Sport - 2021. október 10., Vasárnap
#Marco Rossi #foci #labdarúgás #magyar válogatott #Albánia

Marco Rossi: Nagyon nehéz most pontokra gondolni Anglia ellen

Marco Rossi: Nagyon nehéz most pontokra gondolni Anglia ellen

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Mint ismert, a magyar válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett az albán válogatott ellen szombat este a Puskás Arénában, így a csapatnak már csak matematikai esélye maradt a 2022-es világbajnokságra való kvalifikációra.

„Sajnálatos módon az ellenfél jól tudta azokat a játékosait használni, akik valóban csúcsjátékosok, Broja másodszor rúgott gólt és másodszor nyerte meg a meccset ellenünk. A posztok tekintetében egy kicsit szerencsétlenek voltunk, de összességében jobbak voltunk labdatartásban és középen többet tudtunk támadni. Ők leginkább kontrákból támadtak, de hatékonyabbak voltak, mint mi. A játék utolsó negyedében nem találtuk meg a megfelelő lehetőségeket. Gyakorlatilag majdnem mindenki felvállalta, hogy egy az egyben harcoljon, vagy lőjön, de a végén mégis elveszítettük a három pontot és nem tudtunk kvalifikálni a világbajnokságra” – kezdte a csalódott szakember az M4 Sport kameráinak.

„Korábban azt mondtam, hogy harmadikok lehetünk. Jelenleg a negyedik helyen vagyunk, de ezt megérdemeltük. Vannak olyan pillanatok a sportban, amikor az ember csúcson van, máskor viszont hullámvölgyben. Összeségében nem játszottunk rossz meccset ma. A játékosok megpróbálták azt tenni, amit kértem tőlük. Taktikai szempontból ezt követték, és a pálya utolsó negyedéig jól játszottak, aztán egyoldalúan passzolgattak. Hát, nem így kell csinálni” – beszélt Rossi az előzetes elvárásairól és a mostani állapotról.

A magyar labdarúgó válogatott az elmúlt 13 mérkőzésén egyszer sem kapott gólt az első félidőben. Aztán a második játékrészre valami rendszerint megváltozik.

„A második félidőben más megoldást kellett találnunk ahhoz, hogy a széleket jól használjuk ki és a védelmük mögé kerülhessünk, de nem tudtuk ezt az opciót valóra váltani. A különbséget néhány játékos okozta, ők döntötték ezt el. Ma a 80. percben kaptuk a gólt, mindig ugyanaz történik. Az utolsó 15 percben mindig kapunk egy gólt, nem tudjuk ugyanazt a ritmust fenntartani 90 percig. Nagyon nehéz a fizikai aspektusokon dolgozni, de ez történt az Európa-bajnokságon is. Persze, más csapatok ellen játszottunk ott, de mindig az utolsó percekben kaptuk a gólt. Egy oldalról lehet ez fizikai, erőnléti kérdés, másrészt lehet pszichológiai oka is ennek, ezen régóta próbálunk dolgozni, de pillanatnyilag még nem működik.”

Négy ilyen nehéz mérkőzés után (egy győzelem, három vereség) a válogatott kedd este Anglia ellen folytatja a csoportküzdelmeket.

„A közeljövő teljesen világos, most Anglia ellen fogunk játszani egy előre lejátszott meccset, oda kell mennünk, méltósággal, büszkeséggel kell szerepelnünk és felszegett fejjel lejönni a pályáról. Pontokra gondolni nagyon nehéz. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, de jelenleg itt tartunk. Kiválasztom majd a kezdőcsapatot, hogy ki játszik és ki nem, de őszintén megmondva, az én tudásom szerint nincs túl sok játékos, akiket be tudnék hívni azok helyett, mint akiket behívtam. Azokkal kell játszanunk, akik vannak.” – tekintett előre a kapitány.

(Forrás: M4 Sport)

Még érdekes lehet ...


2024. június 05., Szerda

Zárásként: 14 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérem

A nagykanizsai Szivárvány EGYMI fiataljai bizonyították rátermettségüket.


2024. június 03., Hétfő

Tartalékosan a „felsőház” végén...

Hatodik hely végzett a Kanizsa Sörgyár SE női első csapata az Extraligában.


2024. június 02., Vasárnap

Riminiben nemzetközi táncversenyen bizonyított a Premier

A nagykanizsai táncosok az élmények mellett sok kiváló helyezést gyűjtöttek.


Tanulásban akadályozottak bizonyítottak

Négy arany és két ezüstérmet szereztek az országos atlétika döntőn.


2024. június 01., Szombat

Országos bajnokságon bizonyított a SZKES

Kvalifikálták magukat az Európa-bajnokságra.


2024. május 31., Péntek

Távozik Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa edzője

Új impulzusokra vágyik a csapat.


2024. május 22., Szerda

Bajnokok Ligája

A Puskás Arénában lesz a 2026-os döntő.


Mérlegen az U15-ös női birkózó Európa-bajnokság

Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó SE edzője a válogatottal bizonyított.


2024. május 13., Hétfő

A Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub ismét a szuperliga bajnoka lett!

Zsinórban a 15. csapatbajnoki címet szerezték meg.


Úton az országos döntőre

Kovácsné Kelemen Valéria tanítványai nem ismernek lehetetlent.


2024. május 11., Szombat

A bronzérem is szépen csillog az asztaliteniszezőknél

Felsőházi rájátszást rendeztek a Kanizsa Arénában.


2024. május 10., Péntek

Életműdíj kapott Gábor Erzsébet kosárlabdaedző

Sokakkal szerettette meg a kosárlabdát, erős és jó kisugárzású közösségeket épített.


2024. május 08., Szerda

Folytatták a jó sorozatot

A Szivárvány EGYMI atlétái ismét remekeltek.

+