Sport - 2022. február 07., Hétfő
#nagykanizsa #Kanizsa Aréna #sportbemutató #beiskolázási tájékoztató #Zrínyi Miklós Általános Iskola

Zrínyis sportbemutató és beiskolázási tájékoztató az arénában

Zrínyis sportbemutató és beiskolázási tájékoztató az arénában

(Fotó: Zalakocka)

Sportbemutatót és beiskolázási tájékoztatót rendezett a Zrínyi Miklós Általános Iskola a Kanizsa Arénában.

Faller Zoltán intézményvezető kiemelte, a nyílt nap nemcsak a Zrínyi Iskolát mutatja be, hanem egyben általános tájékoztatást is ad a beiskolázás menetéről. „Egy picit szólunk nemcsak a Zrínyi iskolával kapcsolatos lehetőségekről, hanem általánosságban a beiskolázásról, ami foglalkoztatja most a szülőket, és azt gondolom, hogy itt egy kicsi információt tudnak a beiratkozással kapcsolatban szerezni függetlenül attól, hogy melyik kanizsai intézménybe szeretnék a gyereküket beíratni. Szeretnénk kihasználni ezt a lehetőséget, hogy bemutathassuk itt az iskolát, amelyre a Kanizsa Aréna egy nagyon gyönyörű helyszín, valamint alkalmas ilyen rendezvények megszervezésére. Úgy látom, hogy mind a kollégáinknak, mind a szülőknek tetszik, és természetesen a saját gyerekeinknek is egy óriási lehetőség, hogy itt be tudnak mutatkozni.”

202202080812_NKGZRI-1.jpg (1500×1000)(Fotó: Zalakocka)

A nyílt napra elsősorban leendő első osztályos gyerekek és szüleik, hozzátartozóik érkeztek. A program elején a küzdőtéren bemutatkoztak a zrínyis sport- és tánccsoportok. A kosárlabdát, kézilabdát és a focilabdát, valamint a különleges Airtrack légszőnyegeket az óvodások is kipróbálhatták. Az iskolában Várhidi Péter, mesteredző vezetésével történik a futball utánpótlás képzése.

Mindezek mellett a tánccsoportok és a kangoo-sok előadását is megtekintették a résztvevők. A legkisebbek számára a tánc oktatásba való beépítésének célja az esztétikus testképzés.

202202080813_NKGZRI-6.jpg (1500×1000)(Fotó: Zalakocka)

Faller Zoltán kifejtette, mitől egyedülálló a Zrínyi iskola. „Arra próbálunk hangsúlyt fektetni, hogy az egyéni képességekhez viszonyítva sok lehetőséget nyújtsunk a gyerekeknek. Ez sok csoportbontással és sok feladattal jár, de azt gondolom, hogy egy színes portfólióval a gyerekek és a szülők igényeit ki tudjuk elégíteni. Reményeim szerint attól is különlegesek vagyunk, hogy igazodunk a város egyesületeihez, a város kínálatához, megpróbáljuk az utánpótlásukat biztosítani és sok színes programot nyújtani. Kiemelném, hogy több éve már különleges Airtrack eszközökön tartjuk a képességfejlesztést, a tornaoktatást, és sok más különlegesség is van az iskolában, például modern tánc és esztétikus testképzés. A különböző sportolási lehetőségek célja egyben a gyerekek tanulásának segítése.”

Csoportbontásban a magyart, a matematikát és az angol-német nyelveket tanulhatják a diákok, hogy mindenki képességeihez mérten fejlődhessen.

Az intézményvezető azt is elárulta, miért pont az Arénát választották helyszínül. „Meg kell, hogy mondjam, hogy amióta bejártam először a Kanizsa Arénát, azóta nagyon tetszik. Örülök neki, hogy a mai gyerekek ilyen helyen tudnak sportolni. Kiváló a talaja, tehát merem ajánlani annak is, aki egy kicsit a senior korosztályban van, fantasztikus a csarnok. Ezt a kanizsai gyerekeknek és családoknak ki kell használnia, és remélem, hogy nagyon sok program lesz, és nagyon sokan örülnek majd. Testnevelőként és intézményvezetőként is öröm látni, amint a gyerekek birtokba vették az arénát, és itt sportolnak.”

Még érdekes lehet ...


2023. június 06., Kedd

Tizenötödik bajnoki címét szerezte meg a sakkcsapat

A csapategység és a háttértámogatások is kellettek az újabb Szuperliga diadalhoz.


2023. június 05., Hétfő

Egy győzelem után csak vereségek következtek a kosaras lányoknál

A serdülő bajnokság „B” döntőjében a kanizsaiak a 12. helyen végeztek.


2023. május 31., Szerda

Éremeső a táncversenyről

A SZKES Tánccsoport fiatal növendékei számos éremmel tértek haza.


2023. május 24., Szerda

Hatalmas bravúr a listavezető ellen

A Nagykanizsai Futsal Club az első helyezett TFSE gárdáját hazai pályán győzte le.


2023. május 17., Szerda

Az NFC magabiztosan tartotta itthon a három pontot

4:0-ra nyertek a kanizsai futsalosok.


2023. május 14., Vasárnap

Zalai tűzoltók az Ultrabalatonon

A Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata „Tűzoltóság Nagykanizsa” néven harmadik alkalommal teljesítette a futóversenyt.


2023. május 09., Kedd

Ezüstérem Szekszárdról

A Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület versenyzője, Kőmíves Károly Zsolt 2. helyezéts ért el az MKSZ Liga Kupa sorozatának első fordulóján.


2023. május 08., Hétfő

Kisebb és nagyobb ügyességi pálya várta a gyermek és felnőtt bicikliseket

Családi napot és utánpótlás versenyt szervezett a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület a Csónakázó-tónál. 


2023. május 04., Csütörtök

Huszonkétezer induló az idei Ultrabalatonon

Rekordot jelentő 22 ezer nevezés érkezett a pénteken rajtoló XVII. NN Ultrabalatonra, mely Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvénye.


2023. május 03., Szerda

Nyugodj békében, Ricsi!

Kedd este gyertyagyújtással emlékeztek a hahóti motorosbaleset halálos áldozatára, a Nagykanizsai Futsal Club játékosára.

+