Murafölde - 2023. szeptember 19., Kedd
#Iklódbördőce #útfejlesztés #Borsfa - Lenti összekötő út #Cseresnyés Péter

Újabb jelentős útfejlesztés Dél-Zalában

Újabb jelentős útfejlesztés Dél-Zalában

A beruházás mintegy 570 millió forintból valósult meg (Fotó: Zalakocka)

Iklódbördőce belterületén újult meg a 7537-es jelű Borsfa - Lenti összekötő út 1,35 kilométeres szakasza. A beruházásról kedden tartottak sajtótájékoztatót.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Zala vármegyében a TOP - Közlekedésfejlesztés Zala megyében III. című projektet, melynek részeként megújult a 7537-es jelű Borsfa - Lenti összekötő út 1,35 kilométeres szakasza. Ezt a fejlesztést a kivitelező mintegy bruttó 570 millió forintból valósította meg.

A felújítás részeként sor került a meglévő burkolat profilmarására, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjére, ezt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Megtörtént a KRESZ-táblák cseréje és az új, tartós burkolati jelek festése is. A szakaszon átépült 23+675 km szelvényben lévő leromlott és balesetveszélyes híd is.

Megtekintette az elkészült fejlesztést Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki az eseményen hangsúlyozta, hogy az elmúlt években egy nagyon komoly kormányzati szándéknak megfelelően az alsóbbrendű, 4-5 számjegyű útvonalak felújítására is biztosítottak anyagi forrást a TOP keretében, a Magyar Falu Programban, illetve a Magyar Közút Zrt. forrásaiból.

202309191527_DSC_4886_-2-.JPG (1500×1002)Cseresnyés Péter: a komoly kormányzati szándéknak megfelelően az alsóbbrendű, 4-5 számjegyű útvonalak felújítására az elmúlt években jelentős anyagi forrás állt rendelkezésre (Fotó: Zalakocka)

Jelezte, hogy a választókörzetében jelentős hosszban újultak meg utak, ezek közül az egyik legfontosabb a Borsfa - Lenti gyűjtővonal, mely egyre jobb minőségben biztosítja a közlekedést autósoknak, motorosoknak, kerékpárosoknak. Arról is beszélt, hogy ha befejeződik az ukrán háború, az Európai Unió vezető politikusai is józan észre térnek és fontosabb lesz nekik az európai emberek életminőségének javítása a különböző érdekek kiszolgálásánál, tehát újra lesz pénz az unióból, illetve a hazai költségvetés is lehetővé teszi, akkor az eddig megszokott mértékben tudják folytatni az infrastrukturális fejlesztéseket.

Arról is szólt, hogy az elmúlt 13 évben több ezer km hosszban újultak meg alsóbbrendű utak, a 2x2 sávos szakaszok fejlesztése 4-500 km-rel növekedett, illetve mára már a korábbi 14 helyett közel 20 megyei jogú város, vagy megyeszékhely érhető el gyorsforgalmi úton, vagyis hatalmas mértékű fejlesztés történt ezen a téren is.

A beruházás záró sajtóeseményén beszédet mondott még Sabján Krisztián, Iklódbördőce polgármestere, aki jelezte, hogy a fejlesztés a jelenben készült, de a jövőnek is. Pék János, a Duna Aszfalt fő építésvezetője a beruházás műszaki tartalmáról szólt, Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója pedig arról tájékoztatott, hogy folytatódik a Borsfa - Lenti összekötő egyes szakaszainak megújítása.

 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. június 18., Kedd

Kétnyelvű utcanévtáblákat is avattak

A Horvát Köztársaság államiságát ünnepelték Semjénházán.


Történelmi időutazás

Az Inkey családnak állítottak emléket.


2024. június 12., Szerda

Elhunyt Tüske József esperes

Utoljára Tornyiszentmiklóson szolgált.


2024. június 11., Kedd

Vida László nyert Letenyén

A Fidesz-KNDP polgármesterjelöltje kapta a több voksot.


2024. június 04., Kedd

Újabb beruházások Lovásziban

A fejlesztések több száz millió forint értékben valósultak meg. 


2024. május 30., Csütörtök

Indul a strandszezon a kistolmácsi tavon

Csökken a horgászatra szánt tér.


2024. május 29., Szerda

Családi napot tartottak Letenyén

Nagy érdeklődés kísérte az összefogás rendezvényét.


2024. május 27., Hétfő

Megújult Pákán a plébániához vezető út

Felavatták az útszakaszt, melyet nemrég aszfaltoztak le.


2024. május 23., Csütörtök

Forrástúra Bakónakon

Több mint 300-an túráztak.


2024. május 20., Hétfő

Új, modern utcatáblák Pusztaszentlászlón

Tartós és jól látható jelzéseket helyeztek ki a településen.


2024. május 17., Péntek

Országjárás Letenyén

Készülnek a választásokra.


Elkészült Kisrécse hivatala

Százéves épületből modern közösségi teret alakítottak ki.


Ki lesz az év erdésze?

Obornakon rendezték az idei verseny helyi elődöntőjét.

+