Sport - 2022. március 22., Kedd
#Lőw Zsolt #foci #labdarúgás #Bajnokok Ligája #Chelsea

Nincs oka a váltásra Lőw Zsoltnak

Nincs oka a váltásra Lőw Zsoltnak

Lőw Zsolt szerint a korábbi vezetés mindent maximálisan biztosított, és szabad kezet adott a szakmai stábnak (A kép forrása: Twitter/RB Leipzig English)

Jól érzi magát a Chelsea-nél, nincs oka a váltásra Lőw Zsoltnak, a Bajnokok Ligájában címvédő londoni labdarúgócsapat magyar másodedzőjének.

A 42 éves szakember a válogatott szünetben a Balatonon pihen néhány napot, ugyanakkor az M1-nek hosszabb interjút adott, amelyben többek között beszélt az ukrajnai háború miatt az orosz milliárdos Roman Abramovics által birtokolt londoni klub körül kialakult helyzetről.

Mint azt elmondta, a legtöbb információról a sajtóból értesülnek, de természetesen a klubvezetők rendszeresen tájékoztatják a szakmai stábot. Hozzátette,

múlt péntekig kellett leadni a vételi ajánlatokat az egyesület megvételére, több is érkezett, hamarosan pedig megtörténhet a tulajdonosváltás.

„A csapat és a szakmai stáb összefogott, jelen pillanatban csak magunkra számíthatunk, próbálunk csak arra fókuszálni, amire befolyásunk van” – mondta a magyar tréner, aki szerint a korábbi vezetés mindent maximálisan biztosított és szabad kezet adott a szakmai stábnak, az eredmények pedig jöttek is, így véleménye szerint a következő tulajdonosnak is hasonló szemlélettel kell bírnia a siker érdekében.

Hozzátette, Angliában ez természetes dolog. Lőw Zsolt röviden bemutatta egy napját is, amely rendkívül feszített, hiszen általában szombat-szerda-szombat ritmusban játsszák a meccseket, így egyik találkozóból a másikba esnek bele, a meccsek között folyamatosak az elemzések, az edzők pedig a délelőtti tréningek előtt három órával kezdik a felkészülést.

A magyar tréner kifejtette, munkájának egyik legnehezebb része az utazás, legutóbbi hat meccsükből például ötször idegenben szerepeltek. Hozzátette, mindig megkapja a kérdést, hogy miképpen lehet világsztároknak megmutatni dolgokat, de leszögezte, ez a munkájának természetes része. Kiemelte, arra nagyon kell figyelni, hogy ha valakit meg akarnak erősíteni valamiben, vagy ki akarnak javítani egy hibát, akkor óvatosan kell időzíteni, hiszen a feszített tempó miatt sokszor a játékosok sem állnak készen hosszú-hosszú
elemzésekre.

A Chelsea a Bajnokok Ligájában címvédőként a Real Madriddal találkozik a negyeddöntőben, Lőw Zsolt felidézte, tavaly egy madridi döntetlennel és egy londoni győzelemmel túl tudtak jutni a spanyol együttesen, amelynek gerince nem változott, továbbra is Luka Modric, Toni Kroos és Casemiro alkotja a középpályát, elől pedig Karim Benzema szórja a gólokat.

Megjegyezte,

kiváló, de kicsit kétarcú, ezért nagyon veszélyes csapat a Real, amely a Paris Saint-Germaint csodálatos játékkal búcsúztatta a nyolcaddöntőben, de vasárnap például hazai pályán szaladt bele az FC Barcelona elleni 4-0-s vereségbe.

A magyar válogatottal kapcsolatban megjegyezte, tavaly az Európa-bajnokságon nagyszerűen, de picit talán erőn felül is teljesített. „Azt gondolom, egy nagyon jó szakmai stábunk és egy erős, egyre jobban érő keretünk van. Kíváncsian várom a szerbek elleni mérkőzést”. Lőw Zsolt az esetleges vezetőedzői álmaira vonatkozó kérdésre válaszolva leszögezte, jelenleg nagyon jól érzi magát a Chelsea-nél.

„Egy robogó vonaton ülök, ott pedig az ember ritkán húzza meg a vészféket. Folyamatosan döntőket játszunk, ott vagyunk a Premier League-ben a legjobbak között, jól érzem magam a bőrömben, a kollégáimmal, megvan a szerepem, tudok segíteni a stábnak és a csapatnak. Londonban szép körülmények között élünk, most nyugalom van körülöttünk.

Nincs okom váltani” – nyilatkozta Lőw Zsolt.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. április 18., Csütörtök

Megyei diákolimpiát nyert a BLG leány és fiú csapata

Mindkét csapat felkészítő tanára Török Tamás volt.


2024. április 17., Szerda

Manótorna az óvodásoknak

A legkisebb gyerekeknek is kell a mozgás.


2024. április 13., Szombat

Jól indította az évet a SZKES

Tizenegy koreográfiával indulhatnak az országos bajnokságon.


2024. március 28., Csütörtök

Értékes ezüstérem

Az év első válogató versenyén bizonyított Fata József birkózó.


2024. március 27., Szerda

Remekeltek a Szivárvány-iskola atlétái

A diákok a budapesti BOK-csarnokban megrendezett viadalon bizonyítottak.


2024. március 25., Hétfő

Judokák seregszemléje

Aranyérmet szerzett a serdülő Orbán Noémi.


2024. március 20., Szerda

Négy év után ismét elrajtol a Balaton Szupermaraton

A 14 éves múltra visszatekintő futóeseményen több mint 196 kilométert vállalnak a tókerülők.


2024. március 16., Szombat

Elkezdődött a tavaszi szezon

Megállíthatatlan az FC Nagykanizsa U12-es regionális labdarúgó bajnokságban szereplő együttese.


2024. március 13., Szerda

Az első két helyezett találkozott

Rangadót nyert idegenben az FC Nagykanizsa U17-es csapata.


2024. március 11., Hétfő

Ajkán nyertek az U13-as labdarúgók

Továbbra is remek formában játszanak Kisharmadás Gábor edző tanítványai.


Bizonyítottak a birkózók

Kötöttfogásban szereztek bronzérmeket.


Negyedik helyen végzett a Péterfy-iskola csapata

Erős mezőnyben bizonyítottak a Játékos Sportverseny diákolimpia országos döntőjében.

+