Sport - 2023. január 15., Vasárnap
#kézilabda #válogatott #világbajnokság

Chema Rodríguez sírva fakadt Izland legyőzése után és „öt perc” ünneplést engedélyez

Chema Rodríguez sírva fakadt Izland legyőzése után és „öt perc” ünneplést engedélyez

A magyar válogatott tagjai ünnepelnek Izland legyőzése után (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elárulta, elsírta magát Izland legyőzése után, amely szerinte a hit és a család diadala volt. A magyar csapat hatgólos hátrányból fordítva nyert 30–28-ra Izland ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének második fordulójában.

„Én is sírtam, nincs ezzel semmi probléma – mondta a mérkőzés után Chema Rodríguez szövetségi kapitány az M4 Sportnak. – Csodálatos volt ez a győzelem, a hit és a család győzelme volt, hiszen együtt harcoltunk. Hatgólos hátrányban voltunk, de így is folytattuk a munkát, nem adtuk fel, hittük, hogy meg tudjuk csinálni és megtörtént.”

A spanyol edző hozzátette, a szünetre összeszedett ötgólos hátrány „nem nézett ki jól”, de a játékkal és a taktikával nem volt gond az első félidőben sem, ezért félidőben azt kérte a játékosoktól, hogy nyugodjanak meg és folytassák így tovább. „Megvoltak a lehetőségeink, de ezek kimaradtak és utána lerohantak bennünket. Van ilyen, ilyenkor azt kell mondani, hogy jó mukát végzünk, de meg kell nyugodnunk és folytassuk ugyanígy. Ez történt a második félidőben, folytatták és hittek magukban. Ez a csapat mindent elérhet, ez egy fantasztikus győzelem volt. Sokat tettünk ezért az eredményért, most öt percet ünnepelhetünk, de aztán megyünk tovább és a következő mérkőzésre koncentrálunk” – fogalmazott Chema Rodríguez.

kilenc védést bemutató Mikler Roland a hajrában megbabonázta az izlandiakat, amihez „mindent elő kellett rántani” – kezdte az értékelését. „Nem csak nekem, az egész csapatnak. Ott nem hibáztunk, sem támadásban és védekezében sem, és csak így tudtuk megfordítnai ezt a meccset. Egy ilyen csapat ellen csak így lehet. Brutális végjáték volt. Csoda a pályán.”

Tanulságként levonta, nem lehet egy percig sem feladni a mérkőzést. „Akármennyire is az ellenfél irányította a mérkőzést, amikor a legjobban kellett, mi domináltunk” – dicsérte a mieink csapategységét.

Óriási tartása volt a csapatnak, annak ellenére, hogy jócskán voltak hibáink – kereste a szavakat a csípősérülése miatt a meccset fájdalomcsillapítókkal vállaló Ancsin Gábor, aki köszönetet mondott az orvosi stábnak, hogy játékra alkalmas állapotba hozták. Elárulta, a félidőben nem pánikoltak, mert a múltban többször is bizonyították, nehéz helyzetből is fel tudnak állni.

Szita Zoltán szerint nagy lélektani előny, hogy mínusz hatról fordítottak, amiből meríthetnek a folytatásban. „A végén Mikler Roli szenzációs volt, Bodó Ricsit nem lehetett megállítani, amikor kellett, mindenki hozzátette a magáét” – nem győzte hangsúlyozni a válogatott tartását.

Bodó Richárd a második félidő közepén érezte, hogy összeálltak, „mint a kínai nagy fal.” Elismerte, az elején hiába tudták, miként kéne védekezni, az ellenfél sebessége mellett nem tudták egymást segíteni. Ez változott meg a hajrára, amikor a szélsők már jókor zártak be, a védőket nem tudták megverni és kimagasló volt a kapusteljesítmény is. „Elöl meg jöttek az extrák” – összegzett.

(Forrás: M4 Sport)

Még érdekes lehet ...


2024. április 13., Szombat

Jól indította az évet a SZKES

Tizenegy koreográfiával indulhatnak az országos bajnokságon.


2024. március 28., Csütörtök

Értékes ezüstérem

Az év első válogató versenyén bizonyított Fata József birkózó.


2024. március 27., Szerda

Remekeltek a Szivárvány-iskola atlétái

A diákok a budapesti BOK-csarnokban megrendezett viadalon bizonyítottak.


2024. március 25., Hétfő

Judokák seregszemléje

Aranyérmet szerzett a serdülő Orbán Noémi.


2024. március 20., Szerda

Négy év után ismét elrajtol a Balaton Szupermaraton

A 14 éves múltra visszatekintő futóeseményen több mint 196 kilométert vállalnak a tókerülők.


2024. március 16., Szombat

Elkezdődött a tavaszi szezon

Megállíthatatlan az FC Nagykanizsa U12-es regionális labdarúgó bajnokságban szereplő együttese.


2024. március 13., Szerda

Az első két helyezett találkozott

Rangadót nyert idegenben az FC Nagykanizsa U17-es csapata.


2024. március 11., Hétfő

Ajkán nyertek az U13-as labdarúgók

Továbbra is remek formában játszanak Kisharmadás Gábor edző tanítványai.


Bizonyítottak a birkózók

Kötöttfogásban szereztek bronzérmeket.


Negyedik helyen végzett a Péterfy-iskola csapata

Erős mezőnyben bizonyítottak a Játékos Sportverseny diákolimpia országos döntőjében.


2024. február 29., Csütörtök

Kivételes teljesítményt nyújtottak a labdarúgók

A Zala vármegyei futsal torna bajnoka lett az FC Nagykanizsa csapata.


2024. február 23., Péntek

Remekeltek a labdarúgók

A döntőig menetelt az FC Nagykanizsa U10-es csapata.

+