Sport - 2022. július 25., Hétfő
#Forma-1 #Hungaroring #Mogyoród

Telt ház lesz a Hungaroringen

Telt ház lesz a Hungaroringen

(Illusztráció: Unsplash)

Százezer néző, vagyis telt ház előtt rendezik meg vasárnap a 37. Forma–1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, ahol már minden készen áll a versenyre. A csapatok és a pilóták a hét elején érkeznek Magyarországra. Gyulay Zsolttól, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójától azt is megtudtuk, nagyon fontos a tökéletes szervezés, mert a Forma–1-et birtokló Liberty Media árgus szemmel figyel minden részletre.

„Túl vagyunk a futam előtti utolsó operatív bizottsági ülésen, a pálya előkészítésével végeztünk, így azt tudom mondani, hogy minden tekintetben készen állunk a csapatok fogadására a Hungaroringen, ahová egyébként óriási tömeget várunk”

nyilatkozta a VG-nek Gyulay Zsolt. A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója emlékeztetett:

a Forma–1-es versenyhétvége utolsó napjára már hónapokkal ezelőtt elfogyott az összes típusú jegy,

péntekre azonban váltható még néhány ülőhelyre szóló,  szombatra ugyanakkor már csak állójegy van. A vasárnapi telt ház azt jelenti, hogy százezren szurkolhatnak majd a helyszínen a versenyzőknek.

Az istállók kamionjai egyenesen az e hét végi Francia Nagydíjról jönnek Magyarországra, a „nagy roham” hétfőn és kedden várható, és a pilóták is megérkeznek legkésőbb szerdáig. Az eseményre a nemzetközi és a hazai sajtó összesen mintegy négyszáz képviselője akkreditált.

Gyulay Zsolt arra kérte a versenyre kilátogatókat, hogy időben induljanak el Mogyoródra, mert nagy zsúfoltság várható az utakon. A szokásoknak megfelelően idén is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság segíti majd a közlekedést mind a futam előtt, mind azt követően. Ez azért is fontos – jegyezte meg a sportvezető –, mert

fokozott érdeklődés mutatkozik szerte a világban a Forma–1 iránt, több ország és város is szeretne futamot rendezni, és sokan közülük készek ezért akár jelentős összeget is fizetni.

Így az F–1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keményen beleáll a versenynaptárban már szereplő ringek szervezéssel kapcsolatos esetleges problémáiba.

A tradicionálisnak mondható pályák közül sok hitte azt, hogy védettséget élvez, ám ez esetükben sincs így, azaz ők sem hibázhatnak, ha benn akarnak maradni a naptárban

– mondta, hozzátéve, hogy a magyar rendezéssel eddig maximálisan elégedett volt a Liberty Media.

Az elnök-vezérigazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy soha nem látott szárazság van a mogyoródi pálya környékén, így az összes lelátón tilos a dohányzás a tűzveszély miatt, sőt füstbombák használata sem megengedett.

A gyorsasági autós sorozat 37. alkalommal tér vissza a Hungaroringre, ezzel – az olaszországi Monza után – második azon pályák sorában, amelyek megszakítás nélkül rendeznek futamot a száguldó cirkuszban.

A mogyoródi versenyhétvége programja már csütörtökön elkezdődik a boxutca-látogatással, pénteken és szombaton a szabadedzésekre, illetve az időmérőre kerül sor, a verseny pedig vasárnap délután három órakor kezdődik. Közben természetesen zajlanak majd a betétfutamok is.

A Forma–1-es tabellát jelenleg a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen vezeti 208 ponttal, míg ferraris üldözője, a monacói Charles Leclerc 170 ponttal áll a második helyen.

(Forrás: VG)

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 27., Kedd

Jubilált a Tour de Zalakaros

A különféle kategóriákban és számokban meghirdetett kerékpáros versenyen több tucat csapat és versenyző indult.


Az olaszok ellen az újabb csoda elmaradt

De így is örökké emlékezetes marad a magyar csapat menetelése a Nemzetek Ligájában.


2022. szeptember 24., Szombat

2022. szeptember 22., Csütörtök

Szalai Ádám bejelentette: visszavonul a válogatottságtól

A hétfői, olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés után nem szerepel többet a magyar labdarúgó-válogatottban Szalai Ádám.


2022. szeptember 19., Hétfő

Fekvenyomó bajnokság az Arénában

Az ország számos pontjáról érkeztek indulók.


2022. szeptember 15., Csütörtök

A Tour de Zalakaros versenyzői tizenötödször állnak rajthoz

Az országúti maratonon, a Tour de Zalakaros versenyen kis forgalmú utakon, de néha gyilkos emelkedőkön tekernek a versenyzők a zalai vidék legszebb tájain, a táv 137 km.


2022. szeptember 13., Kedd

Sakkban nagy Kanizsa!

Megtartották a 32. Batthyány-Kanizsa Sakk-kupát, ami egyben a 11. Bagonyai Attila Emlékverseny is volt


2022. szeptember 11., Vasárnap

Varga Zsolt: folytatni kell ezt a munkát

A házigazda horvátokkal szemben elveszített Európa-bajnoki döntő után csalódottan értékeltek a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai.


2022. szeptember 04., Vasárnap

A huszárvágta volt a legkreatívabb szurkolói aktivitás a Girón

Az egész világot körbejárta a videó, amelyen Martonvásár határában huszárvágta kísérte egy darabon a mezőnyt. Most díjat kaptak a kreatív szurkolók.


2022. augusztus 27., Szombat

Telt ház várja az olaszokat, minden jegy elkelt egy nap alatt a Puskásba

Péntek délelőtt 10 órakor egyszerre próbáltak meg százezren jegyhez jutni, emiatt az MLSZ honlapja jelentősen le is lassult. 


2022. augusztus 25., Csütörtök

Harcművészeti vb lesz októberben a Kanizsa Arénában

A világbajnokságon várhatóan 30-34 ország képviselteti magát mintegy 1000 versenyzővel.

+