Sport - 2023. január 15., Vasárnap
#kézilabda #válogatott #világbajnokság

Chema Rodríguez sírva fakadt Izland legyőzése után és „öt perc” ünneplést engedélyez

Chema Rodríguez sírva fakadt Izland legyőzése után és „öt perc” ünneplést engedélyez

A magyar válogatott tagjai ünnepelnek Izland legyőzése után (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elárulta, elsírta magát Izland legyőzése után, amely szerinte a hit és a család diadala volt. A magyar csapat hatgólos hátrányból fordítva nyert 30–28-ra Izland ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének második fordulójában.

„Én is sírtam, nincs ezzel semmi probléma – mondta a mérkőzés után Chema Rodríguez szövetségi kapitány az M4 Sportnak. – Csodálatos volt ez a győzelem, a hit és a család győzelme volt, hiszen együtt harcoltunk. Hatgólos hátrányban voltunk, de így is folytattuk a munkát, nem adtuk fel, hittük, hogy meg tudjuk csinálni és megtörtént.”

A spanyol edző hozzátette, a szünetre összeszedett ötgólos hátrány „nem nézett ki jól”, de a játékkal és a taktikával nem volt gond az első félidőben sem, ezért félidőben azt kérte a játékosoktól, hogy nyugodjanak meg és folytassák így tovább. „Megvoltak a lehetőségeink, de ezek kimaradtak és utána lerohantak bennünket. Van ilyen, ilyenkor azt kell mondani, hogy jó mukát végzünk, de meg kell nyugodnunk és folytassuk ugyanígy. Ez történt a második félidőben, folytatták és hittek magukban. Ez a csapat mindent elérhet, ez egy fantasztikus győzelem volt. Sokat tettünk ezért az eredményért, most öt percet ünnepelhetünk, de aztán megyünk tovább és a következő mérkőzésre koncentrálunk” – fogalmazott Chema Rodríguez.

kilenc védést bemutató Mikler Roland a hajrában megbabonázta az izlandiakat, amihez „mindent elő kellett rántani” – kezdte az értékelését. „Nem csak nekem, az egész csapatnak. Ott nem hibáztunk, sem támadásban és védekezében sem, és csak így tudtuk megfordítnai ezt a meccset. Egy ilyen csapat ellen csak így lehet. Brutális végjáték volt. Csoda a pályán.”

Tanulságként levonta, nem lehet egy percig sem feladni a mérkőzést. „Akármennyire is az ellenfél irányította a mérkőzést, amikor a legjobban kellett, mi domináltunk” – dicsérte a mieink csapategységét.

Óriási tartása volt a csapatnak, annak ellenére, hogy jócskán voltak hibáink – kereste a szavakat a csípősérülése miatt a meccset fájdalomcsillapítókkal vállaló Ancsin Gábor, aki köszönetet mondott az orvosi stábnak, hogy játékra alkalmas állapotba hozták. Elárulta, a félidőben nem pánikoltak, mert a múltban többször is bizonyították, nehéz helyzetből is fel tudnak állni.

Szita Zoltán szerint nagy lélektani előny, hogy mínusz hatról fordítottak, amiből meríthetnek a folytatásban. „A végén Mikler Roli szenzációs volt, Bodó Ricsit nem lehetett megállítani, amikor kellett, mindenki hozzátette a magáét” – nem győzte hangsúlyozni a válogatott tartását.

Bodó Richárd a második félidő közepén érezte, hogy összeálltak, „mint a kínai nagy fal.” Elismerte, az elején hiába tudták, miként kéne védekezni, az ellenfél sebessége mellett nem tudták egymást segíteni. Ez változott meg a hajrára, amikor a szélsők már jókor zártak be, a védőket nem tudták megverni és kimagasló volt a kapusteljesítmény is. „Elöl meg jöttek az extrák” – összegzett.

(Forrás: M4 Sport)

Még érdekes lehet ...


2023. január 27., Péntek

Újabb magyar vereség, ezúttal Norvégiával szemben

A magyar válogatott az utolsó meccsét a hetedik helyért játssza vasárnap 13 órától Egyiptommal.


2023. január 26., Csütörtök

Kiütéses vereség Dániától

A vb-negyeddöntőben, az 5-8. helyért folytathatja a magyar válogatott.


2023. január 25., Szerda

Hajrá, magyarok! Miklerék a vb legnagyobb favoritja ellen küzdenek az elődöntőbe jutásért

A magyar válogatott 18 órától a címvédő Dániával csap össze, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


2023. január 24., Kedd

Támogatói klubot hozott létre a Tungsram SE Nagykanizsa

A kézilabda iránt elkötelezett szurkolókat és támogatókat is várnak soraikba.


2023. január 23., Hétfő

57 percig kellett izgulni

Svédország győzelmével magával vitte a magyar válogatottat a férfi kézi-vb negyeddöntőjébe.


2023. január 20., Péntek

Brazília kétszer is visszajött a meccsbe, de a magyar kéziválogatott nagyot küzdve nyert!

Lékaiék életben tartották a továbbjutásról szőtt álmaikat a vb-n.


2023. január 14., Szombat

Hatalmasat fordítva verte Izlandot a férfi kéziválogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott hatgólos hátrányból fordítva nyert Izland ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének második fordulójában.


Chema Rodríguez: Az összes lehetséges pontot meg kell szereznünk

A magyar férfi kézilabda-válogatott ma 20 óra 30 perckor Izland ellen lép pályára.


2023. január 12., Csütörtök

Magabiztos, nyolcgólos győzelemmel kezdte a világbajnokságot a férfi kézilabda-válogatott

Az első félidő végén már tíz góllal vezetett Dél-Korea ellen, végül nyolcgólos különbségű győzelemmel rajtolt a férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon.


Dél-Korea ellen kezdi a vb-t a férfi kézilabda-válogatott

A mérkőzést, amely ma 18 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.


2023. január 10., Kedd

Mosoly és öröm, ami sosem múlik el

102 éves Keleti Ágnes, aki megfejtette a hosszú élet titkát.


2023. január 08., Vasárnap

Lesz 25 ezer eurós jegy is az olimpiai megnyitóra

Valahol vissza kell hozni a kiadásokat.

+