Sport - 2023. január 10., Kedd

Mosoly és öröm, ami sosem múlik el

Mosoly és öröm, ami sosem múlik el

Keleti Ágnes elfújja a születésnapi tortájának gyertyáit Gyulay Zsolt és Schmidt Ádám társaságában (Fotó: Róth Tamás, a kép forrása: hirado.hu)

Keleti Ágnes kétségkívül a határtalan életigenlés megtestesítője. Az ötszörös olimpiai és egyszeres világbajnok tornász, a nemzet sportolója tegnap ünnepelte ugyanis a 102. születésnapját, büszkén birtokolva a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka és érmese címet, immáron több mint három éve. A legenda a hirado.hu-nak elmondta, egy közelmúltbeli esemény különösen nagy örömmel töltötte el.

„Idén többszörösen különleges születésnapnak néz elébe. A köszöntést vasárnap a budapesti lakásában tartottuk. Természetesen volt virág és torta is. Mi, a barátok énekeltünk neki, a vendéglistán pedig ismét szerepeltek különleges személyek. Hétfő este a 65. Év Sportolója Gálán is felköszöntik” – mesélte lapunknak Keleti Ágnes közeli barátja és szóvivője, Róth Tamás fotográfus, aki arról is beszámolt, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Gyulay Zsolt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja, a szintén olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel, a Magyar Torna Szövetség főtitkára, Altorjai Sándor és a sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám vasárnap személyesen köszöntötte fel a tornásznőt.

Jó kedvvel az új esztendőnek
A hirado.hu-nak sikerült megszólaltatnia a születesnápjára készülő legendát, aki elárulta, hogy a közelmúltban nagy öröm érte.

„Nyáron meglátogatott az Ausztráliában élő nagyobbik fiam, Dani. Sajnos korábban a vírus miatt nem tudott eljönni, ezért nagyon örültem neki”

– mondta minden idők legeredményesebb magyar tornásznője.

Lapunk azt is megtudta, hogyan telnek Keleti Ágnes napjai budapesti otthonában.

„Kisebbik fia, Bíró Rafael mindennap meglátogatja, együtt ebédelnek. A nap 24 órájában egy házvezetőnő és egy nővér vigyáz rá, mindennap leviszik sétálni. Mivel imád utazni, leggyakrabban utazási műsorokat néz, persze az imádott torna mellett. Kedvence még az opera és a balett, de sokat hallgat zenét, szinte mindig szól muzsika a lakásban. Annak ellenére, hogy már nem nagyon hall, amit lát, az nagyon tetszik neki. Próbálkozunk hallókészülékekkel javítani a hallásán, de az az igazság, hogy azokat nem nagyon szereti” – közölte nevetve Róth Tamás, aki szerint Keleti Ágnes izgatottan várja a róla szóló portéfilmet, amely ma este a Dunán lesz látható.

„Nyitott volt arra, hogy rendszeresen találkozzunk és beszélgessünk” – fogalmazott lapunk megkeresésére Oláh Kata, az Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes című portréfilm rendezője.

„Mivel nem egy szokványos stílusú dokumentumfilmet szerettünk volna készíteni, hanem egy sokkal líraibb anyagot, fel kellett építenünk vele egy bensőséges kapcsolatot. El kellett nyernünk a bizalmát” – jegyezte meg Oláh Kata, aki számára már az elején is világos volt, hogy csak akkor vághatnak bele a forgatásba, ha sikerül megteremteni a bensőséges, komfortos légkört. „Nem interjúhelyzeteket akartunk kialakítani, hanem a kamera mögül kilépve csupán beszélgetni vele. Voltak olyan témák, amikről nem szívesen beszélt, a szüleiről viszont szinte minden alkalommal, ilyen volt még a torna, a tanári hivatása és a zene” – mondta a rendező.

Még érdekes lehet ...


2023. január 27., Péntek

Újabb magyar vereség, ezúttal Norvégiával szemben

A magyar válogatott az utolsó meccsét a hetedik helyért játssza vasárnap 13 órától Egyiptommal.


2023. január 26., Csütörtök

Kiütéses vereség Dániától

A vb-negyeddöntőben, az 5-8. helyért folytathatja a magyar válogatott.


2023. január 25., Szerda

Hajrá, magyarok! Miklerék a vb legnagyobb favoritja ellen küzdenek az elődöntőbe jutásért

A magyar válogatott 18 órától a címvédő Dániával csap össze, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


2023. január 24., Kedd

Támogatói klubot hozott létre a Tungsram SE Nagykanizsa

A kézilabda iránt elkötelezett szurkolókat és támogatókat is várnak soraikba.


2023. január 23., Hétfő

57 percig kellett izgulni

Svédország győzelmével magával vitte a magyar válogatottat a férfi kézi-vb negyeddöntőjébe.


2023. január 20., Péntek

Brazília kétszer is visszajött a meccsbe, de a magyar kéziválogatott nagyot küzdve nyert!

Lékaiék életben tartották a továbbjutásról szőtt álmaikat a vb-n.


2023. január 15., Vasárnap

Chema Rodríguez sírva fakadt Izland legyőzése után és „öt perc” ünneplést engedélyez

A kilenc védést bemutató Mikler Roland tanulságként vonta le, nem lehet egy percig sem feladni a mérkőzést.


2023. január 14., Szombat

Hatalmasat fordítva verte Izlandot a férfi kéziválogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott hatgólos hátrányból fordítva nyert Izland ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének második fordulójában.


Chema Rodríguez: Az összes lehetséges pontot meg kell szereznünk

A magyar férfi kézilabda-válogatott ma 20 óra 30 perckor Izland ellen lép pályára.


2023. január 12., Csütörtök

Magabiztos, nyolcgólos győzelemmel kezdte a világbajnokságot a férfi kézilabda-válogatott

Az első félidő végén már tíz góllal vezetett Dél-Korea ellen, végül nyolcgólos különbségű győzelemmel rajtolt a férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon.


Dél-Korea ellen kezdi a vb-t a férfi kézilabda-válogatott

A mérkőzést, amely ma 18 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.


2023. január 08., Vasárnap

Lesz 25 ezer eurós jegy is az olimpiai megnyitóra

Valahol vissza kell hozni a kiadásokat.

+