Murafölde - 2023. október 18., Szerda
#Újudvar #védőárok #villámárvíz

Már nem fenyegeti a lakosságot a villámárvíz

Már nem fenyegeti a lakosságot a villámárvíz

A védőárok több száz méteren keresztül húzódik (Fotó: Zalakocka)

Több száz méter hosszú védőárok kialakítását oldotta meg az újudvari önkormányzat a közelmúltban. Mint azt Jakab Sándor polgármester elmondta: az árok kialakításával az volt az önkormányzat célja, hogy megvédje az út mentén lévő lakóházakat és kiskerteket a villámárvizektől.

- A lakóházak és kertek feletti mezőgazdasági területekről hirtelen nagy mennyiségben lezúduló csapadék már többször is problémát okozott - emlékeztetett a polgármester, aki hangsúlyozta: a nyár elején fejeződött be a pályázati beruházásból megvalósult belterületi és külterületi csapadékvíz-elvezetési rendszer korszerűsítése, amely a települést átszelő utat nem érintette, mivel az teljes hosszában a Magyar Közút Zrt. kezelésében van. - Az itt élők többsége kötelességének eleget téve elvégezte az ingatlanaik előtt az árkok, átereszek tisztítását, így a védőárok kiépítése a biztonság növelését szolgálta.

- Ma már kijelenthetem, hogy a magyar kormány jelentős támogatásával, a Magyar Közút Zrt.-vel szorosan együttműködve és az önkormányzat anyagi ráfordításának köszönhetően az Újudvaron élőket a villámárvizek veszélye jelenleg nem fenyegeti - hangsúlyozta Jakab Sándor polgármester.

Még érdekes lehet ...


2023. november 28., Kedd

Dél-Zalában is megkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése

Elkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése Dél-Zalában.


2023. november 24., Péntek

Túrázók, figyelem!

A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán, Zalaújlak térségében az erdőgazdaság fakitermelési munkát végez, a munkavégzés időszakosan veszélyhelyzetet okozhat a túraútvonalon.


2023. november 23., Csütörtök

Bővült az eszközpark

A beszerzett eszközök a közterületek gondozását, rendben tartását, illetve a rendezvények lebonyolítását, hangosítását segítik.


2023. november 17., Péntek

Több mint 10 milliárd forint jutott Dél-Zalába a Magyar Falu Programból

Négy éve indult a Magyar Falu Program, azóta csak a pályázati kiírásokon keresztül több mint 300 milliárd forintot biztosítottak több mint 30 ezer nyertesnek.


2023. november 15., Szerda

Újabb szakasszal bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában

Több mint 3 kilométer hosszban épült meg az új kerékpárút Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között, melyet szerdán avattak fel.


2023. november 12., Vasárnap

A névadó ünnepét tartották Tótszentmártonban

A hagyományos rendezvényen volt kulturális műsor, az óvodásokkal és a tótszerdahelyi iskolásokkal pedig lámpás járást is tartottak a Szent Márton szoborhoz.


Odafigyelnek az idősekre Nagybakónakon is

Jó hangulatban telt el szombaton Nagybakónakon a szépkorúak számára szervezett rendezvény, melyen a diákok műsora mellett zenés és táncos fellépők is szórakoztatták az ünnepelteket.


2023. október 31., Kedd

Idősbarát település lett Csörnyeföld

A településen az alapfeladatokon túl számos erőfeszítést tesznek az idősekért.


2023. október 29., Vasárnap

Kettős ünnep Csömödérben

A településen szombaton köszöntötték az időseket és a felújított kultúrházat is felavatták.


2023. október 28., Szombat

Pákai küldöttség az Országházban

A küldöttséget Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője fogadta.   


Ünnepség az időseknek Lovásziban

Lovásziban is ünnepséget szerveztek az idősek tiszteletére, a köszöntők mellett kulturális műsor és vendéglátás is várta őket az Olajbányász Művelődési Házban.


2023. október 23., Hétfő

A szépkorúakat köszöntötték Molnáriban

Idősek napi ünnepséget tartottak Molnáriban.

+