Sport - 2022. szeptember 24., Szombat
#Magyarország #labdarúgás #válogatott #Szalai Ádám #győzelem #Nemzetek Ligája

Szalai Ádám csodagóljával Németországban is győzött a magyar válogatott

Szalai Ádám csodagóljával Németországban is győzött a magyar válogatott

A magyar csapat 1-0-ra nyert Szalai góljábvan (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A magyar válogatott végig nagyon szervezetten játszott, Szalai pazar gólja és az olaszok angolok elleni győzelme pedig azt jelenti, jövőre is az A-ligában szerepel Marco Rossi együttese.

A magyar labdarúgó-válogatott csoportja első helyéről várhatta a németek elleni Nemzetek Ligája találkozót az A-Liga 3. csoportjában. Gulácsiék úgy vághattak neki a meccsnek, hogy az sem tűnt elképzelhetetlennek, hogy lefújáskor győzelem esetén akár csoportelsők is lehetnek, ha a csoport másik meccsén az olaszok nem nyernek az angolok ellen. Marco Rossi Kerkez Milos személyében már a kezdőcsapatában újoncot avatott, Sallai Roland helyén Gazdag Dániel kapott lehetőséget.

202209240658_Download_-1-.jfif (1500×997)Willi Orbán (b), Schäfer András (b2) és Gulácsi Péter (j2), valamint a német Thomas Müller (b3) (Fotó:  MTI/Illyés Tibor)

A magyar együttes kezdte a találkozót és az első percekben kapuja elé szorította a hazaiakat. Az első negyedóra végére kiegyenlítődött a játék, mindkét oldalon sok hiba, eladott labda jellemezte a találkozót, de komoly helyzetet egyik kapu előtt sem jegyezhettünk fel. A 17. percben aztán Szoboszlai szögletét Szalai Ádám hihetetlen mozdulattal, sarokkal továbbította a kapuba.

A szöglet előtt Szoboszlait műanyag poharakkal dobálták, ami sajnos nem egyedi eset volt, a 35. percben szintén egy sarokrúgás alkalmával újabb adag papírpohár-zuhatagot kapott.

Mondhatni, hogy a németeket megzavarta a gól, de ez nem igaz, mert se előtte, se után nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, többnyire a védelem mögé próbálták beívelni a labdát – sikertelenül. A 25. percben növelhette volna előnyét Marco Rossi csapata, de Ter Stegen menteni tudott a berobbanó Gazdag elől. A hazaiak első kaput eltaláló lehetőségére a 27. percig kellett várni, akkor Müller fejesét védte Gulácsi.

202209240700_Download_-2-.jfif (1500×997)Kerkez Milos (b) és a német Jonas Hofmann a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzésen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az első félidőben a magyar együttes végig szervezetten játszott, védekezése jól működött, veszélyesebben támadott, nem csoda, hogy a játékrész lefújásakor az elégedetlen hazai közönség füttye kísérte a csapatokat az öltözőbe.

A második játékrész elején egy szép magyar akció végén Nagy Ádám léphetett volna ki, de Rüdiger kiütötte, a játékvezető szerint azonban nem történt szabálytalanság. A másik oldalon Sané lövése után Gulácsinak kellett lábbal nagyot védenie. Egyre nagyobb volt a német nyomás, de csak lesgólig jutottak a hazaiak.

Az utolsó negyedóra nagy német nyomást és ragyogó magyar védekezést hozott. Kleinheisler lábában ugyan ott volt a meccslabda, de a kapusba rúgta. A magyar válogatott azonban így is nyerni tudott, ami Flick első veresége a német válogatott élén.

202209240655_D_YT20220923044-1.jpg (760×427)(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A csoport másik találkozóján az olaszok 1-0-ra nyertek az angolok ellen, ami azt jelenti, a magyar együttes már biztosan nem eshet ki a B-ligába. Oda az angolok mennek, míg a záróforduló magyar-olasz meccse a csoportelsőségről dönt majd. A találkozót hétfőn 20:45-kor rendezik, az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

(Forrás: M4 Sport)

Még érdekes lehet ...


2024. május 13., Hétfő

A Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub ismét a szuperliga bajnoka lett!

Zsinórban a 15. csapatbajnoki címet szerezték meg.


Úton az országos döntőre

Kovácsné Kelemen Valéria tanítványai nem ismernek lehetetlent.


2024. május 11., Szombat

A bronzérem is szépen csillog az asztaliteniszezőknél

Felsőházi rájátszást rendeztek a Kanizsa Arénában.


2024. május 10., Péntek

Életműdíj kapott Gábor Erzsébet kosárlabdaedző

Sokakkal szerettette meg a kosárlabdát, erős és jó kisugárzású közösségeket épített.


2024. május 08., Szerda

Folytatták a jó sorozatot

A Szivárvány EGYMI atlétái ismét remekeltek.


2024. május 06., Hétfő

Egyetemista birkózók seregszemléje

A kanizsaiak közül ketten ezüstérmet szereztek.


2024. május 03., Péntek

Élőben lehet szurkolni a kanizsai asztaliteniszezőknek

A Kanizsa Arénában lesz a rájátszás.


2024. május 01., Szerda

Birkózók versenyei

Országos bajnoki bronzérmet szerzett Fata József.


2024. április 30., Kedd

Megvan az első aranyérem!

Csoportgyőztesen várják a rájátszást, amit a Kanizsa Arénában rendeznek.


2024. április 23., Kedd

Nemzetközi versenyen bizonyítottak

Ezúttal a SZKES felnőtt formációja remekelt.


2024. április 18., Csütörtök

Megyei diákolimpiát nyert a BLG leány és fiú csapata

Mindkét csapat felkészítő tanára Török Tamás volt.

+