Murafölde - 2023. szeptember 29., Péntek
#Zalaszentbalázs #gyalogátkelőhely #Cseresnyés Péter #forgalom #közlekedés #biztonság

Gyalogátkelő vezet az iskolához és az óvodához

Gyalogátkelő vezet az iskolához és az óvodához

Valgut Zoltán, a megyei rendőrkapitányság képviseletében (balról), Hencsei Margit polgármester, Cseresnyés Péter képviselő és Büki Zoltán, a közútkezelő képviselője vágta át a nemzeti színű szalagot (Fotó: Zalakocka)

Zalaszentbalázs lakóinak közel egy évtizedes igénye valósult meg azzal, hogy a közelmúltban gyalogátkelőhely épült a települést kettészelő 74-es úton. Az iskola és óvoda előtti zebrát pénteken avatták fel.

Mint azt Hencsei Margit polgármester elmondta: a nagy forgalom miatt korábban alig lehetett átkelni az úttesten, gyakran életveszélyes helyzetek alakultak ki emiatt.

- Tárgyaltunk a közútkezelő illetékeseivel, a rendőrség szakembereivel, s mivel a gyalogátkelőhely indokoltságát senki sem vitatta, naivan abban bíztunk - országos főútvonalról van szó -, nem az önkormányzatnak kell finanszírozni és kialakítani a zebrát - magyarázta a polgármester, aki hozzátette: később szembesülniük kellett a ténnyel, hogy saját maguknak kell kialakítani a gyalogátkelőhelyet. - A testület úgy határozott, ha több év alatt is, de összespóroljuk a szükséges forrásokat, így 2021-ben elkezdődött a tervezés, majd egy évvel később a szerződést is sikerült megkötni a kivitelezővel. A gyalogátkelőhely kiépítése közel 9 millió forintba került, ám sok autós a mai napig nagy sebességgel közelíti meg a zebrát, éppen ezért arra kértem a rendőrség illetékeseit, hogy kellő szigorral szerezzenek érvényt a KRESZ-szabályoknak.

Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is, aki gratulált az önkormányzatnak a saját erős beruházáshoz. A képviselő egyúttal megerősítette: már tervezik a nyomvonalat a Zalaegerszeget és Nagykanizsát összekötő 74-es főút 2x2 sávosra való bővítéséhez. Az új gyorsforgalmi út az évtized végére készülhet el, s onnantól fogva jelentősen csökken majd az átmenő forgalom.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 28., Kedd

Dél-Zalában is megkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése

Elkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése Dél-Zalában.


2023. november 24., Péntek

Túrázók, figyelem!

A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán, Zalaújlak térségében az erdőgazdaság fakitermelési munkát végez, a munkavégzés időszakosan veszélyhelyzetet okozhat a túraútvonalon.


2023. november 23., Csütörtök

Bővült az eszközpark

A beszerzett eszközök a közterületek gondozását, rendben tartását, illetve a rendezvények lebonyolítását, hangosítását segítik.


2023. november 17., Péntek

Több mint 10 milliárd forint jutott Dél-Zalába a Magyar Falu Programból

Négy éve indult a Magyar Falu Program, azóta csak a pályázati kiírásokon keresztül több mint 300 milliárd forintot biztosítottak több mint 30 ezer nyertesnek.


2023. november 15., Szerda

Újabb szakasszal bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában

Több mint 3 kilométer hosszban épült meg az új kerékpárút Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között, melyet szerdán avattak fel.


2023. november 12., Vasárnap

A névadó ünnepét tartották Tótszentmártonban

A hagyományos rendezvényen volt kulturális műsor, az óvodásokkal és a tótszerdahelyi iskolásokkal pedig lámpás járást is tartottak a Szent Márton szoborhoz.


Odafigyelnek az idősekre Nagybakónakon is

Jó hangulatban telt el szombaton Nagybakónakon a szépkorúak számára szervezett rendezvény, melyen a diákok műsora mellett zenés és táncos fellépők is szórakoztatták az ünnepelteket.


2023. október 31., Kedd

Idősbarát település lett Csörnyeföld

A településen az alapfeladatokon túl számos erőfeszítést tesznek az idősekért.


2023. október 29., Vasárnap

Kettős ünnep Csömödérben

A településen szombaton köszöntötték az időseket és a felújított kultúrházat is felavatták.


2023. október 28., Szombat

Pákai küldöttség az Országházban

A küldöttséget Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője fogadta.   


Ünnepség az időseknek Lovásziban

Lovásziban is ünnepséget szerveztek az idősek tiszteletére, a köszöntők mellett kulturális műsor és vendéglátás is várta őket az Olajbányász Művelődési Házban.


2023. október 23., Hétfő

A szépkorúakat köszöntötték Molnáriban

Idősek napi ünnepséget tartottak Molnáriban.

+