Murafölde - 2023. október 23., Hétfő
#Molnári #Kósa János #Cseresnyés Péter #idősek napi ünnepség #szépkorúak

A szépkorúakat köszöntötték Molnáriban

A szépkorúakat köszöntötték Molnáriban

(Fotó: zalakocka.hu)

Szombaton Molnáriban a falu apraja-nagyja összegyűlt az idősek napi ünnepségre, hisz a meghívottakat a falu óvodásai is köszöntötték.

Hagyományos rendezvény a településen az idősek köszöntése, igaz az elmúlt években nem tudták mindig megtartani a programot, de mint azt Kósa János polgármester elmondta: fontos, hogy köszönetet mondjanak az időseknek áldozatos munkájukért, amit a településért tettek.

Köszöntőt mondott az eseményen Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője is, aki felidézte, hogy az ENSZ 1990-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává, hogy legyen egy megnevezett nap, ami figyelmezteti a fiatalokat, hogy tisztelet jár azoknak, akik előttük járnak, akik sokat tettek annak érdekében, hogy ők most békében élnek, fejlődni tudnak. Az ilyen ünnepségek megtartásáért köszönet jár az önkormányzatoknak is. Egy-egy ilyen alkalommal a települések közösségei példát mutatnak a fiatalabbaknak, hogy ezt a hagyományt ápolni kell.

Cseresnyés Péter a Gondosóra programról is tájékoztatta az egybegyűlteket és biztatta őket arra, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást. A kormány által elindított program ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. A Gondosóra program, egy 0–24 órás Diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával működő, Európában egyedülálló program. Mérföldkőnek és jelentős támogatásnak számít az idősgondozás területén: nagy segítséget jelent nemcsak azoknak, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség és a biztonság egy gombnyomásra elérhető. A Gondosóra programban megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz ingyenes Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

Az időseknek műsorral készültek az óvodások, utánuk zenés fellépők következtek.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 28., Kedd

Dél-Zalában is megkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése

Elkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése Dél-Zalában.


2023. november 24., Péntek

Túrázók, figyelem!

A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán, Zalaújlak térségében az erdőgazdaság fakitermelési munkát végez, a munkavégzés időszakosan veszélyhelyzetet okozhat a túraútvonalon.


2023. november 23., Csütörtök

Bővült az eszközpark

A beszerzett eszközök a közterületek gondozását, rendben tartását, illetve a rendezvények lebonyolítását, hangosítását segítik.


2023. november 17., Péntek

Több mint 10 milliárd forint jutott Dél-Zalába a Magyar Falu Programból

Négy éve indult a Magyar Falu Program, azóta csak a pályázati kiírásokon keresztül több mint 300 milliárd forintot biztosítottak több mint 30 ezer nyertesnek.


2023. november 15., Szerda

Újabb szakasszal bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában

Több mint 3 kilométer hosszban épült meg az új kerékpárút Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között, melyet szerdán avattak fel.


2023. november 12., Vasárnap

A névadó ünnepét tartották Tótszentmártonban

A hagyományos rendezvényen volt kulturális műsor, az óvodásokkal és a tótszerdahelyi iskolásokkal pedig lámpás járást is tartottak a Szent Márton szoborhoz.


Odafigyelnek az idősekre Nagybakónakon is

Jó hangulatban telt el szombaton Nagybakónakon a szépkorúak számára szervezett rendezvény, melyen a diákok műsora mellett zenés és táncos fellépők is szórakoztatták az ünnepelteket.


2023. október 31., Kedd

Idősbarát település lett Csörnyeföld

A településen az alapfeladatokon túl számos erőfeszítést tesznek az idősekért.


2023. október 29., Vasárnap

Kettős ünnep Csömödérben

A településen szombaton köszöntötték az időseket és a felújított kultúrházat is felavatták.


2023. október 28., Szombat

Pákai küldöttség az Országházban

A küldöttséget Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője fogadta.   


Ünnepség az időseknek Lovásziban

Lovásziban is ünnepséget szerveztek az idősek tiszteletére, a köszöntők mellett kulturális műsor és vendéglátás is várta őket az Olajbányász Művelődési Házban.


2023. október 22., Vasárnap

1956-ra emlékeztek Letenyén

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek Letenyén

+