Sport - 2020. október 21., Szerda
#labdarúgás #Barcelona #Ferencváros #Fradi #Bajnokok Ligája #BL #foci

4 gólos vereség Barcelonában

4 gólos vereség Barcelonában

Messi szabadrúgást végez a BLa csoportkörének első fordulójában játszott FC Barcelona – Ferencvárosi TC mérkőzésen a barcelonai Camp Nou stadionban (Fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez, a kép forrása: M4 Sport)

A találkozó előtt 25 év után csendült fel újra a Bajnokok Ligája himnusza a Ferencváros futballistáinak, akik láthatóan nem ijedtek meg ellenfelüktől, hiszen az első percekben magabiztosan járatták a labdát.

Az első védést Dibusz Dénesnek kellett bemutatni, a válogatott hálóőrnek tökéletes bemelegítő labda volt Messi szabadrúgása.

A 10. percben egy pillanatra a néhány magyar újságíró „felrobbantotta” a sajtópáholyt, miután a 27. születésnapját ünneplő Nguen Tokmac lépett ki, majd a világ- és Európa-bajnok Piqué-t könnyedén átjátszva hatalmas gólt rúgott a bal felsőbe, de az asszisztens – helyesen – ekkor jelezte a lest. A 17. percben Messi már jobban tesztelte Dibuszt, de a különcsatát ezúttal is a magyar kapus nyerte. A 20. percben csak néhány centin múlott a Ferencváros vezetése: Nguen gyönyörűen tartotta meg a labdát a 16-oson belül, lekészítette Isaelnek, aki „szétbombázta” a bal oldali kapufát.

Nem sokkal később előnybe került a Barca, köszönhetően a hatszoros aranylabdás zseniális szólójának és az általa érékesített büntetőnek. Tíz perccel a szünet előtt Fati került ziccerbe, de közeli lövését Dibusz szépen hárította, majd Messi lőtt kapufát lesről. A találkozó ezen pontján érezhető volt, hogy a Ferencvárosnak nagyon jót tenne a szünet, ám nem sikerült kihúznia addig, Fati növelte a katalánok előnyét.

Nem sokkal a fordulást követően Coutinho lőtte a harmadik hazai gólt, a Ferencváros bő negyed óra elteltével jutott levegőhöz a szorításból, és egy újabb Nguen-Isael összjáték után alakított ki helyzetet. A félidő közepén Ronald Koeman, a hazaiak holland mestere rögtön hármat, Rebrov pedig kettőt cserélt.

A 70. percben megszerezte első gólját a Ferencváros a BL mostani kiírásában, a Nguen által kiharcolt büntetőt Haratin értékesítette, ráadásul az utolsó emberként szabálytalankodó Piquét kiállította a játékvezető.

Az emberelőnyben futballozó Ferencváros megpróbált támadni, de egy Dembélé által végig vezetett villámgyors kontra végén a 17 esztendős Pedri talált be, majd Dembélé a 89. percben beállította a végeredményt.

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője az FC Barcelona otthonában elszenvedett 5-1-es Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen az utolsó két bekapott gól miatt csalódott kissé.

Az ukrán szakember az MTI kérdésére a találkozót követően sajtótájékoztatón a Camp Nouban elmondta, a találkozó elején jól futballozott a magyar együttes, amely helyzeteket alakított ki és akár gólt is szerezhetett volna. Ugyanakkor a Barcelona vezető gólját követően többet engedtek a riválisuknak, mint kellett volna.

Rebrov megjegyezte: megpróbáltak szervezetten védekezni, de a katalánoknak ezt sikerült feltörniük és főként labdavesztések után föléjük kerekedtek.

Hozzátette, öt mérkőzésük van még van hátra a csoportkörben, „hosszú az út”. Rebrov megjegyezte, a kiállítás után megpróbálták nyomás alá helyezni ellenfelüket, de a Barcelona olyan klasszisokkal rendelkezik, aki ilyen helyzetben egy az egyben is meg tudják oldani a párharcokat.

Koeman, a Barcelona vezetőedzője elmondta, jó mérkőzést játszottak, bár kicsit nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát és hagyták játszani a Ferencvárost a találkozó elején. Megjegyezte, ez történik ha „lejjebb adnak az agresszióból” és abból a nyomásgyakorlásból, ami a Barcelona játékát jellemzi. A holland tréner hozzátette, a második félidőben már egy igazán jól futballozó csapatot látott, amely emberhátrányban is bizonyított.

Sigér Dávid, a Ferencváros válogatott középpályása arról beszélt, hogy a Barcelona a második félidőben érezhetően ritmust váltott, és rendkívül nehéz volt megszerezni a labdát. Hozzátette, felemelő, megtisztelő és inspiráló érzés volt ebben a stadionban egy ilyen csapat ellen pályára lépni.

A G csoportban érdekelt másik két csapat, a Juventus és a Dinamo Kijev is meccselt tegnap: bár Cristiano Ronaldót koronavírus-fertőzés miatt nem léphetett pályára, klubja így is 2-0-ra győzött Álvaro Morata dupla góljával. A G csoportban így a Barcának és a Juvének is 3-3 pontja van, míg a Dinamo Kijevnek és a Ferencvárosnak 0. A következő forduló október 28-án lesz, a Fradi akkor a kijeviekkel találkozik.

(Forrás: MTI)

Még érdekes lehet ...


2024. július 18., Csütörtök

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Az 5,2 kilométeres Balaton-átúszás tervezett új időpontja vasárnap, de a végleges döntés csak péntek délben születik meg.


2024. július 11., Csütörtök

Balaton-átúszás - Már több mint 10 ezren neveztek

Néhány nappal a 42. Lidl Balaton-átúszás előtt meghaladta a 10 ezret a nevezők száma.


2024. június 30., Vasárnap

A helyek kétharmada már elkelt a Balaton-átúszásra

A július 20-án sorra kerülő, 42. Balaton-átúszásra több mint tízezer résztvevőt várnak a szervezők.


2024. június 26., Szerda

A kanizsai sakk csúcskategóriát képvisel Magyarországon

Tizenhatodik bajnoki címet ünnepelhettek.


Amerikai birkózók a Zsigmondy-csarnokban

A magyarok mindkét fogásnemben felülmúlták tengerentúli vendégeiket.


2024. június 24., Hétfő

Országúti kerékpárverseny Zalakaroson

A versenyzők a fürdővárosban és annak környékén tekertek.


2024. június 21., Péntek

Vitorlázó repülő program indul a nagykanizsai repülőtéren

A Nagykanizsai Vitorlázórepülő Szakosztály a 12-15 év közötti, repülés iránt érdeklődő gyermekeket várja.


2024. június 20., Csütörtök

Zalakaros: országúti kerékpáros verseny egész hétvégén

A verseny ideje alatt Zalakaros teljes területén és a környező falvakban a gépjárműforgalom időszakos és teljes lezárása is várható.


2024. június 14., Péntek

Elkezdődik a foci Eb

A magyarok szombaton lépnek pályára.


2024. június 05., Szerda

Zárásként: 14 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérem

A nagykanizsai Szivárvány EGYMI fiataljai bizonyították rátermettségüket.


2024. június 03., Hétfő

Tartalékosan a „felsőház” végén...

Hatodik hely végzett a Kanizsa Sörgyár SE női első csapata az Extraligában.

#Nagykanizsa

Családi nap Bajcsán

Családi nap Bajcsán

2024. július 22. - Kanizsa

Szerelmi bánatában garázdálkodott

Szerelmi bánatában garázdálkodott

2024. július 17. - Kék hírek

Rablót fogtak

Rablót fogtak

2024. július 16. - Kék hírek

Hétvégi programkavalkád

Hétvégi programkavalkád

2024. július 12. - Érdekes

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

2024. július 12. - Kék hírek

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2024. július 05. - Érdekes

A geotermikus energiáról

A geotermikus energiáról

2024. június 28. - Kanizsa

Fizetés nélkül távozott

Fizetés nélkül távozott

2024. június 26. - Kék hírek

+