Sport - 2021. október 10., Vasárnap
#Marco Rossi #foci #labdarúgás #magyar válogatott #Albánia

Marco Rossi: Nagyon nehéz most pontokra gondolni Anglia ellen

Marco Rossi: Nagyon nehéz most pontokra gondolni Anglia ellen

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Mint ismert, a magyar válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett az albán válogatott ellen szombat este a Puskás Arénában, így a csapatnak már csak matematikai esélye maradt a 2022-es világbajnokságra való kvalifikációra.

„Sajnálatos módon az ellenfél jól tudta azokat a játékosait használni, akik valóban csúcsjátékosok, Broja másodszor rúgott gólt és másodszor nyerte meg a meccset ellenünk. A posztok tekintetében egy kicsit szerencsétlenek voltunk, de összességében jobbak voltunk labdatartásban és középen többet tudtunk támadni. Ők leginkább kontrákból támadtak, de hatékonyabbak voltak, mint mi. A játék utolsó negyedében nem találtuk meg a megfelelő lehetőségeket. Gyakorlatilag majdnem mindenki felvállalta, hogy egy az egyben harcoljon, vagy lőjön, de a végén mégis elveszítettük a három pontot és nem tudtunk kvalifikálni a világbajnokságra” – kezdte a csalódott szakember az M4 Sport kameráinak.

„Korábban azt mondtam, hogy harmadikok lehetünk. Jelenleg a negyedik helyen vagyunk, de ezt megérdemeltük. Vannak olyan pillanatok a sportban, amikor az ember csúcson van, máskor viszont hullámvölgyben. Összeségében nem játszottunk rossz meccset ma. A játékosok megpróbálták azt tenni, amit kértem tőlük. Taktikai szempontból ezt követték, és a pálya utolsó negyedéig jól játszottak, aztán egyoldalúan passzolgattak. Hát, nem így kell csinálni” – beszélt Rossi az előzetes elvárásairól és a mostani állapotról.

A magyar labdarúgó válogatott az elmúlt 13 mérkőzésén egyszer sem kapott gólt az első félidőben. Aztán a második játékrészre valami rendszerint megváltozik.

„A második félidőben más megoldást kellett találnunk ahhoz, hogy a széleket jól használjuk ki és a védelmük mögé kerülhessünk, de nem tudtuk ezt az opciót valóra váltani. A különbséget néhány játékos okozta, ők döntötték ezt el. Ma a 80. percben kaptuk a gólt, mindig ugyanaz történik. Az utolsó 15 percben mindig kapunk egy gólt, nem tudjuk ugyanazt a ritmust fenntartani 90 percig. Nagyon nehéz a fizikai aspektusokon dolgozni, de ez történt az Európa-bajnokságon is. Persze, más csapatok ellen játszottunk ott, de mindig az utolsó percekben kaptuk a gólt. Egy oldalról lehet ez fizikai, erőnléti kérdés, másrészt lehet pszichológiai oka is ennek, ezen régóta próbálunk dolgozni, de pillanatnyilag még nem működik.”

Négy ilyen nehéz mérkőzés után (egy győzelem, három vereség) a válogatott kedd este Anglia ellen folytatja a csoportküzdelmeket.

„A közeljövő teljesen világos, most Anglia ellen fogunk játszani egy előre lejátszott meccset, oda kell mennünk, méltósággal, büszkeséggel kell szerepelnünk és felszegett fejjel lejönni a pályáról. Pontokra gondolni nagyon nehéz. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, de jelenleg itt tartunk. Kiválasztom majd a kezdőcsapatot, hogy ki játszik és ki nem, de őszintén megmondva, az én tudásom szerint nincs túl sok játékos, akiket be tudnék hívni azok helyett, mint akiket behívtam. Azokkal kell játszanunk, akik vannak.” – tekintett előre a kapitány.

(Forrás: M4 Sport)

Még érdekes lehet ...


2022. november 22., Kedd

Elhunyt Mészöly Kálmán

Meghalt a 61-szeres válogatott labdarúgó, aki szövetségi kapitányként három időszakban irányította a magyar nemzeti együttest.


2022. november 20., Vasárnap

Kiderült, kiket tartanak a legesélyesebbnek a vb-győzelemre a magyar szurkolók

A trófeát december 18-án emelhetik magasba a győztes válogatott játékosai.


2022. november 13., Vasárnap

Nem lesz 2024-ben jégkorong-világkupa

Oroszország ukrajnai háborúja miatt elmarad a 2024 februárjára tervezett jégkorong-világkupa.


2022. november 09., Szerda

Országváltást kezdeményeztek a Liu testvérek

A MOKSZ keddi tájékoztatása szerint a két rövidpályás gyorskorcsolyázó nem nevezte meg, hogy melyik ország színeiben kívánja folytatni pályafutását.


2022. november 07., Hétfő

Bajnokok Ligája: megvan a nyolcaddöntők párosítása, több szuperrangadó is lesz

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 14-15-én, valamint 21-22-én rendezik, a visszavágókra március 7-8-án és 14-15-én kerül sor.


2022. november 06., Vasárnap

Legyőzte az amerikaiakat, aranyéremért játszhat a női pólóválogatott a világliga-szuperdöntőben

A magyarok a vasárnapi döntőben az olimpiai ezüstérmes spanyolokkal találkoznak.


2022. október 28., Péntek

Szevasz, tavasz!

Döntetlennel csoportgyőztes és nyolcaddöntős a Ferencváros.


2022. október 17., Hétfő

Küzdősport VB az Arénában

A Nemzetközi Küzdősport Szervezet versenyén harmincnégy ország többszáz versenyzője indult.


2022. október 08., Szombat

Harcművészeti vb lesz október közepén a Kanizsa Arénában

A versenyre nézőként, 14 éves kor alatt ingyenes a belépés de kötelező számukra a szülői felügyelet. 


2022. szeptember 27., Kedd

Jubilált a Tour de Zalakaros

A különféle kategóriákban és számokban meghirdetett kerékpáros versenyen több tucat csapat és versenyző indult.


Az olaszok ellen az újabb csoda elmaradt

De így is örökké emlékezetes marad a magyar csapat menetelése a Nemzetek Ligájában.

+