Sport - 2020. szeptember 24., Csütörtök
#Ferencváros #FTC #Fradi #Molde FK #Norvégia #Bajnokok Ligája #selejtező #Európa-liga #foci

Az FTC hatgólos döntetlent játszott Moldéban

Az FTC hatgólos döntetlent játszott Moldéban

A Celtic FC és a Dinamo Zagreb elleni találkozókhoz hasonlóan ezúttal is remekül, gyors találattal kezdett az FTC (Fotó: fradi.hu)

A Ferencváros 3-3-as döntetlent játszott a norvég Molde FK otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójának szerda esti első mérkőzésén.

 A Celtic FC és a Dinamo Zagreb elleni találkozókhoz hasonlóan ezúttal is remekül, gyors találattal kezdett az FTC. A gólszerző Franck Boli előzőleg 2012 és 2014, valamint 2017 és 2019 között a norvég Stabaek, közte pedig egy szezon erejéig az Aalesund játékosa volt, kilenc alkalommal lépett pályára a Molde ellen, és ezeken a találkozókon négyszer volt eredményes.

A műfüves pályán rendezett találkozó folytatásában a házigazdák átvették az irányítást, többet birtokolták a labdát, és kapura lövésig is többször eljutottak. Egyre veszélyesebben futballozott a Molde, ám fölénye meddőnek bizonyult, és a harmincadik perc után ismét a vendégek akarata érvényesült.

A magyar bajnokcsapatnak a szünet előtti hajrában ismét védekezésben kellett bizonyítania, és ebben az időszakban is jól megoldotta feladatát.

A második félidőt is kiválóan kezdte az FTC, Botka újabb pontos beadását Uzuni váltotta gólra. A Molde csakhamar egy szögletből szépített, majd újabb góllá érett a fölénye, és egyenlített. A Ferencváros nem tudta megtörni rendületlenül rohamozó ellenfele lendületét, így a hajrában hátrányba került, ám büntetőből sikerült egyenlítenie.

Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője a lefújást követően az M4 Sportnak elmondta, hogy semmi rendkívüli nem történt. „A tapasztalat hiányzik az ilyen jó ellenfelekkel szembeni játékban. Nagyon jól ránk jöttek a második félidőben, ettől függetlenül hazai pályán lesz esélyünk bizonyítani. Most még nem tudok tanulságot levonni, csak a következő meccs után. A Molde nagyon erős csapat, de ugyanannyi esélyünk van a csoportkörbe jutásra, mint a mostani találkozó előtt”, nyilatkozta az ukrán szakvezető.

A hazaiak 15, a vendégek 7 alkalommal kísérleteztek lövéssel, a kaput azonban mindkét együttes négyszer találta el.

A Molde – amely története során egyszer, az 1999/2000-es szezonban szerepelt a BL főtábláján – sorozatban a 11. hazai európai kupamérkőzésén nem talált legyőzőre, otthon 2015 novemberében kapott ki legutóbb.

A párharcnak óriási anyagi tétje is van, mivel a BL csoportkörébe jutás jelentősen több pénzt ér, mint a vesztesnek az Európa-liga főtábláján való szereplés: eddig mindkét csapat 6,4 millió eurót (körülbelül 2,3 milliárd forint) keresett a selejtezőben, amelyik gárda innen továbbmegy, az további 15,25 millió euróval (5,5 milliárd forint) gazdagodik, míg az El-csoportkör 2,92 millió eurót (1 milliárd forint) ér.

A visszavágót jövő kedden 21 órától rendezik a Groupama Arénában. A párharc győztese a BL főtáblájára, a vesztese pedig az Európa-liga csoportkörébe jut. Az FTC eddig egyszer, 25 évvel ezelőtt szerepelt a BL főtábláján, azóta a magyar csapatok közül csak a Debrecennek sikerült elérnie oda a 2009/10-es idényben.

(Forrás: MTI)

Még érdekes lehet ...


2024. április 18., Csütörtök

Megyei diákolimpiát nyert a BLG leány és fiú csapata

Mindkét csapat felkészítő tanára Török Tamás volt.


2024. április 17., Szerda

Manótorna az óvodásoknak

A legkisebb gyerekeknek is kell a mozgás.


2024. április 13., Szombat

Jól indította az évet a SZKES

Tizenegy koreográfiával indulhatnak az országos bajnokságon.


2024. március 28., Csütörtök

Értékes ezüstérem

Az év első válogató versenyén bizonyított Fata József birkózó.


2024. március 27., Szerda

Remekeltek a Szivárvány-iskola atlétái

A diákok a budapesti BOK-csarnokban megrendezett viadalon bizonyítottak.


2024. március 25., Hétfő

Judokák seregszemléje

Aranyérmet szerzett a serdülő Orbán Noémi.


2024. március 20., Szerda

Négy év után ismét elrajtol a Balaton Szupermaraton

A 14 éves múltra visszatekintő futóeseményen több mint 196 kilométert vállalnak a tókerülők.


2024. március 16., Szombat

Elkezdődött a tavaszi szezon

Megállíthatatlan az FC Nagykanizsa U12-es regionális labdarúgó bajnokságban szereplő együttese.


2024. március 13., Szerda

Az első két helyezett találkozott

Rangadót nyert idegenben az FC Nagykanizsa U17-es csapata.


2024. március 11., Hétfő

Ajkán nyertek az U13-as labdarúgók

Továbbra is remek formában játszanak Kisharmadás Gábor edző tanítványai.


Bizonyítottak a birkózók

Kötöttfogásban szereztek bronzérmeket.


Negyedik helyen végzett a Péterfy-iskola csapata

Erős mezőnyben bizonyítottak a Játékos Sportverseny diákolimpia országos döntőjében.

+