Sport - 2023. január 10., Kedd

Mosoly és öröm, ami sosem múlik el

Mosoly és öröm, ami sosem múlik el

Keleti Ágnes elfújja a születésnapi tortájának gyertyáit Gyulay Zsolt és Schmidt Ádám társaságában (Fotó: Róth Tamás, a kép forrása: hirado.hu)

Keleti Ágnes kétségkívül a határtalan életigenlés megtestesítője. Az ötszörös olimpiai és egyszeres világbajnok tornász, a nemzet sportolója tegnap ünnepelte ugyanis a 102. születésnapját, büszkén birtokolva a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka és érmese címet, immáron több mint három éve. A legenda a hirado.hu-nak elmondta, egy közelmúltbeli esemény különösen nagy örömmel töltötte el.

„Idén többszörösen különleges születésnapnak néz elébe. A köszöntést vasárnap a budapesti lakásában tartottuk. Természetesen volt virág és torta is. Mi, a barátok énekeltünk neki, a vendéglistán pedig ismét szerepeltek különleges személyek. Hétfő este a 65. Év Sportolója Gálán is felköszöntik” – mesélte lapunknak Keleti Ágnes közeli barátja és szóvivője, Róth Tamás fotográfus, aki arról is beszámolt, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Gyulay Zsolt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja, a szintén olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel, a Magyar Torna Szövetség főtitkára, Altorjai Sándor és a sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám vasárnap személyesen köszöntötte fel a tornásznőt.

Jó kedvvel az új esztendőnek
A hirado.hu-nak sikerült megszólaltatnia a születesnápjára készülő legendát, aki elárulta, hogy a közelmúltban nagy öröm érte.

„Nyáron meglátogatott az Ausztráliában élő nagyobbik fiam, Dani. Sajnos korábban a vírus miatt nem tudott eljönni, ezért nagyon örültem neki”

– mondta minden idők legeredményesebb magyar tornásznője.

Lapunk azt is megtudta, hogyan telnek Keleti Ágnes napjai budapesti otthonában.

„Kisebbik fia, Bíró Rafael mindennap meglátogatja, együtt ebédelnek. A nap 24 órájában egy házvezetőnő és egy nővér vigyáz rá, mindennap leviszik sétálni. Mivel imád utazni, leggyakrabban utazási műsorokat néz, persze az imádott torna mellett. Kedvence még az opera és a balett, de sokat hallgat zenét, szinte mindig szól muzsika a lakásban. Annak ellenére, hogy már nem nagyon hall, amit lát, az nagyon tetszik neki. Próbálkozunk hallókészülékekkel javítani a hallásán, de az az igazság, hogy azokat nem nagyon szereti” – közölte nevetve Róth Tamás, aki szerint Keleti Ágnes izgatottan várja a róla szóló portéfilmet, amely ma este a Dunán lesz látható.

„Nyitott volt arra, hogy rendszeresen találkozzunk és beszélgessünk” – fogalmazott lapunk megkeresésére Oláh Kata, az Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes című portréfilm rendezője.

„Mivel nem egy szokványos stílusú dokumentumfilmet szerettünk volna készíteni, hanem egy sokkal líraibb anyagot, fel kellett építenünk vele egy bensőséges kapcsolatot. El kellett nyernünk a bizalmát” – jegyezte meg Oláh Kata, aki számára már az elején is világos volt, hogy csak akkor vághatnak bele a forgatásba, ha sikerül megteremteni a bensőséges, komfortos légkört. „Nem interjúhelyzeteket akartunk kialakítani, hanem a kamera mögül kilépve csupán beszélgetni vele. Voltak olyan témák, amikről nem szívesen beszélt, a szüleiről viszont szinte minden alkalommal, ilyen volt még a torna, a tanári hivatása és a zene” – mondta a rendező.

Még érdekes lehet ...


2024. április 18., Csütörtök

Megyei diákolimpiát nyert a BLG leány és fiú csapata

Mindkét csapat felkészítő tanára Török Tamás volt.


2024. április 17., Szerda

Manótorna az óvodásoknak

A legkisebb gyerekeknek is kell a mozgás.


2024. április 13., Szombat

Jól indította az évet a SZKES

Tizenegy koreográfiával indulhatnak az országos bajnokságon.


2024. március 28., Csütörtök

Értékes ezüstérem

Az év első válogató versenyén bizonyított Fata József birkózó.


2024. március 27., Szerda

Remekeltek a Szivárvány-iskola atlétái

A diákok a budapesti BOK-csarnokban megrendezett viadalon bizonyítottak.


2024. március 25., Hétfő

Judokák seregszemléje

Aranyérmet szerzett a serdülő Orbán Noémi.


2024. március 20., Szerda

Négy év után ismét elrajtol a Balaton Szupermaraton

A 14 éves múltra visszatekintő futóeseményen több mint 196 kilométert vállalnak a tókerülők.


2024. március 16., Szombat

Elkezdődött a tavaszi szezon

Megállíthatatlan az FC Nagykanizsa U12-es regionális labdarúgó bajnokságban szereplő együttese.


2024. március 13., Szerda

Az első két helyezett találkozott

Rangadót nyert idegenben az FC Nagykanizsa U17-es csapata.


2024. március 11., Hétfő

Ajkán nyertek az U13-as labdarúgók

Továbbra is remek formában játszanak Kisharmadás Gábor edző tanítványai.


Bizonyítottak a birkózók

Kötöttfogásban szereztek bronzérmeket.


Negyedik helyen végzett a Péterfy-iskola csapata

Erős mezőnyben bizonyítottak a Játékos Sportverseny diákolimpia országos döntőjében.

+