Sport - 2021. október 09., Szombat
#foci #labdarúgás #magyar válogatott #világbajnokság #Marco Rossi

Este a vb-álmokért harcol Marco Rossi csapata

Este a vb-álmokért harcol Marco Rossi csapata

Archív (Fotó: MTI/ Illyés Tibor)

Szombaton és kedden csapnak össze a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének résztvevői, köztük a magyar válogatott is. Marco Rossi együttesére két olyan ellenfél vár, amelytől egy hónappal ezelőtt egyaránt vereséget szenvedett. A ma esti első összecsapás ígérkezik könnyebbnek, hiszen – habár zárt kapuk mögött – Albániával a Puskás Arénában lépnek pályára Gulácsi Péterék. A tét hatalmas: ha kikapunk, máris elszállnak a vb-álmok, de győzelem esetén is csupán a reményt tarthatjuk életben.

A képlet nagyon egyszerű: a magyar labdarúgó-válogatottnak akkor marad reális esélye a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére a világbajnoki selejtezőcsoportjában,

ha szombaton a Puskás Arénában legyőzi az albán együttest.

Egy döntetlennel megmaradna a két csapat között a különbség, ami a hátralévő három fordulóban még ledolgozható lenne, azonban a jelenleg harmadik lengyelek szinte biztosan egyről három pontra növelik az előnyüket a magyarokkal szemben, ugyanis a sereghajtó San Marinót látják vendégül.

Ha ez a forgatókönyv bekövetkezik, akkor valószínűleg megpecsételődik a nemzeti együttes sorsa, ugyanis úgy kellene ledolgoznia a hátrányt, hogy neki még kedden hátravan a veretlenül listavezető Anglia elleni idegenbeli találkozó, miközben a lengyel csapat már mindkét meccsén túl van az Eb-ezüstérmessel.

Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a magyaroknak a Nemzetek Ligája legutóbbi kiírása alapján is van esélye a playoffra, ehhez azonban az osztrákok jó szereplésében kell reménykedni.

Magyarország olasz szövetségi kapitányának, Marco Rossinak ezúttal sem lesz könnyű dolga, mert bár csak egyetlen komoly hiányzója van, de az éppen a csapatkapitány Szalai Ádám. Egyrészt azért, mert nincs másik hozzá fogható középcsatára, másrészt pedig a vezérszerepét is át kellene vennie másoknak.

Visszatért viszont a magyar keretbe korábban betegség miatt kieső Willi Orbán, Szoboszlai Dominik pedig jobb formában van, mint egy hónapja volt.

Rossi a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a csapatnak agresszívebben kell teljesítenie és dinamikusabban játszania, mint az Albániával való első találkozáskor.

A védelemnek felépítettebbnek kell lennie, a játékosoknak pedig időnként fel kell vállalnia a kockázatot.

„Albániának 12 olyan játékosa van, aki topbajnokságban futballozik, nekünk jelenleg négy. Ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. Nem vagyunk megszeppenve, győzelmi eséllyel lépünk pályára, nem lesz bennünk félelem” – jelentette ki az 57 éves tréner.

Gulácsi Péter úgy véli, küzdelmes mérkőzés lesz, amelyen elképzelhető, hogy ugyanúgy egyetlen találat fog dönteni, mint a szeptemberi albániai összecsapáson, ahol egygólos vereséget szenvedtünk.

Csak győzelemmel tartjuk saját kezünkben a sorsunkat, emiatt nagyon fontos, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ez az egy útja van, hogy a továbbiakban is tudjunk a vb-részvételről beszélni” – nyilatkozta a hálóőr, aki Szalai távollétében a csapatkapitányi karszalagot viseli majd.

Albánia esetében nincs komolyabb hiányzó, egyedül Erion Hoxhallari, a KF Tirana 25 esztendős balhátvédje a koronavírus-fertőzött, emiatt már el is hagyta a válogatott edzőtáborát. Pozitív tesztet produkált egyébként még Arzen Voci fizioterapeuta is.

A győzelmi kényszerben pályára lépő magyar együttest szurkolói sem segíthetik, mivel a nemzetközi szövetség (FIFA) zárt kapus büntetést rótt ki a magyar szövetségre az angolok elleni rasszista megnyilvánulások miatt.

A szombaton 20.45-kor kezdődő mérkőzés játékvezetője a spanyol Carlos del Cerro Grande lesz, a találkozót az M4Sport csatorna és az m4sport.hu mellett a hirado.hu-n is élőben követhetik.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. április 18., Csütörtök

Megyei diákolimpiát nyert a BLG leány és fiú csapata

Mindkét csapat felkészítő tanára Török Tamás volt.


2024. április 17., Szerda

Manótorna az óvodásoknak

A legkisebb gyerekeknek is kell a mozgás.


2024. április 13., Szombat

Jól indította az évet a SZKES

Tizenegy koreográfiával indulhatnak az országos bajnokságon.


2024. március 28., Csütörtök

Értékes ezüstérem

Az év első válogató versenyén bizonyított Fata József birkózó.


2024. március 27., Szerda

Remekeltek a Szivárvány-iskola atlétái

A diákok a budapesti BOK-csarnokban megrendezett viadalon bizonyítottak.


2024. március 25., Hétfő

Judokák seregszemléje

Aranyérmet szerzett a serdülő Orbán Noémi.


2024. március 20., Szerda

Négy év után ismét elrajtol a Balaton Szupermaraton

A 14 éves múltra visszatekintő futóeseményen több mint 196 kilométert vállalnak a tókerülők.


2024. március 16., Szombat

Elkezdődött a tavaszi szezon

Megállíthatatlan az FC Nagykanizsa U12-es regionális labdarúgó bajnokságban szereplő együttese.


2024. március 13., Szerda

Az első két helyezett találkozott

Rangadót nyert idegenben az FC Nagykanizsa U17-es csapata.


2024. március 11., Hétfő

Ajkán nyertek az U13-as labdarúgók

Továbbra is remek formában játszanak Kisharmadás Gábor edző tanítványai.


Bizonyítottak a birkózók

Kötöttfogásban szereztek bronzérmeket.


Negyedik helyen végzett a Péterfy-iskola csapata

Erős mezőnyben bizonyítottak a Játékos Sportverseny diákolimpia országos döntőjében.

+