Sport - 2022. március 22., Kedd
#Lőw Zsolt #foci #labdarúgás #Bajnokok Ligája #Chelsea

Nincs oka a váltásra Lőw Zsoltnak

Nincs oka a váltásra Lőw Zsoltnak

Lőw Zsolt szerint a korábbi vezetés mindent maximálisan biztosított, és szabad kezet adott a szakmai stábnak (A kép forrása: Twitter/RB Leipzig English)

Jól érzi magát a Chelsea-nél, nincs oka a váltásra Lőw Zsoltnak, a Bajnokok Ligájában címvédő londoni labdarúgócsapat magyar másodedzőjének.

A 42 éves szakember a válogatott szünetben a Balatonon pihen néhány napot, ugyanakkor az M1-nek hosszabb interjút adott, amelyben többek között beszélt az ukrajnai háború miatt az orosz milliárdos Roman Abramovics által birtokolt londoni klub körül kialakult helyzetről.

Mint azt elmondta, a legtöbb információról a sajtóból értesülnek, de természetesen a klubvezetők rendszeresen tájékoztatják a szakmai stábot. Hozzátette,

múlt péntekig kellett leadni a vételi ajánlatokat az egyesület megvételére, több is érkezett, hamarosan pedig megtörténhet a tulajdonosváltás.

„A csapat és a szakmai stáb összefogott, jelen pillanatban csak magunkra számíthatunk, próbálunk csak arra fókuszálni, amire befolyásunk van” – mondta a magyar tréner, aki szerint a korábbi vezetés mindent maximálisan biztosított és szabad kezet adott a szakmai stábnak, az eredmények pedig jöttek is, így véleménye szerint a következő tulajdonosnak is hasonló szemlélettel kell bírnia a siker érdekében.

Hozzátette, Angliában ez természetes dolog. Lőw Zsolt röviden bemutatta egy napját is, amely rendkívül feszített, hiszen általában szombat-szerda-szombat ritmusban játsszák a meccseket, így egyik találkozóból a másikba esnek bele, a meccsek között folyamatosak az elemzések, az edzők pedig a délelőtti tréningek előtt három órával kezdik a felkészülést.

A magyar tréner kifejtette, munkájának egyik legnehezebb része az utazás, legutóbbi hat meccsükből például ötször idegenben szerepeltek. Hozzátette, mindig megkapja a kérdést, hogy miképpen lehet világsztároknak megmutatni dolgokat, de leszögezte, ez a munkájának természetes része. Kiemelte, arra nagyon kell figyelni, hogy ha valakit meg akarnak erősíteni valamiben, vagy ki akarnak javítani egy hibát, akkor óvatosan kell időzíteni, hiszen a feszített tempó miatt sokszor a játékosok sem állnak készen hosszú-hosszú
elemzésekre.

A Chelsea a Bajnokok Ligájában címvédőként a Real Madriddal találkozik a negyeddöntőben, Lőw Zsolt felidézte, tavaly egy madridi döntetlennel és egy londoni győzelemmel túl tudtak jutni a spanyol együttesen, amelynek gerince nem változott, továbbra is Luka Modric, Toni Kroos és Casemiro alkotja a középpályát, elől pedig Karim Benzema szórja a gólokat.

Megjegyezte,

kiváló, de kicsit kétarcú, ezért nagyon veszélyes csapat a Real, amely a Paris Saint-Germaint csodálatos játékkal búcsúztatta a nyolcaddöntőben, de vasárnap például hazai pályán szaladt bele az FC Barcelona elleni 4-0-s vereségbe.

A magyar válogatottal kapcsolatban megjegyezte, tavaly az Európa-bajnokságon nagyszerűen, de picit talán erőn felül is teljesített. „Azt gondolom, egy nagyon jó szakmai stábunk és egy erős, egyre jobban érő keretünk van. Kíváncsian várom a szerbek elleni mérkőzést”. Lőw Zsolt az esetleges vezetőedzői álmaira vonatkozó kérdésre válaszolva leszögezte, jelenleg nagyon jól érzi magát a Chelsea-nél.

„Egy robogó vonaton ülök, ott pedig az ember ritkán húzza meg a vészféket. Folyamatosan döntőket játszunk, ott vagyunk a Premier League-ben a legjobbak között, jól érzem magam a bőrömben, a kollégáimmal, megvan a szerepem, tudok segíteni a stábnak és a csapatnak. Londonban szép körülmények között élünk, most nyugalom van körülöttünk.

Nincs okom váltani” – nyilatkozta Lőw Zsolt.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. július 18., Csütörtök

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Az 5,2 kilométeres Balaton-átúszás tervezett új időpontja vasárnap, de a végleges döntés csak péntek délben születik meg.


2024. július 11., Csütörtök

Balaton-átúszás - Már több mint 10 ezren neveztek

Néhány nappal a 42. Lidl Balaton-átúszás előtt meghaladta a 10 ezret a nevezők száma.


2024. június 30., Vasárnap

A helyek kétharmada már elkelt a Balaton-átúszásra

A július 20-án sorra kerülő, 42. Balaton-átúszásra több mint tízezer résztvevőt várnak a szervezők.


2024. június 26., Szerda

A kanizsai sakk csúcskategóriát képvisel Magyarországon

Tizenhatodik bajnoki címet ünnepelhettek.


Amerikai birkózók a Zsigmondy-csarnokban

A magyarok mindkét fogásnemben felülmúlták tengerentúli vendégeiket.


2024. június 24., Hétfő

Országúti kerékpárverseny Zalakaroson

A versenyzők a fürdővárosban és annak környékén tekertek.


2024. június 21., Péntek

Vitorlázó repülő program indul a nagykanizsai repülőtéren

A Nagykanizsai Vitorlázórepülő Szakosztály a 12-15 év közötti, repülés iránt érdeklődő gyermekeket várja.


2024. június 20., Csütörtök

Zalakaros: országúti kerékpáros verseny egész hétvégén

A verseny ideje alatt Zalakaros teljes területén és a környező falvakban a gépjárműforgalom időszakos és teljes lezárása is várható.


2024. június 14., Péntek

Elkezdődik a foci Eb

A magyarok szombaton lépnek pályára.


2024. június 05., Szerda

Zárásként: 14 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérem

A nagykanizsai Szivárvány EGYMI fiataljai bizonyították rátermettségüket.


2024. június 03., Hétfő

Tartalékosan a „felsőház” végén...

Hatodik hely végzett a Kanizsa Sörgyár SE női első csapata az Extraligában.

#Nagykanizsa

Családi nap Bajcsán

Családi nap Bajcsán

2024. július 22. - Kanizsa

Szerelmi bánatában garázdálkodott

Szerelmi bánatában garázdálkodott

2024. július 17. - Kék hírek

Rablót fogtak

Rablót fogtak

2024. július 16. - Kék hírek

Hétvégi programkavalkád

Hétvégi programkavalkád

2024. július 12. - Érdekes

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

2024. július 12. - Kék hírek

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2024. július 05. - Érdekes

A geotermikus energiáról

A geotermikus energiáról

2024. június 28. - Kanizsa

Fizetés nélkül távozott

Fizetés nélkül távozott

2024. június 26. - Kék hírek

+