Murafölde - 2023. október 20., Péntek
#Murakeresztúr #köszöntés #prof. Dr. Gadányi Károly #Cseresnyés Péter #könyv #kiállítás

Könyv és kiállítás foglalja keretbe a gazdag életutat

Könyv és kiállítás foglalja keretbe a gazdag életutat

A születésnapost Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Polgár Róbert polgármester is felköszöntötte (Fotó: Gergely Szilárd)

Murakeresztúr szülötte, prof. Dr. Gadányi Károly 80. születésnapját ünnepelte a település pénteken. Délelőtt a gazdag életutat bemutató könyv került fókuszba, délután pedig a horvát tájházban állandó kiállítás nyílt a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának nyugalmazott elnök-rektorhelyettese relikviáiból.

Az ünnepségen elhangzott: a murakeresztúriak Karcsijára méltán büszke a település, hiszen a helyi általános iskolából indulva hatalmas utat járt be, s lett a szombathelyi főiskola rektora, számos tudományos kutatás vezetője. Noha Gadányi Károly nem él a faluban, mégis ezer szállal kötődik Murakeresztúrhoz, ösztöndíjat alapított a jó tanuló diákok elismerésére, mecénása a helyi közösségeknek és számos egyéb módon segítette, támogatta szülőfaluját.

Nem meglepő tehát, hogy életét és munkásságát könyvben foglalták össze a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat támogatásával. Délután a horvátok tájházában pedig állandó kiállítás is nyílt Gadányi Károly relikviáiból, melyek közt festmények, elismerések, díjak és oklevelek is láthatók.

 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 28., Kedd

Dél-Zalában is megkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése

Elkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése Dél-Zalában.


2023. november 24., Péntek

Túrázók, figyelem!

A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán, Zalaújlak térségében az erdőgazdaság fakitermelési munkát végez, a munkavégzés időszakosan veszélyhelyzetet okozhat a túraútvonalon.


2023. november 23., Csütörtök

Bővült az eszközpark

A beszerzett eszközök a közterületek gondozását, rendben tartását, illetve a rendezvények lebonyolítását, hangosítását segítik.


2023. november 17., Péntek

Több mint 10 milliárd forint jutott Dél-Zalába a Magyar Falu Programból

Négy éve indult a Magyar Falu Program, azóta csak a pályázati kiírásokon keresztül több mint 300 milliárd forintot biztosítottak több mint 30 ezer nyertesnek.


2023. november 15., Szerda

Újabb szakasszal bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában

Több mint 3 kilométer hosszban épült meg az új kerékpárút Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között, melyet szerdán avattak fel.


2023. november 12., Vasárnap

A névadó ünnepét tartották Tótszentmártonban

A hagyományos rendezvényen volt kulturális műsor, az óvodásokkal és a tótszerdahelyi iskolásokkal pedig lámpás járást is tartottak a Szent Márton szoborhoz.


Odafigyelnek az idősekre Nagybakónakon is

Jó hangulatban telt el szombaton Nagybakónakon a szépkorúak számára szervezett rendezvény, melyen a diákok műsora mellett zenés és táncos fellépők is szórakoztatták az ünnepelteket.


2023. október 31., Kedd

Idősbarát település lett Csörnyeföld

A településen az alapfeladatokon túl számos erőfeszítést tesznek az idősekért.


2023. október 29., Vasárnap

Kettős ünnep Csömödérben

A településen szombaton köszöntötték az időseket és a felújított kultúrházat is felavatták.


2023. október 28., Szombat

Pákai küldöttség az Országházban

A küldöttséget Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője fogadta.   


Ünnepség az időseknek Lovásziban

Lovásziban is ünnepséget szerveztek az idősek tiszteletére, a köszöntők mellett kulturális műsor és vendéglátás is várta őket az Olajbányász Művelődési Házban.


2023. október 23., Hétfő

A szépkorúakat köszöntötték Molnáriban

Idősek napi ünnepséget tartottak Molnáriban.

+