, akkor az eddig megszokott mértékben tudják folytatni az infrastrukturális fejlesztéseket.

Arról is szólt, hogy az elmúlt 13 évben több ezer km hosszban újultak meg alsóbbrendű utak, a 2x2 sávos szakaszok fejlesztése 4-500 km-rel növekedett, illetve mára már a korábbi 14 helyett közel 20 megyei jogú város, vagy megyeszékhely érhető el gyorsforgalmi úton, vagyis hatalmas mértékű fejlesztés történt ezen a téren is.

A beruházás záró sajtóeseményén beszédet mondott még Sabján Krisztián, Iklódbördőce polgármestere, aki jelezte, hogy a fejlesztés a jelenben készült, de a jövőnek is. Pék János, a Duna Aszfalt fő építésvezetője a beruházás műszaki tartalmáról szólt, Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója pedig arról tájékoztatott, hogy folytatódik a Borsfa - Lenti összekötő egyes szakaszainak megújítása.

 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. május 20., Hétfő

Új, modern utcatáblák Pusztaszentlászlón

Tartós és jól látható jelzéseket helyeztek ki a településen.


2024. május 17., Péntek

Országjárás Letenyén

Készülnek a választásokra.


Elkészült Kisrécse hivatala

Százéves épületből modern közösségi teret alakítottak ki.


Ki lesz az év erdésze?

Obornakon rendezték az idei verseny helyi elődöntőjét.


2024. május 15., Szerda

Madarak és fák napja Gutorföldén

Természetjáró akadályversenyt rendeztek a zöld ünnepen.


2024. május 13., Hétfő

Országjárás - Letenye

A településen május 16-án 17:30 órai kezdettel tartanak rendezvényt az országjáró eseménysorozat keretében.


2024. május 10., Péntek

Szürkemarhák a Mura ártéri legelőin

Történelmi pillanat: közel negyven év után helyeztek ki legelő állatokat az ártérbe.


2024. május 09., Csütörtök

Három beruházást avattak Csömödéren

Több száz millió forint forrás hasznosult a községben.


2024. május 07., Kedd

2024. május 03., Péntek

Vármegyehatáron átnyúló kerékpárút-fejlesztést adtak át Őrtiloson

Példaértékű és ritka beruházásként jellemezte az aktív Magyarországért felelős államtitkár a Molnárit Őrtilossal összekötő új kerékpárutat.


Szőlővesszőt szenteltek Galambokon

Már 15 éves hagyománya van a rendezvénynek.


2024. május 02., Csütörtök

Egyházközségi majális Pákán

Harmadik alkalommal rendezték meg a programot.


2024. április 30., Kedd

Falutakarítás Kistolmácson

A településen élők is csatlakoztak az országos TeSzedd! akcióhoz.

+